THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 December 2011

BerKLCC, BerGarrett, BerHilang Tiket

Lama tak jejak KLCC...aduyaiii rasanya masa dolu dolu dating je gi situ...teringat pulak tempat dating KLCC makan Cafe Milano food court...yess baru aku ingat...tahun 2009....owh 2 tahun tak jejak KLCC...padahal jarak dari umah dekat aje...maklum la KLCC bukan tempat soping ku...tempat kelas uolls butik bagai....dulu Isetan tu wajib la member sale...tapi now dah takde dalam list la...kad pun expired...tempat.soping best skrang adalah Jusco..yeayyy mampu milik dan murah.....KLCC ni jalan jalan cuci mata makan best la pada aku la yer...

Terkebetulan gi KLCC tanpa dirancang...keluar lepas maghrib ...leh gitu lambat...konon nak makan burger king beramai ramai...so reramai tu the sibling geng dan partner....termasuk boipren Ekin, Zufar dan laki aku gak pun nak join....rupanya BK dah takde kat KLCC di ganti ngan Sephora...hahaha nampak sangat ketinggalan zaman...KFC pun takdoo dah diganti ngan Uniqlo...alang alang tak berburger king ...Zufar lak nak ke PC Fair...mamat giler gadget gitu la...pantang ada hal hal PC, Gadget pantassss...dia aim nak rembat tablet...kami ngikut ajeee...tapi orang ramai lol...pancit aku nengok...so Zufar je la cari gadget...

Berburger king tak dapat...kelaparan la kan..nak makan Chilis..konpom beratur..at least 40 minit..tak sanggupp...so ke Signature Food Court je la...sini feberet aku ialah Cafe Milano...lamanya tak makan..aku suka makan Lasagna sini..cheese meleleh...the siblings ekin, dira, zufar pun favvy Lasagna...cuma laki ku EA biasalah ..tekak nyonya pulak malam tu...nak muntah dia bau Lasagna...EA makan Penang Asam Laksa...sedap wehh dia punye...sebab tetiba aku tak leh masuk tekak Lasagna...meloya..serius tak habis...takpe tukang perabih ramai...kalau tau aku makan menu sama EA..nyesall lol..

Datang KLCC kena gi terjah Garrett...mari kita bergarett..yer branch pop corn top n femes dah buka kat KLCC....dah ada KLCC sila pastikan dapat Garrett di tangan...hari tu Ekin gi Singapore dia ada belikan gak..tapi tak puas makan..so now dah ada kt KLCC harusss laaa...Garreth dekat bawah dekat ngan maybank...sebelah kedai candylicious..ala nampak orang beratur panjang itu lah dia...benda tengah hot memang beratur la...lagi pulak baru bukak 1 cawangan..teringat lak masa Krispy Kreme baru masuk Msia..aku sanggup tu turun Berjaya Times Square..sekarang?? berlambak la..

Nak sangat BerGarrett sanggup beratur walaupun jam dah kul 10.00 malam..KLCC dah nak tutup uolls...demi Garrett okeh...aku jarang ke KLCC...dah sampai kena gak beli beratur..takde hal...sebab ramaiorg serbu Garrett..variety pun dah tak banyak..tinggal Macadamia Caramel, ngan Cheese Corn...pek paling kecik adalah RM19 .....kalau nak beli dalam tin RM129....benda import mahal la...tak de nya nak dapat RM5 hengget ni...yang pasti takde sebarang tax di kenakan...

Masa untuk balik...Zufar dan Ekin tak follow diorang nak tengok Ombak Rindu..hamboii dating midnite kannn...kawen cepatt..hepp....at last aku, EA dan dira turun ke P3 belah maybank nak bayor parking..sekali hilang tak jumpa..panik siot...habis aku geledah beg...erkkk gawattt...hilang!!!! konpom..EA dah muka sentap naik hangin...dia cakap "suka hati la nak buat apa..nak duk sini ke..nak cari ke apa..fedup !! i tunggu kete je"..sudahh bunyi "i" tu tanda marah...ahhhhhhhh nak ngamuk je laki aku ni..nasib dira ada tau...gigih aku ngan dira gi tanya naik atas tanya CS camner kad hilang...pastu kena turun eskalator topshop pegi lak P2 cari KLCC Mgt Office...penat woo jalan..nak wat camner salah sendiri...laki mak dah naik hantu...takutttttttt...jumpa opis bayor je la..ngan berpeluh..burn RM50 !!!!!..arghhhhh aku careless...RM50 tu macam macam leh dapat tau...bencikk...takpelah aku halalkan je la benda nak jadi...tapi EA sentap ok sampai bawa kete tak mo cakap..muka masam menjeruk...tak pasal sound aku "ini kad parking leh hilang...nanti ada anak...anak pun hilang...jawapan benda nak jadi...bole je macam tu je nak cakap.."..eh eh ke situ pulak....malas layan diam sudah..kang panjang ada yang aku suh tido sorang lak...huhuhu


Lasagna dari Cafe Milano..sedapp uolsss..favvy ni asal datang KLCC mesti mau

Erkk tetiba tak leh nak habis kan..sebab meloya sangat ngan Lasagna ni...jadi tumpang la orang sebelah nya Asam Laksa Penang yang sedap.....

