THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 April 2014

Jalan Jalan KLCC - Aquaria

Rasanya ni cerita 2-3 minggu lepas..masa bulan March..ok baru update sebab baru nampak pic...weekend plan nak jalan jalan 3 beranak...bawa Fayel naik train...then jalan jalan KLCC...oh KLCC lamanya tak menjejak...sejak beranak memang tak jejak dah KLCC ni..padahal ni la tempat aku soping dulu...balik keje menyinggah...lepak ngan geng makan sini..dari zaman aku takde kete...gi KLCC naik LRT....sini jugak kenangan aku pernah dating dari zaman study kat taman klcc tu ..tengok air pancut...banyak jugak kenangan bercinta di KLCC ni..tapi bukan ngan bang megat hhehe...dulu boleh kata KLCC ni pot aku la...bila aku datang KLCC balik dengan keluarga aku...aku jadi terimbau ...tersengih sendiri...betapa banyak nya memori aku dengan KLCC...

Kali ni aku kembali ke KLCC bersama keluarga kecik ku....kembali mengimbas zaman muda belia hehehe..saja je nak bawa Fayel naik LRT...jalan jalan tengok train...pertama kali dalam hidup dia naik train...kemain tercengang cengang...memula train gerak nak berlari kehulu kehilir...then kitaorg cari pot paling depan menghadap depan ...nasib la dari LRT terminal putra ...orang tak ramai sangat..start orang ramai dari Wangsa Maju dah berdesup...kitaorg seat plg depan cop nak bagi Fayel tengok train lalu..kemain mulut bising...thomas train thomas train...

Sampai KLCC jom turun...ok mama ko nak mengimbas kenangan hehehe..KLCC dah lain sangat...Avenue K pun dah ada H&M..jakun haku...ok raya ni kita beli H&M ok....pusing pusing tawaf KLCC..KLCC biasa la orang memang ramai...memula jalan taman dulu ...tengok air pancut...ok pun dah dah lain hehehe tempat dating dulu maaaaa...kiki...pastu hujan masuk kita makan dulu.....then after makan plan nk gi petrosains.....argh lambat...diorg dh closed...ok jom ar Aquaria...takde dlm plan langsung...

Menapak ke Aquaria ..fuhh rasa jauh hehehe...jalan gak la...demi nak tengok ikan ikan...sampai dah lambat kul 6.30 petang...masuk lewat petang no show ..takpelah alang alang dah sampai kan...Fayel fees free bawah 2 tahun..yang kena bayar mak pak nya..sorang RM34 2 = RM74...mari kita explore ikan bersama...biasalah tengok ikan..yang eksited anak la...fish fish....ok kitaorg mak pak pun first time masuk heheheh....teruja la jugak tapi cover konon beria anak yang suka...kikiki...ok  almost 45 minit dalam tu..beli souvenir habis la gak RM100...huhuh.....then balik ...fuhh penat ko...selalu balik naik kete ni..nak jalan LRT lagi...nak patah kaki rasa....apapun ni semua experience untuk Fayel...kenangan pertama kali naik LRT dan jejak KLC..ewahh semua nak rekod je...ok tipikal mak mak heheeh



Hehehe apa masam benor mama nya...kikiki...

dah sampai LRT tunggu papa sat....

Fayel teruja nampak train lalu


Mana train ni lambat nyaaaaaaa

ok posing salam 1 train heheh



Papa n anak nya...bff ni berdua

Fayel dah excited terlebih

Posing menunggu train sampai

Dalam train duk paling depan sekali...nampak la train berjalan


dengan mak pak kena berdiri sama ...Fayel suh tengok sama ...

dah sampai KLCC tengok air pancut dulu...hehe ok ni tempat mama dating dulu tau tp bukan dengan papa ...ngeeeeeeeee

Aquaria time














5 comments:

aThidEaN said...

happy sgt fayel naik train tgk ikan
kak, best ke bg anak pakai belt yg sangkut kat baju ngn sluar tu?

MimahAjil said...

eh..same la..klu train je thomas...bdk2 skrg..hehe

diana aziz said...

RM34 eh tiket dia? Nana ingat 38 sebab tgk dlm laman web dia ckp 38.. seronok kan.. nana plan nak bwk family pegi dis week...

anis abdullah said...

Hehe family outing yg best. Tak sabar tgu anak aku besar..

Chekgu Azrine said...

Bestnya fayel dpt naik train..dpt tgok fish..jeles auntie tau

Google