THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 August 2012

Serba Sedikit Coretan Ringkas Raya Pertama 2012

Selamat Hari Raya untuk semua... wahhh giler raya terus tak berupdate blog..hehehe... now baru ada masa sikit.. blog memasing dah citer sampai raya ke baper sudah...aku baru la terhegeh.... aku bercuti 10 hari ..so keadaan agak lemau suam sejuk...nak kasi panas kena letak gambo sikit sikit dulu....masuk je opis isnin...keje dah menanti...keje paling bzz adalah nak kena prepare organize open house raya department..phewwwwwww....

So cemana raya korang? happening tak? tahun ni turn sebelah aku...so ada rasa happy meriah sikit la...1st raya balik kg Muar, Johor...best sesangat.. sebab keluarga mak aku meriah keluarga besar kan..lagi pun masih ada nenek lagi....amboi mementang la side aku kan...hover ..lepas geram tahun lepas mood raya macam hape je sebab pregnant dan berjauhan ngan keluarga..huhu..but tahun ni kegembiraan raya berganda sebab beraya bersama Fayel...wooo kutip duit raya wooooo

Raya kedua sampai ketiga masih beraya kat Muar....harus la jalan sakan sana sini  rumah saudara-mara..memang tak duk umah la....sampai malam beraya....Fayel la paling best...duit rayo berkepuk...mama papa nya tukang kutip kira dalam kete...haha tak menyempat....Fayel kayoo...raya keempat dan seterusnya sampai sabtu balik kg mertua pulak kat Tganu...fuh penat tapi best ...memang jauh perjalanan luas pandangan...beraya lagi...dah ada anak ni kena bahagi dua la..dulu konon gilir gilir..tak boleh la...kena adil..lagi Fayel ni cucu pertama belah mertua..memang kepulangan di nanti la....

Korang nak tengok gambo je kan ...next entry aku citer panjang melebar la..ni baru hint hint mukadimah entry selepas cuti panjang raya...nak kasi panas...so mari la layan gambar serba sedikit di hari raya 1 syawal 1433...


 Lepas solat sunat berkumpul umah atok nak bersalam salam sambil Fayel nak kutip duit rayee

Alhamdulillah tahun ni kgembiraan syawal bersama Fayel...tahun lepas dia dalam perut mak dia xde mood aje....morning sickness    

Laki bini pagi raya menbaham kuih raya lupa diri...

 Pepel theme by geng anak dara abah mak...

Keluarga aku still tak complete...keluarga abang aku takde...abang aku tak balik Muar..kakak ipar dan anak anak ke Penang

Berfoto keluarga mak abah..aku beza color lain

Family potret..tahun ni sedondon hijau turqoise..plan color lain jadi lain...selalu gitu la...baju aku kan tak siap

Adik adik perempuan kesayangan hamba

oh no...penat sudah..no camera plsssssssssss




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

Mommy_Cha said...

alahai lah geng si mikha ni pon comei sesangat. rindu nak tgk fayel..mama dia cuti blog pon coti gak hehehehe :) nanti kita beraya sesama yeh?yeh?

Ann Ishak said...

welcome back...:)

imhana said...

yg gambar last tu paling comelllll

Kyra said...

geramnya tgk jari2 fayel ni..comelllll
nak gigit tgk jari dia..
gggggggggrrrrrrhhhh

raisa_81 said...

selamat hari raya kak..
ha'ah Kyra..geram tgk si Fayel nie...
makin cute..mute....heee3

Emynz said...


comey jek fayel ngan dia punye dayang dayang

Girl Girl said...

gambar diva fayel yg paling comel... hehe

Nana said...

eeeiii...comel sangat si fayel ni...nak geget2 rasenye....

♥ ROS ♥ said...

Aduh fayel , comel sgguh bbju melayu... :) mama punpndai bergaya...

Siti Shuhadah said...

hahaha...comel pic last tu...

meriahnye kaler baju..;)

aTy _faRed~ said...

fayel tetap paling menyerlah..hensem anak ko..:)

Achieq said...

dik. tau awak kat sana. boleh kita beraya sekali...akak beraya kat muo gak 2 hari raya baru balik melaka

~ NANA ~ said...

mata i asyik tengok fayel je tau! hahaha...geram dgn si hensem tu...best nye korang blh sedondon...i tak menyempat

Mrs. Norrie said...

gambar last tuh kelakau betul...hehehehhehe

mrs kayrul said...

gambar fayel last tue mcm real jer artis hot...

selamat hari raya mimi :D

Allene said...

suka warna theme u... fayel cm retis tu... :D

SURIA AMANDA said...

gambar last sekali tu comel...heheheheh

safiyyah osman said...

eh fayel nie napa comel sgt..geram!nk cubit2..

Softtouch [Hanim] said...

meriah ray a mimy n fayel.....fayel leh blanja untie ye heheheeh

Google