THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 December 2011

Sekeras Hati Batu BerOmbak Rindu Jua Dengan Hati Tisu...

Haloo aku dah tengok Ombak Rindu ...ramai sudah sawan, demam, fenomena, gelora ngan filem box office nak cecah 9 juta...wahhh kepoh seantero la ko kan.,..yerlah citer yang aku rasa payah aku nak menyakinkan Encik Awak untuk tengok bersama ke wayang...sampai sentap rajuk bagai....macam macam alasan dia bagi....padahal dia tu mat novel...kalau baca novel macam mentelaah exam...tapi feel filem ombak rindu tak sampai kat jiwa EA la....huihh apasal la ek....ala laki kan sure tercabar ngan hero hensem hot in town Aaron Aziz....kannnnnnnn..hehehehe...walau apapun EA tetap hensem di mataku auwwwwwww....haruslah puji laki sendiri kang...tak dapek duit lak...kang dia suh aku minta ngan Aaron Aziz lak...haruuu

Sedang Malaysia sana sini sebok yang nak tengok Ombak Rindu dan aku juga nak tengok sebab aku suka citer yang adaptasi dari novel....dan novel Ombak Rindu-Fauziah Ashaari tu aku baca feel nangis tak hengat....tapi bila tang filem aku kepingin nak tengok tapi tak diendahkan huk huk sedehnya...nak ajak kawan sana sini dah tengok tapi aku lebih suka pegi ngan laki sendiri sebab aku nak manjes manjes....hak tuiii..gedik lol...EA agak berkeras la takmo...aku dah tau nak buat apa nak yakinkan dia citer ni adalah best...tunjuk review orang pun dia buat muka...sampailah aku buat trick "terpaksa" membooking secara suka hati aku on weekend hari tu dengan harapan dia tak leh tolak...aku pun "terpaksa" lagi kata citer lain kott..eh ada kot...eh laki aku tu tau trick aku..dia tak percaya dan keputusan akhir dia cakap..TAK PERLU PAKSA..full stop...huhh panas...ok redha pasrah macam ayat dalam filem OR la...

Dan tiba tiba jeng jeng....suatu hari di pagi Isnin yang hening nak pegi keje...EA suh booking tiket OR malam ni kita tengok bersama....ehhhhhhhh mimpi ke....nak melonjak girang tak best nampak sangat galak takut tak jadi.....aku jerit dalam hati...so semalam aku dah berOmbak Rindu di tengah malam...wahh giler tiket 12.30 pagi ...takpe esoknya tak keje ada checkup...suka hati sakan la...aku main redah tak book..ingatkan tak ramai sebab dah lewat sekali...aku check seat full dan tempat yang cantik sikit Row C dari bawah....ala boleh je laaa janji dapat tengok....walau dongak sikit kan ...apa ada hal 

Aku nak review sikit la filem ni..jalan cerita ada walau tak sama sgt dalam drama..tapi olahan cantik...melankolik mendayu...aku hati tisu ..tisu tak bawak lak...banyak sangat nangis nya..tu yang best bawa laki ...sandar sikit lentok bahu ke bahu kasi lap la air mata kat baju dia...spoilt bila aku lap EA bahan aku ejek ejek ..iskkk geram tak feel aku cover baek nak lap hingus...ngeeee....watak utama pelakon Maya Karin dan Aaron Aziz sangat sesuai..memula aku ingat boleh ke si Maya Karin berlakon..eh tapi ok dia ada jiwa....emosi mendalam...bagi aku kureng Lisa Surihani...kelakar la dia jahat...asik terjerit je tak sesuai..apa dia jerit aku tak jelas dengar...lagi satu Azizah Mahzan mak Aaron Aziz..alahai slangaa nyaaa nyampah aku...very theeee....EA kata dia tido tengok citer ni...eh dia cover line ok...aku dengar kadang dia gelak..kadang dia mengeluh...aku curi tengok..dia memang layan...hahaha kantoi tak ngaku...gitula...owhh Aaron Aziz sebagai Hariz sememangnya sesuai sama ngan gambaran aku dalam novel....hensemmmmm giler smart macho...........aku bagi 7/10 citer ni...


Filem yang masih now showing di pawagam...patutnya 2 minggu tapi sebab hot mungkin citer ini dilanjutkan...so lambat lagi la nak masuk Astro First...penggung masih ramai orang...


Berombak ombak dada untuk Ombak Rindu di tengah malam 12.30pagi...huyooooooooo ramai nya orang Malaysia tido lewat ek...citer ni 2 jam

Pegang henpon ni nak snap ngan abg tengah tu Aaron Aziz..tapi malu malu siput orang ramai lak...takde pun snap kat sini...kang aku terjah jadi bahan tontonan umum lak..tak relaaaaaaaa..

