THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 January 2011

Petang Ahad Bersama Menikmati Cucur Jejemput


Kisah petang ahad pulak...biasalah dah duk umah mak aku tu..perut konpom lapar...dah makan tengahari pun still rasa nak melantak lagi...konon nak buat desert,,,hmmm hampes harapan...kalau dah duk umah mak aku tu....hmmmmm lupakan saja...lupa diri kejap...mentang mentang dah duduk rumah ku syurgaku kannnn....MALAS!!! sudi lah kiranya aku merajinkan diri sekali lagi turun dapur..bunyi cam terpaksa je kan...eh dulu yer sekarang tak...sekarang volunteer terlebih lebih...mak aku tengok senyum sampai ke hujung tengkuk...eh sampai ke?? motipp saja nak bgtau mak aku dah bersenang lenang ...

Petang semalam ada badminiton open Malaysia kann...sapa tengok...aku tak tengok sebab time tu tengah bersengkang tenaga menyiapkan minum petang...buat CUCUR JEJEMPUT BILIS bersama KOPI O..pehhhhhh...layannnnnnn..harap maaf blog ini sekarang sudah menjadi blog masak masak...budak baru belajar masak camni la...masak senang pun nak  letak kat blog...takpelah aku mengaku ...redhaaaa...



ini cucur bilis jemput jemput aku bikin..terror tak gigih tauuu....bahan guna tepung gandum, ikan bilis, daun sup, kentang, bawang besar, garam, kunyit..gaul rata samapi rasa sebati leh untuk gorengg


masa untuk menggoreng panas panas!!....pastikan jangan meletop ...kang muka kena berminyak satu sen tak guneeeee


cucur bilis jemput jemput aku punya version..tak macam rupa pembikin nya...alahai cinonet...tapi di jamin sedap..takpe sila habis kan first batch...kecoh la weh...orang lain dah buat berbesen besen..senang aje..harap maklum aku kan budak baru belajar masak...


khusyuk para lelaki menonton badminton...sesuai dihidangkan minuman petang...dan badminton menang..tak sia sia aku rajin kannnnnn....ada hikmah...eh tetibaa


cucur bilis jemput jemput bersama kopi o...eh cawan satu je...sharing caring anak beranak ....tetiba jadi kedekut..alasan gi amik sendiri kat dapur


aku nak gak menyebok..cucur bilis jemput jemput sendiri bikin sendiri makan la....jemput jemput jangan semput yer










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

12 comments:

-aNida OtHmaN- said...

jemput...jemput biLis cicah ngan sambai tumih ikan biLis fhewwww toin-toin terangkat woOOO...ehhehehe
akak campoq skit ngan OAT lagik sedap..rangupp skaLi..ehehhhe

betuah en.awak punya isteri mcm akak RAJIn kedapOQ....cayalah...

kella said...

hmmm... aku tengok muka ko memang muka seorang isteri weh...
nampak kebahagiaan di situ! :)
gembira aku..
semoga kau dan megat sentiasa aman damai hingga ke akhirnya.. :)

ratusiput said...

takpe beb...pi lantak org nk kate apa...janji ko bahagia nok...ehehe...masak2 ni mmg kena rajin mencuba baru terer...caya la nok..aku sokong ko!~

NeenaAnuar said...

adoii.. lamanyer dah tak makan cekodok... arwah mak aku yg sukeee sangatt wat cekodok nie petang2 hari minggu... relly missed that moment lah... :(

Queen said...

cekodok bilis sedap kan..nyum..nyum..nyum

cik xxx said...

mimy,
pasni ko try cucur manis takpun cucur kentang.. sedap woo...takyah beli cap adabi tu

Kaseh said...

takpe beb aku suka tgk acara memasak ko... cucur bilis ngan kopi o mmg ngammmmmm!!

Eri-chan said...

aku paling suke cucur bilis.. arghh macam nak masak..tp dah kenyang makan nasi

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya...mmg layanlah kalu mkn jemput2 smbil tgk badminton tu..plak tu mkn ramai2...

daela said...

lamanya aku x buat cekodok ikan bilis ni nok..sayam x seuka cekodok...klu aku buat aku makan sensorang...dia lebih rela minum kopi sajar...haiizzzz....grrrrr...

Iena said...

ko buat lemaku berjoget riang nk cekodok jugak dah ni...

noradzlina.kamdani said...

bagus3x..thumbs up utk u mimi...jemput2 pun xpe janji bini buat ikhlas utk laki...

Google