THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 December 2011

Penyedap Tekak Sepanjang Minggu

Minggu ni tekak adalah sangat baik...sudah kembali berselera nak jamah nasi...lama gak tak menikmati makan makan nasi yang sedap di tekak...Alhamdulillah...baru je merasa turun 5kg...pasni naik la 5kg la kot gamaknya...haishh jangan jangan....biar maintain yer....amin...agaknya sebab dah nak masuk 8 bulan kan...selera pun mencanak la tinggi...mood nasi pun berdemanding gak..apa yang terdetik kat otak itu yang nak di makan...nyum nyum....mari kita mulakan dengan menu menu penyedap tekak ibu mengandung demanding sepanjang minggu ni..maklumlah baru nak jadi orang malaysia kenal nasi makanan ruji kannnnnn.....kekdahnya jadi lahap nasi la di minggu ini....


Ahad - Nasi Minyak kenduri....lahap makan kat majlis tak cukup ..malu hikss...dan kasi bawa balik umah..nasib abah tukang penanggah...nahh makan sampai lebam asik sebut nak nasi kenduri jek...hehehe

Isnin- Lunch mewah bersama Prosperity...lalalalaa...western pulak tetiba....tengah hot ni setahun sekali je..harus la nak lunch secara kaya jugakkk

Isnin - Ekin dan Zufar berjaya mengembalikan mood nasi dengan membelikan lauk dari Restoran Hj Sharin Low..lauk Butterprawn dan Kailan Ikan Masin..pehhh sedappppppp makan tengah malam tak hengat baby dalam perut joget 

Selasa - Ini menu paling mantop terbaek...Nasi Panas + Kicap Kipas Udang +Ikan Pekasam Cili Padi....pehhhhhhhh terliur giler...sedap sedap...tak tahan la camni...

sedap terbaek mantop dah di tahap licin boliau...jangan tinggalkan satu nasi pun..rugiii..stok ikan pekasam dah habis..sapa leh tolong beli ..kirimmm

Rabu - Menu brunch Bekpes + Lunch...sekaligus terus...makan jam 10 pagi..Nasi Kerabu terbaek...terus MMS laki menunjuk...halooo bang ingat menu pantai timur in da house...beli kat bawah opis je..sedappp leh tahan rasanya macam terasa diri kat umah mak mentua lakk..

Khamis - Nasi lagi dan terpaut pada telur masin yang terbuka isi tu...aduhaiii..tak tahan la...rembat makan 2 biji terus...kasi  lawan sama Nasi Panas + Kicap Kipas Udang + Sayur Bercili ...sayur tu buat syarat je...aku tak suka sayur ...tapi sedap pulak makan panas panas

Khamis - Pencuci mulut hidangan Mangga,Jambu potong cicah kuah rojak....superr gojes la...terangkat makan

Jumaat - Pagi tadi dah dihidangkan menu sedekah opismatte Hari Asyura Awal Muharram..berkattttt...rezeki jangan tolak...menu orang utara kann....baru nak try pestime...Pulut+Kelapa+Ikan Masin Talang+Telur Dadar...memula konon malu kucing...tak reti sekali makan hamik koooooooo....sedap hokehhh...tapi sempat ingat kan diri bagi sedor ..pulut tu angin..ikan tu masin..so limit please...



ALHAMDULILLAH REZEKI MAKANAN VERSI NASI DAPAT DINIKMATI SEMULA.... NIKMAT MAKAN TAKDE ...TENGOK MELELEH JE...TAPI BIAR BERPADA 





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

NanieZara said...

hahahah meriahnya mkn.nafsu mkn membuak2 ni.org dah pesan hr tu jgn mkn benda berangin kang tak pasal2 takleh tido...

Liyana said...

whoaa... kak! sy pun teringin giler ikan pekasam tu, mane nk cari entah, huhu

Mommy_Cha said...

humang aih..selera kak mkn..kite nih dah takde selera beli nasi bungkus kongsi ngan 'pakwe' kat umah je kak..dah tak larat mkn byk2..ruangan perot dah sempit

amal said...

aaaaa sedapnye. tengok nasik kerabu tu terliur nye!

SURIA AMANDA said...

umanghaiiiiii...jeles thap apa dah ni along tgok mimi nyer santapan....adehhhh...berbunyik2 pewot ni ha...

POSH76 said...

mmg murah rezeki baby....semua menu2 tu sedap2 belaka...nak2 tang mangga tu sedapnyer!!yang penting tak kempunan hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

aku skrang nie xlalu nak makan nasik nok....dari hari ahad lepas sampai ke hari nie aku lum jamah nasi...aduhhh tekak pait..memang xda selera langsung nak makan nasi...

ferr_rose said...

Mimi.. patutlar nampak dah kecut sket.. tak selera nasi rupanya..

ratusiput said...

7 bulan ke atas mmg nafsu makan 2 kali ganda beb.aku dulu celik je mata NASI.nak tutup mata pun NASI.mak aiii....nasi...nasi...nasi...heaven...ehehe...

Nadine said...

uish mimy, terliur I!!

mamyharraz said...

mmg masa mabuk terseksa tak dpt mkn nasik..hilang je mabuk dpt mkn nasik dgn selesa mmg heven!

mknan yg mimy tunjuk tu semua sedappppp&kegemaran sy :")

Qhaifa Nur said...

ini mesti cover balik selera yang tak sedap hari tu..
memang menyelerakan..

Eri-chan said...

prosperity belum mkn lagi!!!!!!!

Ann Ishak said...

alahaiiiii sedapnya ikan pekasam tu kan...tetiba nak balik umah my MIL

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya semuanya tu...nasib sy xpeknen..kalu peknen mmg satu2 yg mimi share tu sy cr...hehehehe

Nurul Isa said...

To all women & girls out there, lets be SLIM and importantly to be HEALTHY with Premium Beautiful & Lacto-Lite ;);)

p/s: if you wish to generate SOLID side income monthly and TRAVEL for FREE, this is YOUR OPPORTUNITY :):)

www.nurulfisa.blogspot.com

mrs_nazir (Maz) said...

meleleh air liur tgk mknan2 tuh...lagi2 yg ade ikan pekasam tuh...nyum2

Google