THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2014

Pertama Kali Fayel Tengok Wayang Big Hero 6

Dah lama sebenarnya laki bini tak tengok wayang.....asik postponed je....last tengok wayang masa aku pregnant...pastu langsung tak jejak dah wayang....hahah bagus lama gile...2011...now dah 2014 bebeh....lama gak aku tinggal kan dunia wayang....tak ikut dah apa citer latest.. faktor utama adalah sebab ada anak ...ye.lama pikir masa yang sesuai nak bawa sekali anak tengok wayang....bang megat tak nak tinggalkan fayel kalau keluar memana....dia jenis tak sampai hati asik la duk sebut anak kalau keluar berdua...topik anak dan anak...so baik la angkut sekali Fayel gi memana..dating bertiga heheeh...

Last week akhirnya panggung wayang telah dijejaki setelah ditinggalkan sama usia dengan Fayel..now Fayel dah 2 tahun 11 bulan...dalam tempoh ni langsung tak tengok wayang...apa citer baru mmg blur...at last tengok wayang last week...finally....Fayel pun macam dah sesuai bawa tengok wayang...pertama kali ni dia nk tgk tv dalam gelap...perasaan aku neves gak...takut Fayel buat perangai merayap je....kebetulan cerita hari tu Big Hero 6...sesuai la bawa budak budak...mak pak pun layan citer ni...tanjat aku harga tiket wayang dah naik...huhuhu...budak je dah RM9....dewasa RM14...fuh nampak nau lama tak tengok wayang...ngeee.. tahun depan lagi la gst baper la agaknya...

Kitaorg tengok midnight kul 10.00 pm...MBO Kl Festival City time Big Hero 6 waktu tu saja available....ok la tak kisah...Fayel pun jenis malam tido lambat...ok je....masa beli tiket aku nak seat atas supaya keluar kalau tetiba Fayel buat hal kan...seat atas penuh...hmmm so kitaorg duduk area seat tiga tapi bawah jugak...takpe la ok je...dalam hati memoga Fayel tak buat hal...bang megat bising ar aku asik sebut neves je..."anak dah besar nak neves apa"...hehehe perasaan mak mak weh....gini laa...fikir macam macam takut anak tantrum..bapak nya rileks je...haishh

Citer dah start aku dah start dup dap....Fayel seat tengah di apit aku dan bang megat....tangan dia pegang aku...pegang megat....auwwwwwwwwwww sudah tukar...dulu mama papa pegang tangan...now anak pegang tangan hehehe...memula citer big hero tu ada aksi robot bertarung..Fayel dah nampak kesukaan ....pastu bila bab bercakap cerita dia dah boring..dia dah panjat kerusi....tengok orang...ok keep calm cakap nanti ada robot big...ok dia calm rileks...tapi tak leh tahan suara Fayel aduyai...malu mak nak...bising...dia teruja tengok baymax...baymax tu ada kelakar sikit...dia gelak buat buat besar...hadoi la...part lawan fighting terbang tu Fayel teruja....asik sebut wow wow...yeayyyyyyyy...bising mulut...

Keseluruhan citer big hero 6 ni best ...sesuai untuk kanak kanak...termasuk la mak pak budak...harapa nya lepas ni ada lagi la sambungan big hero....i like....Fayel pun suka...experience pertama kali masuk wayang dah berjaya hehehe...so pasni leh la bawa lagi tapi citer U aje la...tengok wayang bawa anak mmg ko tgk tahap U aje la ye....biasa le jadi parents ni ...benda pertama kali kat anak semua nak teruja..semua nak rekod hihih maka nya adalah entry wayang pertama kali ...gitu..ok bye



biasa kalau jalan selfie dalam keta dulu...Fayel pun dah biasa...mesti selit tengah...heheh


Snap tempat parking bukan apa...untuk rujukan no parking tu je 


Sebelum tu nak potong rambut Fayel yang panjang gile tu..mcm taiko aje

Aksi bergelut pujuk...Fayel ada masalah potong rambut dari kecik sampai besar


Dan sepanjang kena potong melalak kuat gile....orang lalu kedai jenguk 


Sedih sangat ni...haishh potong rambut je kot....napa ntah dia ni...


Dah selamat potong....jom makan....Fayel paw papa helikopter


Finally depan MBO....

Ukur tinggi ngam ngam ...boelh free tapi seat duduk riba..tak nak la...so beli jugak satu sear




Mak yang banyak neves anak pertama kali tengok wayang..ntah pape...hihi

Teruja dalam neves hahaha...


Fayel dah buat perangai Ultraman dia....

Bersilat la pulak ko nak....asik berultraman aje...

Meninjau kawasan....

Ok dah nak masuk panggung...eh papa join selfie..ok ini rare jarang terjadi....comel comel....walaupun gitu muka tetap ditutupi cahaya...













5 comments:

m@m@yAyA said...

yeay fayel lepas ni bole tgk wayang sekali ngn yaya~

aznor ibrahim said...

kak mi nampak kurus lah!

diana aziz said...

Ewahhh... kemain fayel ye bersilat bagai. pasni mimy tgk wayang citer katun je la... hihii

rini.borhan said...

haha..fayel satu kapal ngan anak kita si Rizq..dari kecik smpi sekrang nagnis melalak kalau potong rambut..lagi dasyat nangis sampi kat rumah..pujuk tak jalan.

rini.borhan

Syahida said...

Big Hero 6 sangat best!
sangat banyak moral values yang positif..suker3..

Google