THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 January 2011

Wifey Lepak With Mummies & Babies

Sempena krismas last week ..opis aku baik hati tutup opis seminggu bagi cuti wajib ambil tapi tolak cuti...ala 3 hari jee...yang 2 hari tu cuti ganti yang telah di brought forward....memula kuar arahan meroyan gak la...nak paksa pulak...tapi sebenarnya ada bestnya jugak...sebab nya di hujung tahun nak bagi rileks sikit otak yang telah diguna pakai selama setahun tu....lagi pun mood nak buat keje dah takde....total lost..malas berganda...dah cuti seminggu tu keje aku asik merayap je la...dah la Encik Awak keje...jadi langkah bini ni panjang la...pantang kengkawan ajak melepak...terus on...pastikan dapat izin yer...kang durhaka lak aku...hehe pada hubby hubby kami selamat bekerja wifey ucapkan...ngeeeeeeee

Feeling housewives pulak aku dapat keluar time weekdays...geng G19 aku call si Farah ajak melepak together sambil window shopping..makan makan ...gosip girl...motip ko girl?? huhuh...sound kat FB sesapa antara geng G19 yang tak keje sila la roger untuk keluar bersama....hmm most them keje...aku &Diana Mary je la yang dapat cuti free...kitaorang dua ni seopis so memang free la...so kami bertiga je la yang jadi housewives keluar bertogether..sorang wifey..2 orang mummy..dah nama mummy babies mana leh lupa ...kita angkut sekali bersama stroller nya sekali....hehehe...aku?? tumpang tengok je la..anak sendiri tak terjadi lagi...alahai.....hmmmm... bawa bersabar yer...


Kami the wifey &mummy telah bersepakat memilih untuk makan di DOME Cafe, Ikano...ini atas pilihan Puan Farah...tempat favvy nya ...aii follow..sesekali jadi orang kaya..pastu kayap


datang Dome..harus minum ini air yer...Honey Comb Crush...adusss menikam jiwa...bila minum rasa sayang je nak habiskan...pulak tu dah le mahal kannnnnn..tak hagak hagak aku sedut sikit sikit...jadi kedek air pulak..hahaha



ini Mummy Diana Mary&baby nya...Sofea Deliesha yang sudah pandai duduk dan jalan...senang la mummy kannnnn....apa lagi mummy, sofea nak jadik...tak gheti gheti...haha


ini mummy Farah Adila...housewives sepanjang masa...best nya kooooooooo....hari hari enjoy berjalan sakan...i likeeee.....dia duk Ipoh ikut hubby nya..sesekali datang KL harus la bercalling ajak aku kuar kannn


errr..nak kenal ?? ini baru je jadi wifey....mummy belum lagi....hohoho berangan sudah...keluar together ngan mummy ..tetiba wifey rasa terlebih lebih pulak ....



the comel baby Qassandra Zahra Zubaidah...puteri manja sayang Farah....tomeh tomeh....jangan memain hair band dia semua brand FOrever 21 tau.......ko hade......?? dia hade tauuuuuu


Sofea Deliesha mamam mummy suap...budak ni dah pandai makan...tak gheti duk diam...lincah aje kat atas baby chair...patut la mummy nya makin slim...haiii tak leh jadi aku..


babies pun join gosip girl tau.....apa la bebudak ni ngomel ngomel...memasing makan roti toast brand DOME tau...jgn memain....ada kelassss bebudak sekarang.....

hehehe...teka sapa snap gambar kitaorang...yeszza budak waiter la...macam biasa aku le yang panggil


makanan dah sampai...mari makan sepuas nya.....meal adalah portion besar.....sila habis kan..tak habis rugi..mahal woooooooo


menikmati honey comb crush..peh heavennnnnnnnn...nanti nak buat sendiri la..beli choc crunchie patahkan...heeheh jimat nya pasal
 
the lot burger aku punyeeeee..makin gemuk segemuknya aku la pasni...rasa?? hmm tak leh lawan zinger KFC....tetap zinger terbaekk

selesai makan sudahhhh...huhuh....sekali lagi budak waiter DOME sila amik gambar kami yer...oh yer kebetulan kitaorang hari tu semua pakai PINK...padahal tak janji pun tauuuu

ohh terjakun jap masuk ini tempat...baby care room....maklum la belum ada anak...tempat ni aku lalu pun tak pandang langsung...


adik Qassey &kakak Sofea tengah tunggu giliran di Baby Care Room...hehe masa untuk minum susu..yeahhhhhhhhh...begini la yer bawa anak anak ..untuk pastikan tak menangis ...bagi la susu secukupnya...konpom tak buat halll


Baby Qassey after kenyang...waaaaaaaaa banyak senang hati woooooooo....hehehe


mereka mereka yang bergelar mummy sibuk urus anak....aku wifey tak de anak ni apa bikin....snap gambar syok sendiri hehehe........jakun sebenarnya ...first time masuk tempat gini...tak ikut diorang memang tak masuk la aku














Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

12 comments:

liyana said...

x lame lg ade la tu kak mimy & abg megat junior.. hehe

Softtouch [Hanim] said...

mimy nmpak sgt berseri lah...cantik...
syoklah mimy cuti semnggu yer....nnti xlama lagi giliran mimy plak sibuk kat baby's room tu...

liyana said...

sy tag akak.. hehe jom join GA make up2 ni.. :)

http://liyanadz.blogspot.com/2011/01/extreme-makeover-from-kenitchiko.html

POSH76 said...

berseri2 hang lepas jadi pengantin yer

Queen said...

tak lama dah tu..amiiinnnn

farahfatihah said...

lamanya x g dome!!!!! lapa!!! hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xlama lagi la nok...turn ko lak masuk bilik tue....

Nadine said...

Bestnya girls outing. Lama dh I takde chance mcm nie tau.

Best tul lah Mimy keja TM. Asik2 kena paksa cuti je. I rela youuuuu! Jeles okey kat korang TMians :D

MaRyD said...

hah,ape lg bulan 2 kami ad elg kene cuti paksa..kalau mommy nadine join..ok je..1st week of feb..

mimy,pasni kasi plan g tgk wayang oi..aku dh lama tak tgk wyg...anak2 kasi daddy jg..

p/s-kurus tang mananye aku ni?

Mia-Ina said...

sesekali dpt melepak dgn kwn..mmg best pun..+ ble dh kahwin, kwn kena ada.+ ble suami keja

kella said...

tomey2nya beby2 tuh! gerram!

Ann Ishak said...

burger tu nampak sedap..tapi bila ko kate sedap lagi zinger burger, terasa macam emmmmmm jom kita pegi lepas dekat KFC pulak eh.

Google