 Teman Ombak Rindu ku...hati batu vs hati tisu.....walau muka mu sentap mencuka bang...tapi yang bestnya dia ni tetap memenuhi apa aku nak...lambat laun mesti dapat dengan sukarela....tu pasal sayang bangatt....

Meh meh pimpin tangan wayang dah nak start ni..lalalalala tu pasal tengok wayang bawa EA ni...mak nak manjes manjesss ...gedik panggggggggg



PERUT MEMBONYOT SANGGUP REDAH TGV KAN...WALAU ASIK NAK TERKUCIL JE....TAHAN KU TAHAN.....TAKPE TENGOKLAH SEKARANG PASNI ADA ANAK TAKDE MAKNANYA LA KANNNN ...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 comments:

Liyana said...

best kan... x rugi tgk, watak maya karin tu mmg menjadi, lisa surihani mmg agk x sesuai dgn watak tu..hehe

NanieZara said...

takde anak leh lah berpegangan tangan berduaan bermanjaan kan..dah ada anak sok sendiri mau ingat le hahahaa (ayat jeles sbb tak dapat feeling berduaan dah)

CikLilyPutih said...

memang best citer... klu baca novel lamabt sket nak tau endingnya. tengok movie kejap je dah tau

Mommy_Cha said...

kak..keras jer muka cik abe akak tuh... nampok benor terpaksa nye tuh..hiks! akak pakse la tuh ikut..hiks..cian cik abe...takpe janji hepi yer kak..

Deqna said...

aku belum kesempatan lagi nak nonton ini filem.... harap2 lama lagi lah ditayangkan di cinema..

Delicious-Cuppies said...

aku bagi 3/5... sedih tapi tak boleh aku nak nangis..... hati keras gamaknya... haha...

POSH76 said...

bessnyer keras2 EA mau gak dia tengok Ombak rindu...Mr Y baru dgr jer alahai

wahida said...

aku jugak tak tgk lagi citer ni...huhu...


dear, aku beli dress tu kat Giant Kota Damansara, bukan kat dlm Giant tau, kat kedai luar yg jual baju byk2 tu...hehe....

mamyharraz said...

sprotingnya EA ;)

mmg syahdu citer ombak rindu ni..terasa mahu tgk lagi sekali.

Pepel BoNda AmaNi said...

nok sebelum beranak nie nok....pegi jerk nok..kang dah kuar..susah dah nok nak dating berdua-duaan...ko tolong aku jaga amani jap 2jam bleh..aku lak nak date ngan shukri...

Liyanaroxx said...

alololo shomelnya tgk dgn abg megat...saya nih gi tgk sensorang tau kak?shian kan?BF takmo layan sbb dia ckp nnt dia "tido" je..boley?jeles ar tuh yana nak tgk Aaron! :( yup watak Mila cam tak sesuai dgn Lisa...kalo dgn Fazura mcm lagik sesuwei kan?hahahaha!

mekchu said...

aku baru tgk mlm tadi... nangissssssssssss.......

Nadine said...

Ala, kita nak tgk tp en. suami x layan cite Melayu *sob*

jeles jeles jeles :P

Riri Yoorin said...

best tuuuuu tapi kan memang xbpe nk feel la..

ratusiput said...

kalau byk lg scene romantik lg best kan.lysa tu watak byk sgt jerit2 cam tak feel pun ada aku rasa dia bwk watak tu...azizah mahzan pun.cam dh tak bestla dia tu.frust sbb napela tudung izzah pakai tu cara dia pakai teruk sgt...kot ye pun org kg susah tp jgnlah buruk sgt.ehehe..

amal said...

huu nak tengok jugak tapi hubby tak berminat. tunggu astro first jela

atoyis said...

ala nk tgk jugak..tp tak sesuai bawak kimi

Ann Ishak said...

aura aku nak tengok OR ni masih belum turun lagi...maaflah aku tunggu tayangan astro 1st je, lepas tu download hahahahaha gila keji

NeenaAnuar said...

kalau aku memang dah pi terjahh jekk patung si Aaron tu sambil pelook2 cium sikit! muahahhaa...

aku hari tu gie tengok kat KLCC coz dah kebetulan memang keluar ke sana.. if not memang lagi suker gi tengok kat wangsawalk nie jerk coz aku tahu diaorg akan sediakan patong2 khas camgini utk boxoffice filem! KLCC tu memang sentiasa hampesssssssss!!!

Bitt (double IS) said...

saya tak tengok lagi... :( hehe tapi semua kata memang best...untung mimy ea nak temankan jugakkk...

Eri-chan said...

takdela aku nak nengok pilem melayu ni kat panggung...biarla keluar kat tv3. hahaha tahun berapa? aku tak tunggu. hahahaha

Softtouch [Hanim] said...

so romantic....akhirnya EA nk bawka jgk isteri tercinta..sama mcm asben kita..mula2 xnak akhirnya dia bawa jgk..hehehehee

Google