THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 August 2012

Plan Tak Jadi, Soping Last Minit

Aku baru je uar uar kan pasal persiapan raya...tup tup plan terbantut...ni gara gara baju raya aku dan Fayel tak siap!!...serius memang hot temper hangin sentap halilintar ...apa tak nya...tailor aku ni...call tak apa tak...aku main gamble je la gi umah dia nak amik baju...ingatkan dah siap la kann sebab hantar pun dari bulan 6...see 2 bulan yang lalu...alih alih dalam plastik kain kain masih tak berjahit...serius what the fisshhhhhhhh...ciskek tul..dia tak potong baju aku...alasan..kain aku susah jahit ada manik nanti jarum dia patah....siap ko eh aku sembur...yer kena sembur sebijik..."kak...saya bagi kain dari bulan 6...saya tanya akak boleh jahit ke tak ..akak sanggup ...pastu ada alasan macam ni pulak...lain la kalau saya bagi minggu lepas...kot yer pun akak tak nak jahit call saya...ini tak saya amik buta buta tak potong hapa pun...apa ni kak...frust la..."...dia diam je la...muka terkujat...aku nak kata apa...frust menonggeng gak la...baru nak berfeel hijau alam semulajadi ...baju Fayel lagi best...dia leh hilangkan ukuran baju melayu...brengset tul la...tailor ni indon mari...pasal tu aku kata brengset....gerammmmmm...

Dah aku tak kose nak layan..pasni memang tak rasa la ko kan duit aku...aku ingat tailor ni okeyla..rupanya tak sama jugak..dia buat sedap weh tapi dia dah buat slack macam ni..babai la pasni...plan hijau alam semulajadi tak jadi..aku sentap pasal badan aku kan limited edition..susah tau nak cari baju ready made...ada tu memang ada tapi mesti tak jumpa color yang aku cari..selalu gitu..benci arrrr...so decide nya decide...Encik Awak kata takpelah dia tak beli baju melayu ..pakai baju melayu lama...then dia belikan aku baju aku dan Fayel mengikut warna baju melayu color dia...oklah tu....ikut je la..janji kami sedondon sama...so color ini tahun bertukar dan confirm warna HIJAU TURQOISE...

Maka hari weekend hari tu jom keluar bersoping...yeayyyyyyy....mak sokaaaaaa laa....pompuan kalau keluar bersoping memang eksited la....tujuan utama nak cari baju aku eh...terus set mind bukan baju Fayel...baju Fayel dah banyak sangatttttttttt....aku kira dah ada 30 pasang..cukup cukup sudah..jangan melampau ...tahu la anak sorang kan...cuma nak beli sehelai je baju melayu untuk Fayel berserta songkok sampin....tak keluar bertiga..bawa mak aku sekali ngan dira...saja diorang nak ikut...jalan jalan cuci mata kekdahnya kan...keluar pun lewat dalam pukul 3 petang..hohoho sempatkah...padahal dah siap masak tak nak berbuka luar katanya...sopingan pertama pergi ke Kenanga Wholesale City...galak bersoping memang tak sempat la nak balik pun...cari barang tak jumpa ...cari lain beli lain eh...yer betul baju Fayel rembat gak 2 helai..kali ni papa dia terjebak...hahahaha...sudah ku bilang jangan duk belek baju budak kang dah terkenan...sudahhhh...cari baju mama la paling utama....

Mana nak chaikkk!! hahaha serius baju aku tak jumpa pun..next pergi ke Jusco Wangsa Maju sudehh...tempat feberet soping mall forever...aku suka tul la gi sini...walau kecik tetap nak gi sini...tak sah tak bazir duit setiap bulan kat sini...hah kat sini baru la jumpa baju melayu budak kecik tu...kebetulan color sama lak ngan papa dia...terus rembat tak nak pikir panjang kang...cari tempat lain warna tu takde...harga mahal ke murah ke...grab je...memang pun baju melayu budak kecik kat situ RM55..nasib ada less 20%..disebabkan warna itu pilihan anak beranak sedondon amik jugak......setel dah bab Fayel...ni baju aku ni ...alahai ...jumpa size tapi warna color sama tak jumpa pulak....puiiiiiiiii....kalau tak jumpa jugak....ni sah sah aku pakai berlainan color ni..tak sama ngan papa dan anak..huwaaaaaaaaa tak sukeeeeeeeeeeee....mana nak chaik ...mana nak chaik....tu dia merintih...orang teraniaya selalu terselamat tau...jeng jeng ...

Akhirnya warna pilihan berjaya jumpa tapi bukan ready made tau...kebetulan ada sehelai kain aku pernah hantar kat tailor lain..tak ingat color apa..tup tup dah siap...tetiba tengok match pulak dengan warna sedondon itu...yeayyyyyyy...syukur syukur..sungguh tak ku sangka...baju penyelamat..thanks kat kak shikin tailor....(ni tailor lain tau..aku memang ada banyak tailor buat backup)...serius giler aku tak ingat baju ni tau..punya la galak sangat nak warna hijau semulajadi kann tapi tak kesampaian....sightttttttttt...apapun dah setel....yeayyyyyyyyyyy...mari kita berkemas kemas packing nak balik kampung beraya.......


