THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 January 2011

Kini Berambut Rebonding Guna Jari Pun Boleh !!!

Sapa pasan rambut aku lurus sila angkat keyboard…ke aku yang perasan…hahaha…..takpe perasan sendiri sudah la kan kan…hari tu kan lepas kawen aku dan mentarah rambut bagi memendekkan rambut aku yang dulu nya panjang cam Pontianak tu…citer rambut tak habis disitu yer…rambut aku setelah di potong ada kesan macam kembung je kat bahagian bawah..so nampak tak cantik la…jenuh aku nak menyikat masuk ke dalam bg effect nampak volume….tapi hampehhh…kejap je jadi serabut balik…haihhh ini tak leh jadi…aku nak buat rebonding rambut la cam gini…konpom kemas…sikat guna jari pun boleh …..plan nak gi salon Hair Exchange yang biasa buat kat sg wang tu tapi weekend la…tapi aku terpegi salon lain pulak yer…

Ini semua gara gara gi tengok movie Hantu Kak Limah kat Galaxy Ampang…masa kat lift tu dah terpampang ada promosi Salon murah..rebonding RM49.90..kira RM50 la…aku pelik gak..tapi betul ke…pastu Encik Awak sound “Ayg..tu tempat rebonding murah..tryla ..murah camni leh la belanja”..hmmmmmmm ewah laki aku mentang mentang murah kan…aku risau gak takut rambut rosak ke..bahan apa la dia guna agaknya…balik umah malam tu aku tak nyenyak tido terpengaruh dek harga murah tu…dan malam tu jugak aku cakap ngan Encik Awak… "Syg..okeylah esok teman ayg gi buat rebonding la tempat tadi”…dan salah satunya Encik Awak nak bayarkan so jangan di tolak….huhuhhuuh..

Dan esoknya bangun pagi terus baut appointment nak datang hari tu jugak…nak buat rebonding rambut…aku main gamble je beb..serah diri…andaikata takdir rambut aku rosak ….botak pun botak la…hehehe…giler tak aku…padahal rambut ni…mahkota wanita ni…semua pasal laki nak bayar kannnnn…takpe niat dalam hati kalau laki bayar ini maknanya berkat ..konpom tak de apa…yakin bebenor ko kan……ngeeeee….dengan yakin melangkah nak rebonbon ni…aku check gak bahan jenis apa dia guna…produk apa…diorang guna product JS…oh nice…memang aku familiar produk ni sebab pernah pakai shampoo ni kat salon salon lain…tp kedai ni memang murah…ramai betul orang…pelaris tul..murah memang berpusu la kann..oh yer promote sikit nama salon ni HG Hair Saloon , Tingkat Bawah, Galaxy Ampang Shopping Compleks…errr tapi tak jamin eh…kalau botak, rosak , gugur jangan salah kan aku…berani buat berani tanggung!!!

mana aku tak terpengaruh tengok banner nya sudah la....buat aku tak leh tido malam...laki aku lagi la...siap promote suh gi sini nak banjer lagi....aku sound gak..."syg..color boleh??"..pantas je dia jawab "TAK BOLEH!!!"..

sudah sampai depan salon...aduhh nampak banner besar lagi...promote harga murah...makin membuak gejolak la kannnnnn...orang adalah ramai hari tu...weeknd kan...dan for sure murah..ramai la serbu...di nasihatkan nak datang call dulu buat appointment

untuk pastikan produk nya...aku spotcheck dulu shampoo dan bahan bahan yang digunakan...dan dia pakai produk JS...aku biasa pakai shampoo ni di salon lain..so okey..boleh proceed

are u ready to rebonbon?? oh yeaaaaaaaaa...aku gamble je janji rambut lurus

peneman setia dulu, kini, selamanya...hmm yerla tu..hehehe..tak nampak tangan naik tu...dia tanya aku baper lama nak siap ni...sampai tumbuh janggut kannn tunggu...nasib laaaaaaa...nak bini cantik tak bang??? dah pi naik atas main game

rambut aku sudah di sapu bahan pelurus...huhuhu...sempat lagi kannnnn...bosan seh 1/2 jam tunggu baru basuh

sambil tunggu tu sempat pulak budak salon tu promote beli shampoo ...3 jenis shampoo+conditioner+treatment = RM50...wowwww murahh...tapi produk bawah ni aku tak pernah dgr..was was...tapi bau nya wangiiiii..tak nak ar..tak penah dgr

dan promote yang ini pulak...sama harga gak RM50 for 3...yes yang ni aku amik...sebab produk JS ni aku pernah guna...kat luar ada orang jual mahal sebotol RM30.....terpengaruh gak aku kannnnnn..tapi laki kata bayar harga rebonbon je...hukhuk yang ni duit sendiri lol

ha ni pun promote kat aku gak...ala ala serum oil la...RM17 je...hmmm...takpe la dik....amik shampoo yang 3 tu sudah...macam macam ko promote aku kan.....dah gi simpan

hampir nak siap...tapi aku suh potong sikit rambut aku...bagi sama rata....harga potong rambut disini sgt murah..any length RM5.90..tak percaya ka??? aku dah buat beb...mana ko dapat harga camtu..



