THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 January 2011

Sorotan Majlis Kahwin Ann & Bujal

Ini majlis kahwin sebulan selepas majlis aku...dah nama BFF kan...huuh..pandai je kitaorang janji...apapun ni kebetulan kitaorang plan nak kahwin..yang bertunang dulu adalah Ann ..pastu aku lak menurut dari belakang bulan Feb..pastu decide nak kawen...siap deal sapa nak tarikh 10.10.10..huhu dan dua dua pun tak dapat tarikh tu...aku pilih 26.11.10 dan ann pilih hari krismas 25.12.10 genap setahun dia bertunang..ecehh tak lama pun ...jarak sebulan ajeee....dan hari krismas pun tiba dan hari itu jugak lah..sah kawan aku sah menjadi isteri kepada bujal...tahniah my bff...finally menempuh berbagai onak duri selama 5 tahun..

Hari krismas jugak...kami bergerak ke Kuala Klawang, N9...sanggup meredah highway LEKAS semua demi bff..tak pegi mmg tak patut la...ann ni mmg satu perangai dia tak pernah tak pegi majlis yang dijemput..tak kira la..apa pun kahwin, birthday, makan, akikah anak...mesti muka dia ada...jauh dari N9 pun dia sanggup dtg...dari dia tak de kete naik bas....ni mmg mak salute dia.....dan khas untuk ann &bujal...aku buat entry sorotan sepanjang ke majlis kahwin dia...seronok wehh kawan kawan dah kawin ni..hepi..teruja..sebab aku salah sorang saksi percintaan diorang..wewittt...buat ann&bujal..selamat pengantin baru..bersabar menempuh alam rumahtangga..(cakap kat diri sndiri gak)..yang penting friend forever key bebeh....apa lagi jom lumba buat anak....hohohoohoh...tak hagak hagak..over..hihi



kad undangan color merah...terang benderang.....ha clear nama okeh...mak merah la dia ni...favvy color nya

saat bernikah...aku snap dari FB dia....alahai tak dapat nengok...

pasangan sah suami isteri ....

aik ni pahal ni...hahaha..ok mari memulakan perjalanan ke Kuala Klawang, N9..abg driver setia gue..

reen sorang tumpang kete aku..yang lain semua nak naik honda civic..hukhuk...

tengok!! itu mereka...hamooi berkereta sedap nampak

dah tib akhirnya ngan jalan mcm ular belingkar...pening pale.....oh ini kete VIP ..orang nogori kan beradat kena jemput ketua adat mereka...apa org kata buapak..tul ke

sampai je...ann tgh final touch up....yuhuuu pak andam in da house....opssssss

okeh okeh..ann dah siapppp....amboii bulu mata panjang nya..palsu ke ori ni...haha..sekali tgk macam muka kartun betty boops...comell je

pasangan merah...opsss..saje pakai nak overshadow pengantin....ehhehe..tau pengantin tema merah kann

pelamin nikah mini dalam umah...shantekkkkkk....teruja aku...dulu aku buat kat mesjid je tak de mini pelamin

beramai ramai disini...ada yang amik berkat tu..huhuh...aku lak kemaruk kan nikah takde mini pelamin

hantaran hitam merah dari ann ke bujal

hantaran pink dari bujal ke ann

siap ada hiasan tabir bilik pengantin...mata jadi merah la camni...hahah

mengada tak pasangan ni?? lempang sebijik org sebelah..

pengantin berarak....tak jauh pun belah laki stay...sebelah kg je...dokek bebenor

tu dia ada mcm panglima chomel...eceh cehh...

pelamin singgahsana untuk pengantin..tema merah putih

pengantin tengah bersanding...kaber malu eh...

pengantin lelaki yang comell bangat

pengantin pompuan yang jelitaaa

bujal serius jeee..debar la tu....ann pandang jeling apa tu

kitaorg sibuk mengusik bujal...dia tu pelawak skit...tak sah klu tak usik dia...

wow kek perantin 3 tingkat..sekali lagi mata aku merah la


acara wajib potong kek...tapi idakla kami semua merasa kek tu..sempat tgk kecantikkan nya saja la...


time pengantin sibuk nak makan kesempatan tul semua nak gambo depan pelamin...huhuh amboi reen besor cermin mata kannnnnn..lupa bukak ke

pengantin lama hehehe...lama ke?? hahah...tetiba teringat saat bersanding....tu yang amik gambar dpn pelamin

muka keterujaan tengok muka sendiri kat kamera godang irna...hah baru teringat...irnaaaaaa bila nak upload gambar dari kamera godang ni...cepattttttttt

3 dara yang masih mencari tarikh yang sesuai kahwin...opppsss aku tunggu siapa lepas ni..agak agak??

ok moh bergerak balik KL...eh pegi tadi reen sorang..balik anis naik sini la...


doorgift yang diterima...ada kek, bekas tepak sireh comel, gula gula...tak sempa

khas vip!! bekas tepak sireh seramik...i likeeeeeeeeee..thanks ann bujal















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

15 comments:

kella said...

ohhhh... panjangnya berjela...

:)

mimy aku ada sesuatu istimewa untukmu di blog aku! si spongebob melambai lambat memanggil! :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhhhhhhhh merah makngah..cantik la pengantin..nampak lain kan....sweet

Farah_W said...

babe...cantik baju u,tempah ke beli siap?

cik xxx said...

mimy,
aku pun suka merah...

MERAH nmpk garang.
auwnm

daela said...

wow...merah....cantik2 pengantin dua someiii.....!!!!YANG PAKAI BJ MERAH SAMA CAM PENGANTIN TU PUN SOMEIII...!!!

Iena said...

tahniah to ann...

tgk ko pakai merah cantik...
aku nk pakai, rase x sesuai plak...

Mia-Ina said...

meriah colour mjlisnya ni..semeriah majlisnya

Eri-chan said...

merah.....meriah..hehe
amboi mimy..aku tumpang keta ko balik je...huhu..

Kaseh said...

babe gambo ko ngan en awak dalam keta tu buh la kat sebelah column blog ko ni..cun ngan rambut baru ko tu..nampak ceria jek..hehe

ratusiput said...

wow!merah...kelasssssssssss....aku mggu ni adik lelaki cik kitol lak kawin...bz lg aku...

Liyanaroxx said...

serius!
saya tak tipu!
saya suka baju kak mimy!
cantik gilos!
beli siap or tempah?
cantikkkkkkk~

POSH76 said...

Bukan takat penganten to comei...dgn hang2 sekali comei belaka hehe

NeenaAnuar said...

tak dpt nak gie majlis ann hari tu... lawa dia merahh sokmo...

Ann Ishak said...

thanks for the special entry mimie...yang ko kata buapak tu sebenarnya my family too

dyane said...

hi..sori ganggu..sy cume nk tnye..bole x awk tlg tnye mmber awk..kt mne ye die tempah seramik tu? sy suke.. thnx a lot..

Google