THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 September 2009

Manik Merelip Untuk Cik Divasss

Satu baju dah siap manik..ye ye dah boleh beraya…boleh dikatakan tiap-tiap tahun raya baju mesti ada manik..yang penting kain plain…sangat suka !!!..dah boleh buat trademark aku dan kain kosong nya aku…yer ar apa taknya baju sumer plain..yang penting jarang …macam tak kenal kan..!!bukan apa weh jimat duit nak beli padanan kain..just mix & match je..habis citer…contohnya ko beli satu kain batik ke thai silk petak pastu match..tak ke jimat tu…dan baju yang kosong ituboleh dibuat manik ..bila dah siap WOWWWW MERELIPPPPP ….tak caya baju den yang murah RM4 semeter je kat Jakel tu dah macam kain mahal…kain mak material murah je....biar murah janji bergaya tau,…orang tengok kita ada kelasss…
Sori aku malas nak jahit..penat weh mata pastu aku tak penyabar..so aku hantor je la kat penjahit manik tetap aku si suri rumah bertangga kayu batu ; KAK LIN... aku mmg hantor kat dia je la..dia dah tau pesen camana aku suka..tak payah cakap aku serah kat dia je nak pikir design…walaupun aku aku tau dia feninggg daa nak pikir design cik divasss ni…aku belasah je apa pesen janji tang dada kena kasi merelippp auwwww.. kan over glam..nyampah kan…**eeh macam mak datin lak ko**..tang tangan aku tak minat…bab nak siap ni..lambat ke cepat ke aku tak kisah…alkisah dia tak der la serius bisnes jahit manik ni..demi aku yang paksa rela dia kena buat....

27 comments:

daela said...

vavavava...ko mimy...divas raya nih??nk g umah mak mertuakah???akakakaa....

isabelle said...

perghhh...x hengat punye vogue!!!

yg paling best, nmpk mcm datin tuuuu.

Mrs Zamzuri said...

coolness! u do hv a taste and tau camne nak berfashion !

Mimy Hamid said...

daela : baju lama la weh..tp nmpk baru kan..manik la tu

isabelle : arhh tak mo mak datin

Mrs Zamzuri : kena la sbb i debab nnt org kutuk je

Liyanaroxx said...

pergh!!!cuns tuh....

pssstt..beraya di umah BAKAL MAK MERTUA ke kak?=p

Anonymous said...

kasik can gedevass time raya ni jer..pas raya takkan merasa dah....hahahah

puan.farah. said...

manik memang nampak divas!

suke yang baju kaler hikau tuh..besau2

Mimy Hamid said...

Liyanaroxx : gi umah mak mentua pakai jubah..hehe

Anonymous (cik yani) : hehehe

puan.farah : hijau tu favvy jugakkk

POSH76 said...

beb aku suker kaler ijo bertatah kan batu permata tu lawa sg..mesti mahal kan upah beading tu..

aku pun suker kaler plain...hehe

POSH76 said...

tak sabo nak tngk ko pakai baju raye...mesti devassss...hehe

tHEoNeANDoNLy said...

wah mimi gempak la baju raya ko.. nak wat utk is3 tersyg aku, mcm baju ko ni la..huhu

busyuksayang said...

glamourous gittew...harus kan dear :D

Anonymous said...

gelak yer...baru tau langit tu tinggi ke rendah......

Real Woman said...

CANTEKS YG AMAT!

Kaseh said...

betol la idea ko babe.. biar kain plain tapi buh manik.. lawa kan.. nampak kelass gitu esp yg hijau tuh aku berkenan giler... mmg nampak divas gituhh...

Kaseh said...

lupa lak.. babe pas raya ko nak bertunang eh.. ala akutak kesah nyer kalau cincin kita sama..heheh besh apa..

Mimy Hamid said...

POSH76 : ramai suka hijau tu bkn ko je...tak la mahal harga kengkawan la..

tHEoNeANDoNLy : ha buat demi isterimu

busyuksayang : haruss...glamoree

Mimy Hamid said...

Anonymous (Cik Yani) : tak tau lagi..

Real Woman : wah font besau nya

Kaseh : meh la tiru idea babe..sure canteks nanti...tunang ke ?? huhuhu..tak tau la

kella said...

peh! semua tu baju ko dah siap manik ke? cepat toll..

Iena said...

nok............... aku nk jugak!!!
mahal x wei upahnya???

aRaBeLLa said...

cik divas, tolong jawap tag okeh..ahaks

Mimy Hamid said...

kella : tak le ..yg coklat tu je..yg lain baju keje aku

Iena: buleh..aku nya standard dlm Rm80 je

aRaBeLLa : tag plak di bulan pose ni

kella said...

memang byk ko punyer baju jenis tu eh??

TinTaDariHaTi said...

Liplap liplap la pegi rmh mak mentower nanti. Hehehe...

Ms AiReEn MoHd said...

nok semua tu baju ko ker...jahanam lemari nok...best best..ajak aku beli chiffon yg murah tu gak..aku pun nak nok...aku nak merelit merelap macam ko...mak gebusss nak jugekkkkkk....tapi manik mak jahit sendirik...save bajet mak....

Mimy Hamid said...

kella : ye senang..jimat belanja..hehe

TinTaDariHaTi : takleh jarang maa..

Ms AiReEn MoHd : yer baju keje aku..jimat la..almari tak muat le gak..reti ko jahit nokss.

dillazag said...

banyaknya baju raja.. *jeles*
Suka yang hijau tu lah mimy.. :)

Google