terus tersenyum girang after done...yang penting nampak stylo....laki mak suka..pullstop...tembam ke gemuk ke..tolek ketepi pls

tayang wajah rambut baru depan cermin...weehooooooooooo

rambut pendek hati senang...bangun pagi mandi pun senang...ngeh ngeh...rambut basah tak payah sikat...guna jari pun bolehhhh

di hadapan salon....over ko.........bila posing penuh..hmm rasa menangis tengok diri sendiri...hahaha...tapi takpe...yang penting rambut look like teenagers....aii kan baru 21 tahun.....hohoho






p/s : Selepas hampir sebulan berebonbon di salon ni...(saja published lambat sebab nak tgk dulu hasil nya..hihihi) so far rambut aku okey..tak de masalah...masih lurus dan terurus.....bangun pagi basah rambut pun dah tak gusar....takpayah blow...buang masa haku.....adehh dulu tensionnnnnnn......even harga murah tapi puas hati sangat ngan harga murah itu..harga tak tipu...tak de makna tersembunyi....setengah tempat salon tipu je....ada je kelentong.....aku tak berani nak cakap over lelebih..kang ada yang gi sini pastu tak puas hati aku pulak kena hantam....ikut suka hati korang la ek....pegi je memana salon kesukaan janji korang suka apa ada hal...aku ni pun just sharing tempat murah yang aku jejak...itu aje..babai















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

23 comments:

Liyanaroxx said...

ahahahaha..saya penah gi kedai nih..paling laris kot kat galaxy ampang!colour + high light murah giler kot!!!

Owh,btw ok jerk kat ctu..saya colour pown rambut elok takde rosak! ;)

liyana said...

kak mimy, sy guna santan + limau nipis je. very the traditional. x mampu.. aww! hak hak

Emynz said...

Pesal time cuti seminggu tu ko tak blog pasal nie, chaisssssh! ciskek sungguh haha..

Ika Razak said...

kak mimi.. ika baru rebonbon kat kedai lain minggu lepas.. 100 hengget ha.. rugi-rugi.. kalo lah kak mimi buat entry ni sebulan yang lepas kan bagus.. hehehe..

ika pun gune product JS.. :D

kella said...

murahnya??
cun weh...
bagus dok ada si somi tu..sanggup je tungguh demi tuk isteri..

Naomiehasmi said...

hahaha...akak pun penah gi kat sini mimi, tapi tat time, i couldnt get my hair done, cause the que like 10 juta orang yea...so akak babai jek kat kedai tuh...hehe..tapi mmg murah..

Deqna said...

yelah memang berbaloi2 lah.. biasa org buat rebonding kan sampai ratus2..

cik xxx said...

mimy,

ha, aku pasan rambut ko pendek n lurus kat JJ aritu (JJ lagi ! haha)

penah gak lalu salun tu masa nak pi UO. tapi aku cuak pi sana sebab tempat dia sunyi lagi ngeri.

Jadi aku gelar Muzium Ampang. hahahaa

mrs.spicy said...

cantek jer babe wpon murah

Nadine said...

wah, berbaloi2...

like ur new hairstyle. mmg nampak muda remaja ;)

pearls.. said...

cantik la mimi... mmg berbaloi la...

POSH76 said...

cantekla beb....murah lak tu..kalu dekat harus aku terjah ni hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cayalah nok..memang murah gila...hampir xcaya aku...tapi aku dah pakai tudung nie malas la nak berebon lagi nok...

Softtouch [Hanim] said...

xpernah buat rebonding...mahalkan sellaunya...tp yg mimi buat ni murah sgt...sy tau galaxy ampang tu tp jauhlah plak nak kesana...mimi mmg nmpak mcm remaja...

Ann Ishak said...

bolehlah pegi potong rambut mengerbang dekat kedai ni...murah jer. rebonding tu idoklah ye...rambutku berserkup

MIE MIeE said...

rebonding rm15 plz email nqhairbeauty@yahoo.com.my

MIE MIeE said...

salon sy offer rebonding rm15 je rambut pdek panjang sama haRga,plz email sy nqhairbeauty@yahoo.com.my

mieyza lorenza said...

Cm mana nak buat? mcm best je. . Ajar miza.

NurDaniessaHumaira said...

If pjg smpai pggang brape? Coloring plak rm brape?

Lia Cheng said...

Masih ada lg tk

Lia Cheng said...

Masih ada lg tk

Lia Cheng said...

Masih ada lg tk

Adie said...

Salam.. Mohon Iklan TT..

Sy ada menjual Professional Hair Scissors Set, suitable for Barber, Salon, Professional & Business use.
=Brand: Smith Chu Pro (Original Brand)=

Set Included:-
1. Straight scissor 6"
2. Thinning scissor 6"
3. Comb 1
4. Comb 2 (Upgraded to Razor)
5. Cloth
6. Scissors Oil
7. Scissors Adjuster/Regulator
8. Scissor Case/Bag (2 Layer)

Price RM180.00 - Ready stock
*Poslaju rm7

**COD: Ampang, KLCC Area @ KL Area

Call/whatsapp:
Adie - 0123495601

Google