THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 April 2014

AlimKids Module 5 - Lesson 4 - Fruits in The Quran dan Aktiviti ( Playgroup Alim Kids)

Ok jangan jemu eh nak khatam pasal kelas Alim Kids setiap minggu yang tertinggal...bagi update semua ...pastu nanti next kelas dah tak tertunggak cerita macam sekarang haha lebam ar membosankan la korang baca...

Aku just share berkongsi ilmu untuk parent yang tak sempat nak join mana mana kelas playgroup sekurangnya aktiviti artwork boleh dipraktikkan di rumah as homeschooling...tu je niat aku bukan nak riak ke eksyen ke konon anak ko la sorang dah sekolah...please eh...tiada niat langsung sperti itu...

Kelas Lesson 4 sabtu lepas...mcam biasa setiap sabtu kul 11-12 pagi...rutin aku meghantar Fayel...Lesson 4 kelas hari tu bertajuk " Fruits in The Quran" atau buah buahan sunnah.....teacher memperkenal kan melalui the real objek buah..tau kan buah sunnah apa...kurma, kismis, buah tin,

Then apa lagi artwork kelas...yeayy....ok kali ni artwork bestt...menggunakan water color...objek buah dan ukiran cili bengala untuk dijadikan bunga dan di warna kan..then cop atas lukisan...best kan teringat zaman sekolah pendidikan seni...Fayel suka aktiviti ni..kemain dia gigih fokus ...good job Fayel...esok jangan lupa kelas lagi..bangun awal tau sayang


Selfie memujuk namanya....hahha...nak bagi mood Fayel ok ajak la berkiss sayang peluk peluk..manja angat angat budak ni...



Ok kelas artwork minggu ini...bahan bahan diperlukan....boleh jugak buat homeschooling dirumah


Mama tolong pegang Fayel color kay ..kerjasama gitu





Ok fayel cop jangan tak cop

cop yang tak seberapa...hehehe...boleh la nak..asal jadi


Ok buah epal pulak...leh jadi butterfly


Fayel pilih color biru


Dia teruja tengok epal tu hampir nak makan ...hahaha....


ok siap...ini la rupa seni Fayel dan bunga bunga taman nya...hehehe





4 comments:

Mommy_Cha said...

best kan tgk fayel camni. mikha tu haa ntah bile nak bwk. yela kalo bwk dia adik tu nak campak mana?
T_T

chuya - the mother of A's said...

eksited betul bila tgk fayel buat ni..

ctmah said...

teringin nak buat camni kat Alisha..tapi ku malas nak kemas..hahah

myza said...

Lama xjenguk sini.fayel dh big boy skrg hehe

Google