THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 April 2014

Tema Raya Sedondon 2014

Hi jom sembang sembang citer tema baju raya...hamboii puasa dah habis ganti belum...ok larikkkkkkkk...sambil ganti puasa tu meh la kita sembang warna pilihan tahun ni...awal nau kan...hahah aku ni kan konon je selalu pilih color tema tapi selalu nya last minit tukar...mesti tak jadi in plan..harapnya tahun ni color in plan la...selalu yang tertukar in plan sebab bang megat color baju melayu tak jumpa la ..tak berkenan la..hmmmmmmmmm....

Tahun 2014 ni ada beberapa color pilihan hati antara emerald green dan royal  blue..tapi macam Electric Blue...ke sama...alkisah color biru ni adalah pilihan bang megat...kebetulan belek belek magazine kat tailor...terus dia cakap..ok nak color ni...angguk angguk..aku tanya confirm ni.yerrrrrrrr...yer dah panjang tu betul la tu..terus snap pic majalah hehehe....

So sekarang ni aku confuse antara royal blue dan electric blue...dua dua sama..tapi adakah color sama ..yer nampak hampir sama tapi tak..pada pandangan mata aku electric blue ni nampak lagi shocking shining..betul kan kan kan....royal dia light sikit...hmm ehh macam macam la...ni dah tau color ni moh la kita cari kain...hantar tailor..hm ke nak beli siap..beli siap takut color tak sama..itu problem nya...tempah pulak tailor banyak dah closed raya ,...mak oi cepat nyaaaaaaa...tengok la camana nanti hasil hahah..lambat lagi pun...kita puasa dulu okayy



Ini lah majalah yang di selak laki aku terus nak nak sangat biru tu....terus snap pic

Che Ta in electric blue kan kan kan ..eh mcm pepel lak


ini Electric Blue kannnn


 Ini royal blue..arhh pening sudah...mata ku biruuuuuuuuuuuuuuuuuu


11 comments:

Ros Anis Rusli said...

yg baju che ta pakai tu sama kaler anis..alamk ku lupa nama antara elektrik blue atau royal blue..rin je tau..hahahaha

Chekgu Azrine said...

Cantik dua2..huhu

Shakina Farhan said...

electric blue mcm gelap sket..suke biruuuu..

Shasha Azmar said...

Kak mi,kalo tak silap royal blue ni dia gelap lagi..yg kak mi contoh ni electric blue..kak mi google gambo baju kawin ning baizura..haaa yg tu royal blue

Mommy_Cha said...

kakmi aku ritu pon pakai electrik blue sekali bila amik gambo semua jadi kaler pepel ntah ape masalahnye.
eh sama lak ngan che ta.
che ta sgt aku ni.
kahkahkah.
tapi aku dpt zain versi "terlebih" masak.
kuikuikui

salwana nordin @ che'wa said...

rasanya electric blue lagi cantik kot..kaler lebih kuat..

yg royal tu pun cantik tp warna npk soft..

tp kalo combine dgn pink atau fushia mmg selalunya IN..

kathy jem said...

Cantik colour ni mimy..nk buat jgk lah colour ni..eh..hehehe

Ayu sukatiakula said...

nak tiru jugak bleh??? xde idea lagi nak sedondon kaler ape

♥ ROS ♥ said...

Ros xtau lg nih...asben duk nampak kelabu je...pftttt :p

DYatie said...

Mata yg tak berseni nampak macam serupa je kaler tu my. hahaha. adeh. kena tuning mata ni. :P

ayahmamilisa said...

kita punye sama color tema la..hehe :)dah tempah dah kat tailor ;) nanti bole melaram sama..hihi :)

Google