THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 April 2014

AlimKids Module 5 - Lesson 5 : Fresh Fruits (Playgroup Alim Kids)

Hi Sabtu macam biasa Fayel ada kelas ...jom ke Alim Kids...rutin mak menghantar...sebelum gi kelas kita selfie dulu ...heheh Fayel pun dah macam reti je peel mak dia apa apa mesti selfie...kali ni pakai tshirt Alim Kids...lega dah jumpa tshirt...rupanya tersorok celah kain tak berlipat...pfftt...nampak nau kain tak berlipat macam KLCC Tower hehehe...

Kelas Lesson  5 hari tu Fayel terlambat sikit....so terlepas story pasal tajuk utama "Fresh Fruit"...sampai je kelas dah topik sound Alphabet....nasib baik sempat untuk kelas aktiviti...yeayyyyyy....Aktiviti hari tu ...membentuk huruf S dari tanah liat...then mengikut bentuk S...then aktiviti kedua...makan fresh fruit yang dinamakan fruit satay...teacher potong buah..anak anak akan masukkan buah ke lidi then makan hehehhe....ok dah tu je kelas lesson 5....ada dua lagi lesson sebelum modul habis



Hi selfie selfie dulu before kelas...amik mood katanyaaaaaaaaa


Aktiviti berkumpulan main bola

Fayel tak nak bagi orang bola..teacher bibah kena pujuk hehe

Ok dah selamat throw kawan sebelah...

kelas aktiviti hari tu Membentuk huruf S..ready fayel...fokus

Ok lets start dengan lidah ular hehehe

memula gam lidah ular 

then tampal kt hujung S

mari kita bentuk tanah liat pulak

kasi gelek gelek...

then kita tekap tanah liat ikut bentuk S.gamkan then .jom tekan kuat kuat.

Ok dah siap S for Snake Fayel...ssssssssssstttttttttt


Aktivit Ke -2 ...makan fresh fruit....belajar cucuk buah jadi satay..cucuk fayel

Ok buah dah siap cucuk...jom ngap


Ngap buah

Ok kelas bersurai ...mari kita bersalam salam dengan kawan...sambil lagu barney I love You...





At last kemain peluk Alana...hehehehe..












3 comments:

Amanda Suria said...

amboiiiii....gambar yang lastu tu paling menakutkan...bukan main lagi fayel eh

Allene said...

seronoknya tgk...

Cik Puan Rara said...

bijak betul abam fayel ni! heee dh lah hensem!

Google