THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 January 2011

Si Pencuri "Bahbee Mader Faker"....



 Ada apa kes meroyan aku di FB...hmmm panjang citer nak citer...tapi tetap nak citer kat blog..walau laki aku tak kasi nak bongkar cerita ini..sebab dalam kes polis...tapi aku geram ..tension......sapa yang alami nya tau la....selalu aku dengar citer pasal jenayah pecah umah di kalangan kawan kawan aku..tapi kali ni aku lak terkena...tak sangka kan..tu la namanya malang tak berbau....kali ni turn aku lak...umah kena PECAH...atau erti kata lain kena curikk....tapi ini pencurik sangat licik...dah la masuk umah aku pastu leh tukar mangga lain...saikoooooooo....benci ....

Alkisah nya aku takde masa tempat kejadian....yang ada ialah laki aku si Encik Awak yang lepas keje hari sabtu singgah umah Puchong nak kemas barang apa yang patut...sekali mangga tak leh bukak terus call aku ..tetiba bini terpinga tak tau apa kena marah...dah la time tu tengah gembira lepas balik facial....jadi la perkara tak diingini...hadoiiiiii...macam macam tul la dugaan......berbalik kepada kisah kejadian...Encik Awak mula nya dia ingat aku tukar mangga...haiyoo bila masa pulak nak ada masa tukar bang oiii....dah la jarang balik...edisi gaduh suami isteri pun berlaku...huuhuh...dan amik masa gak la nak bukak pintu grill umah ...dah takleh bukak apa lagi kita panggil pakar untuk memotong nya...nah sekali bukakkkkk.....terus tepon berdering lagi...Encik Awak kata..."ayg..jgn terkejut...hadiah kawen kita dah kena sapu pencurikkk"...dan dan tu gak ku sapu air mata mengalir....aduhh berat telinga korang dengar...berat lagi perasaan aku time tu...hancur berderai...hati aku luluh sebab aku baru je nak mula kan hidup yang baru bersama hadiah kawen itu....

Dan tak syak lagi ini kes pecah umah lah....aku lak balik umah puchong on & off...jarang jarang kadang kadang....pertama kali berlaku dalam keadaan bersih...maksud aku tanpa ada sebarang geledah ...aku sgt mengesyaki orang terdekat situ yang buat...tak baik tuduh orang kan..tapi kalau dah curi secara licik ni sapa la pulak kannn....mmg cilaka...jap nak mencarut habis habisan (#&@()!#&!)#()!+_#($&()&$(__%##(__^##(+_p_*&&*&^$#*(**%&&^++&%(^)_*&*$&$&&*(__*%$@@#^)_+_*((+_+_(^ (%&*)_.....paham?? tak paham sila paham kan...cakap banyak tak guna benda dah jadi....tapi aku sedih tang FM@ Fridge Magnet aku..huwaaaaaaaaaaa....dah takde okeh!!!!!!!!! korang paham tak betapa aku simpan benda alah ni...kengkawan pegi obersea belikan...BAHBEE MADER FAKER!!!!!!! kenangan tu wehhhhh.....hah pasni tolong tolong bagi aku seketul dua...merayu ni.......


Tak pe semua jangan risau key...aku okeh okeh ajeee....nyawa masih selamat...dikenangkan balik...nasib baik aku tak de dalam umah...kalau ada nauzubillah....tak tau la kan apa jadi..hikmah sebalik nya la....polis report pun dah buat...semua sudah...apa yang tak sudah barang aku tak kan dapat dikembalikan....apa yang hilang?? kebanyakan nya semua barng elektrik berguna....bodooo......tak de duit nak beli la tu.....eh terpanjang citer la.....takpe untuk kornag semua...berhati hati yer...sekarang ni kejadian orang terdesak makin menjadi...."jangan sampai anda menjadi mangsa"

18 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

gilak pencuri! kurang ajar nak mampossss!!! kesian ko, pasal fm tu nanti aku g memana aku belikan ko k. lahanat betoiii pencuriii!!!

mama qistina said...

hai mimi ..saya silent reader awak ..sabar ye..pencuri tu memang tak patut ...nanti satu hari dia akan kena balik macammana dia buat kat orang...

