THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 February 2012

Merindui Pregnant Moment =)

Ini entry draft sebelum bersalin sempat la tepek beberapa gambar kenangan masa mengandung...serius to say bila di kenang balik duk belek gambar...rindu beb kenangan pregnant...ntah bila la ek dapat pregnant lagi...huhuhu lagi lak bersalin czer...kena plan at least 3 tahun...huhuhu sempat la kot plan target nak slim mlim balik..huahuahaua..tak menahan kannn.kengkonon mana tau slim shady dalam masa 3 tahun ni kan...baru la hot mama bebeh....haktuiiiiii ahak ahak....challenge challenge..yeahh mana tau kan mudah mudahan berkat makan lauk pantang nasi,ikan bakar je hari hari kannnnn...tempoh 60 hari pantang duk umah ni boleh aje la...cer tengok nanti dah keje...aku takut ni kang terlajak makan...huwaaaaaaaa nangis...bukan senang nak slim macam skrang dalam pantang ni...bukan nak kata la kann..most yang dah datang melawat aku dlm pantang ni ramai duk tegur aku agak slim macam sebelum kawen...tu malas nak dengar...kang aku lupa diri terlajak makan..heheheheh...mak suke uolsss....kemainyaaaaaaaaaa

Rindu nyaaa perut memboyot...pregnant moment bawa si kecik ke hulu ke hilir...dengan rasa tak larat gagah jugak berjalan...aku lak pregnant kan kaki jalan..sampai ke kandungan 9 bulan pun nak ke hulu  kehilir...lelebih lagi dapat tawaf soping mall..peh sanggupppppp....masa pregnat asik la kecoh kepoh kan tak larat nak checkup.....yang bestnya senang aje nak minta MC cakap je tak larat hah senang aje dapat..huhuh pasni ada lagi checkup baby lak :))....takde makna la nak check perut ke apa kann.....dan semestinya masa pregnant ramai nya la orang handle with care ngan diri kita...care means orang sayang huhuhu...like princess bebeh...bukan takat family, kawan jek...sekeliling kawasan pun...naik lrt pun ada seat khas for preggy mum...apa2 hal orang mengandung diberi keutamaan...best tul...9 bulan yang indah lalala....bagi aku paling best adalah bab makan...sangattttttt..sebab tiket bebas nak makan segala mala yang sedap, enak, lemak , berkrim di sukai ramai...macam aku adalah kegilaan aku ais batu pagi petang siang malam...food la opcos tekak western...dan bila dalam pantang nah hamek kawww teringat kesedapan...apa ko mampu...duk diam diam makan lauk pantang hokeh....huhuhu

Momen pregnant yang paling aku suka...aku suka melawa dan bergaya...ntah napa la...mekap bagai..pastu baju suka nak cantik je....rasa comel...kuikuikui...ingatkan baby girl...rupanya dalam baby boy daaaa..Megat Nufail Anaqi agak agak nanti mat smart kot...huhuh...aku tak banyak beli baju maternity...maklum la perut aku pun start boyot naik masa 8 bulan...jimat la duit heheeh...aku beli kebanyakan baju size besor besor...lucky gak weight masa pregnant tak banyak naik sangat...tu pasal mengais baju lama dalam almari ..selongkar pakai balik dress lama lama...perut dah boyot takde hal la kan kalau tang perut ketat...huhuh lagi la comel...lalala....bak kata orang kan...perempuan time pregnant berseri sikit...kannn agreed tak?? 

10 Weeks


18 Weeks

29 Weeks 

22 Weeks

25 Weeks

29 Weeks

30 Weeks

 31 Weeks

32 Weeks

33 Weeks

33 Weeks

34 Weeks

35 Weeks

35 Weeks

36 Weeks

36 Weeks

37 Weeks

38 Weeks

39 Weeks

40 Weeks

40 Weeks = Fayel dah lahir...legaaa



RINDUNYA DETIK INDAH 9 BULAN..SANGATTT..MEMOGA DIBERI KESEMPATAN MELALUI DETIK 9 BULAN INI LAGI DI MASA AKAN DATANG...AMIN...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

Bitt (double IS) said...

hi mimy..
hayati dan nikmati la detik sekarang baru ada memory ;)
happy for u :)

La dOLcE mEa_nAtt said...

comel semua gambarrrrr....moment yang sgt indah sbg ibu yer...

POSH76 said...

tapi mmg betulla beb ko nampak berseri seri bila time pregant..nak tengok ko nyer comeback lak mesti lagi berseri2

Eri-chan said...

nice beb this entry. pakaian2 ko sesuai sangat dipakai.

ariana8733 said...

aminnn..mudah2an ye kak..ana pon nak ase gak moment ni..ermmm..

Riri Yoorin said...

kak mimy..indah nye moment tu..btw ada satu baju tu kita berkenan la santik n flowy

SURIA AMANDA said...

aminnn...insyaallah 3 tahun lagi...

aTy _faRed~ said...

gambar terbaru..?? :) memang pegnan moment yang besh-walaupon kekadang menyakitkan..;p pernah kakak opis yg dah berumur cakap-kalau boleh nak masukkan balik anak die yang dah besar panjang tu masuk dalam perut-supaye senang die kendong n bawak kehulu kehilir..:)

Pepel BoNda AmaNi said...

kenangan menjadi preggy woman sangat manis kan nok...

noradzlina.kamdani said...

ko sgt comel ms preggy...

Miss Moon said...

baju 35 weeks tew sangat tantekkkkkkkk

org tgk perut aku sebuk nengok baju kamuk hahahah

Kella said...

=')

Anna said...

Kak..cntik bju pregnant...leh taw x dktne akk beli bju2 prrggy tu?dktne ek de jual dress bju prgnt cantik2?

Anna said...

Kak..cntik bju pregnant...leh taw x dktne akk beli bju2 prrggy tu?dktne ek de jual dress bju prgnt cantik2?

Anna said...

Kak..cntik bju pregnant...leh taw x dktne akk beli bju2 prrggy tu?dktne ek de jual dress bju prgnt cantik2?

Anna said...

Kak..cntik bju pregnant...leh taw x dktne akk beli bju2 prrggy tu?dktne ek de jual dress bju prgnt cantik2?

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Mmg best msa preggy...baby kat dalam perut jerr..bw sana sini..haaa..bila dah kuar...sorg ok lagi..kalau dah 2-3..haaa..amek kau...tak sempat nak kejaq...hahaha...
sweet momento

Google