Buat buat paksa makan je...baper sudu je aku makan...selebihnya ada mulut mulut lain yang perabih...bagus adik adik ku

Ber- Garrett yokkkkk...baru nak cuba ni

ini kiosk pertama Garrett kat Malaysia baru buka...pasni bukak OU lak...memula bukak ni sakan la skit orang beraturr

5 jenis perisa boleh di pilih....ikut rate harga terpampang...dan plastik yang disusun itu mengikut size yer

beli dalam tin pun boleh tapi biasa ar...mahal sikit ..ratus la..pencinta tin mesti sanggup la..

senarai semak harga ...so senang la pilih...aku pilih medium size je RM21...

beratur jangan tak beratur sanggupppppp....panjang wehh...eh ni gambo curik yer jangan snap area sini..camera not allowed...

favvy ramai Macadamia Caramel Crisp...ramai gak beli ni...aku pun nak cuba gak rasa..owh ada tester yer boleh rasa..

CheeseCorn..popcorn bersalut cheese...rasa macam makan keropok bersalut cheese,,memula nak amik tak jadi sebab tekak tak sukeee

Akhirnya setelah beratur panjang...dapat juga Garrett...so tak jakun...tengok tu belakang still beratur panjang....padahal dah kul 10.30 malam tau...penangan benda baru gitu la

nak makan dalam kete tak jadi...EA hangin sentap kus kus simpan makan umah aje...ginila rupanya Garrett Pop Corn...rasa camner??? ala rasa manis macam pop corn pasar malam jugak cuma ini spesel ada kacang macadamia pastu berkaramel pulak...mahal sebab ada nama glamer kann tu je...



PANJANG CITER BER BER BER NI...MAKLUMLAH DAH LAMA TAK JEJAK KLCC...OH YER DALAM CITER NI EA MACAM GANAS JE KAN..ALA DIA TU KEJAP JE...AKU BAGI KUASA WANITA TANGKAP LELEH KEJAP JE BAIK..HUHUH..API VS AIR









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Liyana said...

penah pegi sekali je klcc, x menarik perhatian, brg2 mahal, cuci mata pun x bape best xdpt beli pape, hehe

panas baran jgk abg megat ek kak?xpe, api kena lawan dgn air,hehe..

Shu Shinju said...

oh...saya pencinta popcorn..tiap kali tgk wyg..wajib ada... tapi, kat penang xde gi kan garrett ni..

takotnya ngan EA.. panas baran gak erk..hihi..

POSH76 said...

aduii terliur aku tengok garret tu ...tak pernah cuba harus cuba ni...klcc bess mcm2 ada.

Mommy_Cha said...

BARU TADI TERKOMEN KAT BLOG SAPE NTAH MKN POCORN GARRET TUH...uish! mmc sedap jer.... sori ter caps lock kuikuikui!

ratusiput said...

for sure jb lum sampai garret ni...kalau sampai tunggu org blanje la ehehe...

MaRyD said...

yang,kfc n burger king tu ade la..cume dh tukar place je..skrg klcc mcm dh byk sub2 wing die..toyrus pun dh floor atas..miss my klcc so much..

Mrs. Norrie said...

Aku tak sempat nkmkn kt milano....ngidam tuh, sib air liur bb tak meleleh

Eri-chan said...

hari sabtu aku pegi tgk pun beratur panjang gak..malas ar nak beratur..apa tin RM129? mak sentap dengar..kenalah menabung...hahahah

Ann Ishak said...

ari tu aku pegi pun kemainlah panjang ramai beratur...takpelah next time je aku beratur dekat situ

Pepel BoNda AmaNi said...

memang kan nok..laki nie klu bab nak marah melenting xmemasal..macam2 kan...menci...hehehehe

Deqna said...

aku lagi lah tah berapa belas tahun tah tak jejak klcc.. kesian...haha

garret pop corn adalah mahal...

Bitt (double IS) said...

mcm sedap jek tuhhh...nant try mesti teringat kat mimy...ehhehehe

NeenaAnuar said...

KLCC memang dah jauhh berbeza dari dulu.. banyak kedai yg dah berubah kedudukkan dan jugak ade yg dah bertambah kedai2 baru...

memang sadis cerita ko kehilangan parking tiket tu.. kalau aku pun rasa nak meroyan beb tak pasal2 terbang RM50... uhuhu...

mamyharraz said...

ok sy pun pernah sentap sbb careless sampai tiket parking hilang :( tak pasal2 kena bayar..

teringinnya garret tu...nyesal hari tu pegi tak beli..hmmm jom mimy kita deting ;)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun dah lama x p klcc.....masa bujang sellau lah..naik lrt terus masuk klcc tu..ehhehe

mahalnya pop corn tu..tp beratur mak aiiii xsanggup....

syg tu 50 hing..kalu sy pun mesti kene mrah ngan asben...salah kita kan...xpe xpe...

Google