THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 August 2012

Pertama Kali nya Nak Raya....Citer Baju Raya

Haluu lagi 10 hari nak raya...sudah pikir raya kahh...persiapan camana...tahun ni persiapan awal aku dah terarah kat Fayel...kalau di tahun sebelum sebelum kemain kan haku sakan cari baju itu ini...pendek kata head to toe la nak beraya...gila bedah la bila di ingat balik...mata pun nak berayo...contact lens gitu...hamboiii...ngengade nya ko...itu belum baju seluar dalam pun baru jugak....hover....tak kose la aku dulu...der dulu single mingle leh ar....cer sekarang ko nak gitu...rabak la....sekarang bukan double tapi triple...termasuk la persiapan raya beli baju Encik Awak..biasa baju melayu aku yang belikan...aku bagi sebagai hadiah...ala setahun sekali je pun...pastu kita sistem barter pulak....kain kain aku bertempah beberapa pasang tu..laki aku la tolong bayar...ala tak banyak ada la 4-5 helai...sehelai baru RM70 hinggit jekk....cerdik tak ?? #pitam EA..hihiih..

Tahun ni persiapan awal paling awal terutama adalah untuk Fayel...semua Fayel now masa nak melaramkan orang baru pertama kali nak sambut beraya...ewahh...kalau ikut apaknya...5 helai baju 2 seluar jeans  dah cukup kecik lagi katanya...eh jiwa mak mak hover ni mana cukup...kan kan...betul tak ...kannn...satu hari mau la pakai 4 helai...alasan nanti baju kotor, berpeluh...huhuhu...poyo...anak baru sorang boleh la nak lelebih cuba anak berderet...huhuhu yer la sebab anak aku masih sorang la aku boleh beli yer dak....sudahnya EA beli ikut yang dia peruntukkan...suka hati ko la papa...yang aku tau mana aku berkenan aku beli..aku suka nak pakai kan overall untuk Fayel...so aku hover beli overall sampai 5 pasang..geleng kepala EA...aku suka !!

Rezeki buat Fayel jugak tahun ni aku tak payah belikan tshirt...sebab berlambak dapat hadiah...syukur...kebetulan ada yang bagi baju yang umur untuk 1 tahun ke atas...nah sekarang pun Fayel pakai baju untuk 12-18m...itu pun ngam ngam...tak pe lepas raya nanti terus jadi baju basahan...so dengan tshirt tu leh la buat padanan dengan jeans or overall...nice huh....itu aje la pesen ko boleh laram kan untuk anak bujang teruna yer harap maklum...nak kasi umpph sikit tambah la aksesori like topi, belt dan hook (ala yang sangkut kat bahu tu)..cant wait nak melaram Fayel...baby boy baju tak banyak choice...gitulah pesen nya mahal boleh tahan...sale pun alahai ciput je...yang cantik menawan semua baju baby girl...dah la cantik, murah ...ini tidak adil ...haha

Eh takkan pagi raya nak pakai tshirt jeans kann...baju melayu pun mesti ada...ahh tak kira kecik tak kecik..mesti jugak nak...siap sampin gitu...nak pakai kan songkok hitam ada ke size dia eh..nak beli mana?? setakat ni ada kopiah je...alaaa nak songkok gak baru segak kemelayuan gitu...Fayel dah pernah pakai baju melayu waktu cukur jambul...tempah uolls...color oren gitu...nak bg sedondon kan...baju oren tu sekali pakai je...konon buat baju raya pertama..tapi papa nya dah sepakat nak color tema pagi raya sedondon hijau PAS anak beranak...hamboiihh...takde kena mengena undi sapa eh...aku pun memang suka hijau..masa tempah baju oren tu sekali harung gak aku tempah sepasang lagi baju melayu color hijau...wah 2 pasang gitu...ni aku risau gak..tempah 2 bulan sebelum..Fayel ni makin debab dan tinggi..takut tak muat je...tak siap lagi katanya...kan bagus aku beli..tak terpikir lak..aku malas nak beli sebab selalu terjadi kes bila nak sangat color yang dicari mesti tak jumpa...cuba kalau tak cari berlambak...serik haku...


Baju Raya Fayel dah siap gantung awal awal lagi..sebelum puasa dah prepare...itu belum kira masa puasa ni asik terbeli jek....pantang masuk level children...haishhh

Hadiah 2 pasang jumpsuit dari opismatte aku Sarah ..dia bercuti US belikan Fayel...buat baju raya la eh...feeling amereka sikit...

Fayel bersama baju baju pemberian Ibu Zura nya...pandai ibu beli semua umur 1 years...buat baju raya eh....Tengkiu Ibu

Tak lupa baju melayu untuk simpan duit raya dalam poket hihihihi...baju oren ni pakai raya kedua eh...(ni masa cukur jambul) pagi raya kita pakai baju melayu color hijau...tak siap lagi..aku lak tak menyabar bila nak siap ni




FAYEL DIDAHULUKAN PAPA MAMA DIKEMUDIANKAN...HAAH YER BETUL SANGAT.....TAKPELAH MAMA PAPA DAH TUO PUN...YANG PASTI TAHUN NI FAYEL NAK KUTIP DUIT RAYA...HAHAHA AKU LAK EKSITED...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

DiDiLiA said...

Sama tema ngan i le... Hijau PAS..
1st time gak rya as ibu..

Kyra said...

alololor comel jerk fayel...belambak sungguh baju dia...
selamat hari raya...

Mrs. Norrie said...

mak kaoooo...baju raya dah mcm baju nak jual...giler banyak....

mamyharraz said...

wawawaaa banyaknya baju raya feyel..kalah abg haikal hehe.

betul tu mimy..kita dah ada ank ni mmg dahulukan ank yg penting..kita kemudian pun tak mengapa.

aTy _faRed~ said...

yer ar..dolu2 spentot pon nak beli baru pakai raya...hahaha..sekarang..dapat lepas sepsaang pon dah bersyukur..memang sekarang..anak..lepas tu anak lagi..lepas tu..tetap anak...mak paknyer..tak de dalam list pon..huhu...

Ann Ishak said...

hamboi sesi menayang baju raya :)

mekchu said...

nnti kan nok, masuk je keta ko mesti kira duit raya anak.. Walaupun dh berkali kali kira.. Seronok sgt..

SURIA AMANDA said...

leaps ni jalan pusing2 boleh buat collection raya..sure fayel banyak dpt duit raya...

fazitaismail said...

wahh bertuah tul dak fayel tu..semua persiapan tertumpu kat dia yekk..biasa la nak first kan..harusssss melaram tuk bby kan hehe

Girl Girl said...

hamboii... kemain beraya sakan fayel. hehehe.. meh la dtg rmh nana ye.. nanti blh bg fayel duit raya.. :)

Mr & Mrs Sallehudin said...

hamboiboi... sakan raya Fayel tahun ni.. banyak btul bajunya... :)

Mommy_Cha said...

hamboih kalah retisss ko mak jemahhhh! anak retis hollywood ker? i sederhana jer kekdahnyerrrrr...

Mommy_Cha said...

oh kak pasal emel tadi tu ignore je kan...i ok jer saje2 melawaks dihari menjelang raya katanya hahahaha! kalo sentap gak double, triple duit raya plis kat mikhail hahahah!

noradzlina.kamdani said...

amboi fayel..banyak baju...

Emynz said...

tula pantang masuk mall, automatic jek children section kaki tu gerak an . comey comey jek , geram rase nak beli 1gedung :))

Emynz said...

tula pantang masuk mall, automatic jek children section kaki tu gerak an . comey comey jek , geram rase nak beli 1gedung :))

Google