Kain hijau alam semulajadi yang tak siap...lepas raya la aku tempah buat baju gi keje je la...hukhuk

Yeayy 2 beranak ni bila papa ngajak nak keluar terus ceria bersiap...hhuhuhu...Fayel lebih eksited

Tengok tu dia eksited lebih...dia dah duk pandang kete je....sabarrrrrrr Fayel

Fayel serius tak sabar nak jalan weeeeeee...sepeel la perangai mama dan anak...

Ewah kemain nak bersoping rilek je berkangaroo ngan papa eh...

 Tengok tu Fayel marah mama dekat ngan papa dia...hamboi...

Muka aku ceria sokmo mementang keluar sopingan kann...tak kose...

Dalam lif kenanga wholesale city...kepadatan lif tak hengat..orang ramai nya...dah la parking tingkar 12...fuhhh rasa lama..

Sian mak penat...hehehe tapi dia suka gak tu ikut kitaorang...nak berjalan cuci mata katanya

Sampai ketiduran la Fayel ..next nak gi Jusco Wangsa Maju...feberet mall aku ...sukaaaaaaaa

 Dah sampai Jusco Wangsa Maju...nasib dah celik...duk dalam stroller ..papa dia tak larat nak carrier...surrender

 Baju yang dicari...nah akhirnya...Untuk Fayel Untuk Fayel....baju melayu kanak kanak dan color pilihan dah jumpa...harga ?? tak yah cakap la...hmm demi nak sedondon rela kan aje la..bayar saja...padahal budak kecik je pun

Selamat buat tayangan...heheh Hijau Turqoise la kita ini tahun anak beranak...



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Riri Yoorin said...

heheh memang kan hangin klu tailor buat itu macam stress kot!!

Mommy_Cha said...

ni kalo dpt tailor cenggini, mau kita bako-kita bako saja umahnye! buat hangin satu bdn, yg membacanya pon hangin apatah lagi tuan empunya diri harus lagi hangin kan? suh dia blk indon lah kak, takpon pasport lupa renew ke hapa tu yg ilang fokus nak siapkan tempahan tu.hahaha! hijau turquise u ols. classss...kami ber purple saja. tapi dlm hati ada taman dah pikior tema utk thn depan..hakhakahak..boley gitu.... mr fayel kemain ngan topi dia. itu kalo mikha tuh mau ditariknye topi tu...aptb!

♥ ROS ♥ said...

Aduh tailor tu pun... Ros baca ni pun geram sgt dh. Lma dh htr tu :( last minute btukar warna... Xpe,asalkan ade bju untuk pakai kan :p

Princess Feyqa said...

sbr ye sbr, :)

aTy _faRed~ said...

aku lak..beli baju anak dulu mase sebelum pose lagi..kaler merah..biler time nak carik baju aku..tak de merah..selalu kalau dicarik memang tak de.. jadi terpakse amik maroon...naseb baik same ngan baju laki aku..so qaleef jer ar menyelah tahun ni ngan kaler merah..;p
aku pon sekarang biler kuar mane2..set kat otak..fokus..dan jangan beli baju anak lagi..baju anak dah melambak..!! ;p

Mrs. Norrie said...

baju melayu laki aku ngan danish kat jusco jugak, senang sedondon, sama serbaserbi....

Siti Shuhadah said...

shu penah jadi camtu.. lagi 3 ari nak raya gi ambik baju x siap.. last2 dia janji malam raya dtg ambik... pastu baju x sedap pakai.. mmg blacklisted la tailor tu...huhuhu..

fayel renyeh sakan gambo atas sekali tu... excited nak keluar jalan tu..hihihi...comel !!!

~ NANA ~ said...

alahaiiii...kalau i mau menangis dah baju raya tak siap...bulan 6 dah lama kot...huhu

tp takpe la, nasib baik dpt jugak baju yg sedondon...

suka tengok fayel...hensemmmmmm!

Lelaki Ini said...

ala...kesiannya tak dapat pakai baju hijau..


fayel sgt2 cute!

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy,
Muka Megat adalah muka keterpaksaan melayan bini dia nak amik gambar ye...Aku paham sesangat tu..Aku teringat time nak amik gambar kat umah aku tu..Hahahahahaha~

**Kau dah bertudung sepenuhnya ye beb..Syukur alhamdulillah!!~ Doakan aku pulak ye...

Aku shopping baju Khaleef kat KWC jugak...Naik giler meroyan aku kat situ nok baju budak murah² Aku parking kat luar jeks..Malas nak masuk dalam nak kena que...Wekkkkkkkkkkk!!!~

Jusco Wangsa Maju tu adalah fav shopping mall aku ngan ex-bf aku dulu..ahaks~

Aida78 said...

susah lah taylor mcm ini...saiz baju kita banyak la mimi kene g kedai paece tu banyak saiz kita ....

Google