THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 February 2012

Anakku MEGAT NUFAIL ANAQI - 31 January 2012

Assalam..lama giler kan menyepi tak hapdate blog...jenguk blog pun tak ...yerlah tengah sibuk nak bersalin..tak ingat der blog ke hapa...ingat nak bersalin cepat je..Alhamdulilah pada yang dah tau dan tak tau jugak..aku dah selamat bersalin secara czer...alamak tak dapek normal la...nanti aku citer panjang saat kelahiran..bagi aku Allah permudahkan jalan bersalin aku walaupun ikut tingkap..syukur sangat...yang penting diri aku dan baby yang di kandung 9 bulan selamat tengok dunia....syukur nikmat tak terkata...kini aku seorang ibu ...

Aku bersalin pada  31 January 2012...jam 11.19 malam...lagi baper jam je nak dapat tarikh cantik hari wilayah..tapi baby nak kuar cepat lak...tak kisah la dah selamat tengok dunia pun si baby boy...baby seberat 3.02 kg jek...punyala scan besar...hahaha rupanya kecik aje dia...yang penuh tu air ketuban aku banyak dan uri yang besar...tu pasal berat je masa scan kononnya 3.4kg..tipuuuu.....nama pun dah diberi MEGAT NUFAIL ANAQI BIN MEGAT AZMAWI...panggil Fayel key...hamboi punya panjang nama...pendek aje gelaran nya...hahaha..maksud nama yang dipilih hadiah/pemberian indah yang menawan hati.....iyer sesuai ngan maksudnya...kami sepakat pilih kerana menganggap ini hadiah anugerah ilahi tak ternilai....amin semoga menjadi anak yang soleh dan menyenangkan ibu bapa kelak...

Banyak benda nak share story mory pasal pengalaman bersalin aku...tapi masa terhad la...aku dah tak de makna nak senang lenang...lagi pun aku baru je balik dari hospital setelah berkampung 3 hari 2 malam kat sana...baru ni la rasa heaven duk pantang umah mak...baru lah lege dapat mandi ngan best sempurna...dan penat tak hilang tak tido malam pun satu hal...Fayel dah gian nak nenen aje...pandai lak tu setiap 2 jam start kul 1 pagi dia rengek...pening kepala wooo tak cukup tido...penat tapi bahagia...nah hamik kawww dah ada anak kan....


Fayel beberapa jam selepas di lahirkan....

Fayel dah mula buka mata jeling jeling..oh dunia ke ni...

Fayel muka terkebil kebil ...masa ni celik mata selepas beberapa jam bersalin...terus aku tak leh tido...


Anakku Megat Nufail Anaqi @ My Fayel....Alhamdulilah sempurna sifat anugerah dari Allah...syukur

 Saat di azan kan papa nya...2 Megat kesayangan aku....


Sudah ada nama rasmi nya... Megat Nufail Anaqi bin Megat Azmawi






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

33 comments:

Wanita Mutalib said...

tahniah ;)
alahai comeinya Fayel!!!!!

Cahaya Puteri said...

tahniah kak mimi!comelnye fayel..;)..semoga menjadi anak yang soleh..selamat berpantang kak..;)

mc laa said...

tahniah akak !! sy da laME dok tggu entry bersalin dr akak !! come jea anak mcam bapak dye ajea .. hahahah

si tuan putri kiUt said...

tahniahh syukur alhamdullilah....comeyyy ler

PUAN SUE said...

Alhamdulillah...semuanya dah selamat...hensemnyeeeee baby akak

intandayani said...

alhamdulillah da selamat sumenye...tomei sungguh la fayel ni...bole tak nk gomol die sket?sunyi & tertanye2 keadaan mimy...apepun selamat berpantang dgn jayanye...

maisara my said...

alhamdulillah...tahniah kak mimi!!!...

pengguins said...

tahniah mimi...
welcome to the club...
hehehehe...

POSH76 said...

alhamdullilah beb...bedebo2 aku tunggu result.....comel sgt dan namanya pun sedap...mesti hensem ni
tahniah yer

Nurul Aziz said...

Tahniah! Yeayy same-samelah kita lepas ni join geng berjaga malam :S

suriadzul said...

Congrat kak mimi!!!!!enjoy ur motherhood life now...hihihi...jage2 okey...pas ni, kak mimi akan ade panda eye!!!!anyway, selamat berpantang...n kis n hug utk fayel yg comel ituewww...gebuuu!!!chomell angat!!!

Ann Ishak said...

babe, sebijik muka megat hihihi

elanie*Q said...

kak mimy!! Akhirnye! Tertunggu2 nanie kisah akak ni n finally alhamdulillah,m0mmy sht bby pn sht. Tahniah ye kak dr nanie sekeluarga. Slmt berpantang n x tdo malam hehe

ciksuen said...

congratz dear! fayel comei sgt~

amal said...

tahniah kak! fayel seriusss comel :D

D Yatie said...

Alhamdulillah... Comelnya... Kecik-kecik dah pandai buat muka comel! =D

Kite pun dah bersalin gak, 25hb hari tu..anugerah dan nikmat yang tiada tolok bandingnya... =D

http://notadyatie.blogspot.com/2012/02/kronologi-kelahiran-si-kecil.html

Mooniqueen said...

congratulation sis... nama sangat best... selamat menjalani hari berpantang..

FieZaLieSa said...

Tahniah sis..fayel comel sgt..=)

DiDiLiA said...

Tahniah... sgt comel...

mia-ina said...

tahniah akak..cepatnya akak dh update blog..wah bgs

mrs_nazir (Maz) said...

tahniah k.mimi....bday sama ngan my doter...br jer ckup umur setahun haritu..hehe...wcome to d parenthood.. =)

Liyana said...

baby fayel hensem nye...putih :)
slmt berpantang 100 hari kak ^_^

ariana8733 said...

alhamdulillah, selamat dh sume nye..baby & mummy pon sht, thniah ye kak mimmy...

baby comel sgt..^_^

SURIA AMANDA said...

Selamat berpantang mimi...good luck dan tahniah...

Nadine said...

congrats Mimy!! he is such an angel. xoxo! :)

Bitt (double IS) said...

sedap namanya mimy...breastfeed permulaan memang setiap 2 jam tapi lama2 dah ok waktu dia..seminggu nak kerja harus pam stok susu dia tau...hehehe selamat berpantang...

aTy _faRed~ said...

macamane aku ley telepas bace n3 ko ni...adoy...!! kan dah terlambat nak ucap..TAHNIAH..alhamdulillah...semuanyer dah selamat..baby ko sangat comel..!! namenyer pon besh..:)

Filla ~ Kasihs said...

mimieeee!! congratulations dapat baby boy!!! homel homel homelllll.. pasni memang konpem muka baby jeklah nie..hahaha

Riri Yoorin said...

kak mimy..congrats ye...

Shu Shinju said...

nak cakap lagi sekali kat sini plak...congrats kak mimy..fayel comel giler !!

Kella said...

aku tumpang gembira sangat untuk mu sahabat.. =) tahniah.. dan syukur alhamdulillah atas kurniaan Allah yang tak ternilai ni.. =)

Ms AiReEn MoHd said...

gewamm gewamm comel lote ni

ana liyana said...

tak puas tengok budak ensem ni. comel sgt! pipi gebu...

Google