Shu Shinju said...

ya Allah... kesiannye kat akak... giler btol pencuri tu...sabar yer kak... anggaplah tu bukan rezeki akak..

tapi, kalau shu dtmpat akak.. mmg giler meraung...

sabar yer kak... :(

Iena said...

aku masih konfius...
umah puchong tu umah saper sbenarnya? tempat tinggal tetap ko plak katner? tlg bg penjelasan sket kat aku yg kepoh ni...

*nanti aku bg ko FM sbijik 2 ke...

Queen said...

oo..sabar mimie k!..mula2 die dah curik..potong lg mangga...memang %&^$&^$#%^#*^....

sian ko..nik ade la sekeping dua fm...selalu beli lebih klu gi jenjalan..nnti nik pos eh..jgn nanges taw...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hai..salam kenal!!~~



jom singgah my blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

Naomiehasmi said...

mimi...sori to hear that...tak pa mie, semoga si pencuri mendapat pembalasan...

Softtouch [Hanim] said...

Ya Allah mimi...nasiblah awk xde apa2 tau..mmg binawe betullah pncuri tu...xpelah mimi dah xde rezeki..InsyaAllah nnti Allah gantikan ngan lain...ade hikmah disebalik tu...sbr yer...

NeenaAnuar said...

banyakkan bersabar beb.. aku sangat2 memahami perasaan ko.. see.. zaman skg... jgn kata brg2 yg kite bawak luar rumah berada dlm risiko.. brg2 yg kite simpan di tempat yg kite rasa selamat pun tak selamat sebenarnyer.... sama lah kite berdoa supaya mereka2 yg lahanattt ni terima balasan yg setimpal secepat mungkin!

mimie1678 said...

aduhhhh... sabar yer.... tokleh nak kata apa.. buleh kata sabar je.... huhuhu.... mmg mader faker betul lah org yg mencuri tue...

POSH76 said...

la ni geng pecah rumah mmg tgh aktif...takperla mungkin ada hikmah...yang penting korang selamat..mmm FM pun dia angkut sekali teruk betul

Nadine said...

Kesiannya you, Mimy.
Sabar ye, ade hikmah yg besar disebalik semua ni. InsyaAllah..

I rasa org yg pecah masuk tu mmg org local sana la. Mesti dia dh pantau gerak geri u olls. Sbb tu senang je dia bleh masuk n siap tukar mangga. Dia tau Mimy n Megat jarang balik kan. Ape2pun jgn stress eh, org mencuri mcm tu hidup xkan selamat.

nnti i ade FM lebih I mail to you k. take care dear

farahfatihah said...

FM pun dia amik????????????? ni pencuri ke pendengki? sabar ye dear.

Kaseh said...

ya allah..kalau ko nak tau..dulu masa aku dok puchong, umah aku pun kena pecah gak..dia masuk kot tingkap kecik sebelah pintu masuk..sbeb tingkap tu je yg tak bergril.. abeh la smeua kena angkut.. tv je tersadai tepi tingkap sbb tak muat kot nak masuk.. masa tu aku ngan ex aku keja, aku balik2 umah tgk pagar dah terbukak.. mmg sedey n sakit ati la beb..aku tau camne ko rasa..puchong mmg pemes ngan gegn pecah umah tuh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kurang ajar sangat kan..rrrrrrrrrrrrr geram aku baca nok...sabar k...nanti pindah dekat umah aku nyek nok..senang kita berjimba...

-aNida OtHmaN- said...

setannnlaaa manusiaa tuh..
nampak sngt dasar PENYAMUN...cehhhh
ALLAH nampak apa yg dia buat...xpa tgGG naa..LA apapn kita buat ALLAH bayaq cash...takda nak hutang..hutang...cash mari...

arini dia buat akak, satu hr nanti dia akan rasa plak.......

vavis punya manuksia........pemalas nak keja...mencurik jaa keja.....kalO nida mahu dia, meroyan 44hari...

akak sabaq keyh....pasni hati-hati erk

Trulychips said...

wei limy, aku baru baca blog ko nie.. mcm mana leh jadi cenggituh.. lainkali balik KP ko on kan satu lampu, kasi terang skit umah. Agaknyer pencuri tuh dah hendap2 siang2 aktiviti korang arr.. dia tau umah korang jarang ada org tu yang berani masuk tuh.. risau aku wei.. sib baik ko tak apa2..

Ann Ishak said...

sabar ye babe...memang sakit, geram, rasa macam nak belasah jer penyamun2 tu semua...memang mader faker betullah. sorry babe, sakit ati mak dibuatnya dengan penyamun2 tu semua.

Google