THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 September 2009

Nostalgia Kota Kinabalu Sabah Baaaaaaa……- PASAR TAMU / PULAU MANUKAN

Aku tido paling nyenyak siap terhempap tangan si Jan..wakaka..habis la tangan ko penyek..pagi tak pagi la..pukul 6 pg dah macam kul 8..tergezut jap aku..dah rasa terang giler…syira jerit sorang-sorang..bangun oi bangun..banyak program ni…ngantuk kena korban..rugi ar dtg KK tapi tak berjalan..Nenek Dom siap wat sarapan yang mee sedap…sampi syira berkenan la ngan meetu bawa balik KL..heheh..kitaorang siap mandi,kemas beg…dah tak singgah after tour pasar nak check in hotel..

* First place wajib pegi PASAR TAMU @ GAYA kebetulan pagi ahad..so ronda ronda cuci mata..habiskan duit..tak sedar duit aku habis kat sini…pasar ni macam-macam ada..jual binatang pun ada…pearl jangan cakap la..banyak giler..konpius jap..yang tudung putih ni..cousin aku Nadia..dialah bawa jalan sekitar KK…


* tak buang masa habis jalan pasar nak gi next place lak.. nak gi mana plak ni…kalau dah naik bot mana lagi nak pegi..pulau famous kat KK..PULAU MANUKAN…aku buat berani je naik..padahal aku cuak giler..makcik berdua ni punyalah gelakkan aku..jangan tertipu ngan gambar ni…bila bot stop baru la aku posing gedik…eksyen la konon aku tak takut la naik bot..padahal..tak brecakap langsung..kelu..abg bot itu sangat best…melayan kerenah anak dara 3 orang yang banyak tanya…

*tengok tu dia muka gembira sampai jeti pulau manukan…excited beb..masing-masing dah tak sabar nak start aktiviti pulau…pulau ini sangat cantik..perasan macma foreigner jap..ohh dari Venezuela sesuai tak?? huhuhu


*selamat datang ke pulau manukan..wowwwwww..lawa nya pulau ni…sangat cantik la pemandangan ..aku terpukau keindahan pulau ni…cantik secantiknya…air dah lah jernih..biru lak tu…memang santai la kat sini…kat sini la tempat nak buang semua stress…yeah lupakan semua masaelah yang buat pening kepala…kita enjoyyyy


*jom snokerling…poyos je aku ngan gaya macam snorkeling hebat..padahal aku penakut..hahaha..nampak tak dua makcik ni sakan berenang di tengah lautan..sakit hati giler mereka jadi ikan dugong..baju renang aku dah rhopa mcm terror je nak diving..eksyen je lebey…..padahal..hampeh....takutnya pasal….tp takpe gaya ada oklah tu !!


*budak 2 ni dah duk giler nak naik benda alah ni…aku tak ingat la nama…oh aku tak sanggup..tak mo tak mo…puas diorg pujuk…aku tak rela..la dah la gayat..dia terbang ko tinggi di awan biru pastu turun sikitsikit cecah kaki kat tgh laut…gilerrrrrrrr…aku takuttttt..muka diorang ni sikit pun tak cuak..


* sementara diorang naik benda alah gayat tu..aku amik kesempatan jalan-jalan amik aksi gedik sendiri…sambil tengok ikan-ikan yang sangat cantik…cantiknya keindahan tuhan…eh aku snorkeling ke tu?? Huahua..eksyen sahaja di tepi laut…nak merasa jugak…

*alamak sori yer aku papar gambar aku tak sesuwai di bulan pose ni..maklumlah pulau panas giler…tau tak time ni lama giler nak tunggu bot datang…janji kul 1.30 ptg..tapi 1 jamtunggu tau..macam-macam rhopa sebab sangat bosan menunggu..syira macam nak buat yoga je..si jan tu mengelamun apa….








6 comments:

puan.farah. said...

huhu..suke tengok gamba..g mana2 pon menten divas vogue~!!

busyuksayang said...

i x sempat lg nak ke pulau manukan...cantik kan dear :)

p/s : plan nak gi pulau plak kalo ke sabah pas nie :)

Kaseh said...

pulau manukan mmg lawa...tapi aku tak la berpeluang nak bersnorkeling dulu.. sebb masa aku pegi dulu time belajar so pegi gedik2 mandi swimpool pastu balik. tapi betul la ko..naik bot ke situ mmg menakutkan..sebab aku pun mmg penakut...hehhe.. lama tak g gaya street.,.rindu kk...

Nadine said...

wah bestnya. dh sampai KK tp tak pernah gi P. Manukan lg.

Emynz said...

mase aku g thn lepas tadek pun parachute tu. ke aku gile excited ngan ikan.waaaaaaaaaah ko buat aku rase nak g tempat nie skang gak. Mmg kewl manukan nie,tapi kalo nak snorkeling best lagi pulau mamutik,aku siap tersengat landak laut kat situ,excited nye pasal lol.
jom pegi lagi weeeeeeeeeeh *tetibe kan*

kella said...

taknak komen byk! 1 jer.. gambar2 ko semua kat pulau nie memang cantik gilosss...

Google