THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 December 2014

Terjebak Shopping Tesco Online

Salam ...hai hai...eh tetiba je rasa nak update blog...boleh eh...dah nak hujung tahun kejap je kan....opis aku pun dah kosong sunyi...ramai cuti ..habiskan cuti katanya...aku pun bakal cuti next weekk...wehoo jumpa di tahun baru...yeahhhhhhhhh.....sebelum masuk tahun baru...mari kita sembang sembang blog nak....rinduuuuuuuuuuuuu nya nak mengomel bebel...huhuhu...

Sejak menjak tak update blog ni..sebenarnya aku suka beli online...matikla...pitam gini...satu kesukaan online terbaru addicted ialah shopping tesco online...serius terjebak...tahap hari hari nak tgk apa best ada promo....shopping tesco nak senang lagi senang...satu kemudahan yang superbbbb...soping online ni bang megat suka...dia tak marah..soping online baju bajan kasut tudung..dia duk hauk akak....jelingan maut ...tapi online tesco muka ada senyummmmmmmmm....sebab nya senang la dia tak yah la susah payah akak ngajak dia beli barang dapur...hmmm 

Aktiviti terbaru ni...membeli belah barang dapur dengan tesco...tesco je buat gini..eh ke ada lain...aku rasa tesco je....memula soping tesco ni sembang ngan geng kedok dalam telegram pasal kenaikan susu...pastu sharing la...mana tempat murah...since Fayel tu kos minum susu masih banyak..sebulan 5-6 pek gak la...nurul sharing tesco murah...so aku pun pada asal nak beli susu pampers aje....pastu klik klik eh ada yang murah berbaloi beli..alang alang delivery ..selit selit la...untuk pembelian pertama kali...selain susu pampers...aku beli beras, detergent, sunquick oren...hehehe sebab nya..3 benda alah ni berat...klu gi soping mall gigih la nak mengangkut..so online saja la..

Pertama kali kata ko...orang lain dah terjebak ko baru je berjinak...ok aku lambat...takpe dah start ni memang membeli la....pembelian kali pertama dapat voucher RM10...so ada penjimatan di situ..akak suka uolss...yang penting penghantaran percuma.....pastu kita leh pilih slot time penghantaran...aku pilih hari sabtu pagi...waktu kul 10-12 pagi...sharp kul 10 dh datang...aku ngan tak mandi lagi...kelibut keluar...huhuh...bayaran pulak...bayar COD melalui kad kredit or kad debit...cash tak terima....tiada bayaran online....so bila lori tesco sampai ready la kad berduit korang...aku pakai debit je...pekerja dia memang dh ada mesin...if kad tak ada..barang akan di hantar balik ke tesco...gituuuuuuuuuu...senang kan wow wow....lagi pemalas aku hahahaha

Aku puas hati service tesco online....senang sangat...jimat masa...so tak yah la aku berhempaas pulas gaduh manja mengajak bang megat cari barang dapur...pastu bila barang dapur bajet terbabas....lain nak beli...lain di beli nya....segala benda masuk trolley...beli online pun salah satu berjimat tau....so kita pilih kita banding kan harga lain lain...so takda masalah if tau apa yang biasa di beli tetiap bulan....so disebab kan terjebak satu hal..pastu tesco baik hati la sangat....dia bagi lak voucher RM20....haiyaaaaaaaaaaa...bang megat suh beli barang dapur online je....baiklah bang...so laki bagi duit...bini laju je memilih apa nak beli....klik klik done...yeayyyyyyyyyyyy...so aku pilih esok pagi (hari krismas) dijangka tesco sampai...senang kan...so plan nak jalan tu tak la rushing nak beli barang ke apa....so leh la nyongket tempat lain....hewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww....so korang sila la terjebak...ehhehehehehe...entry meracun namanya...byeeeeeeeee




pembelian pertama kali..acah acah anje je...nak tengok dulu service nya.....


Hah ko ...pembelian kedua terjebak habis....ngeeeee.....beli barang groceries nak senang lagi senang...yihaaa...jom terjebak korang..klik klik aje Tesco...tak zabar ni esok sampai...
























6 comments:

Ann Ishak said...

ye la, semalam baru nampak lori delivery tesco...terus teringin tergerak hati nak mencuba jugak services ni. dekat tesco pun kalau membeli, q nak membayar pun hazab jugak panjangnya. why not online je, memudahkan pengguna :)

Syima Syaz said...

haha memang senang la mi... tapi sebabkan iols sejenis manusia yang kuat berjalan, gigih juga nak pegi giant...

pampers dan susu kitorang beli kat kedai cina sebab murah. beza rm3 dari supermaket

FadlinaMokhtar said...

Boleh la try.haritu dok gak nak try tapi asyik tak terbuat.jimat masa jugak.

Suria said...

haaaa bestnya!
sebelum ni nampak jugak lori tesco dok deliver barang hehe
selalu klu ke tesco beli barang selalu terbabas beli benda lain. nafsu betul

boleh try ni..tp kang kalau beli ikan daging camne pulak, dorang la pilihkan kot.

Ida Puanstoberi said...

Aaaa....entry kita lebih kurang sama.. huhu..
tapi ai cukup nyampah sbb guard tak bagi lori tesco masuk umah after office hours. Bencikkk sangat dgn guard rumah tu.....

S.n.Fariza said...

good :)
banyak untung. hihi

Google