THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 September 2009

Biskut Ciptaan Yang Menjadikkk

Jangan memain tahun ni aku menjadi jadi rajinnya bikin biskut raya...abah aku la ni... dia sanggup support bahan biskut raya asalkan buat sendiri..lagipun boleh jimat beb..umah aku tu kalau beli tunjuk tunjuk bukan untuk tetamu tapi untuk mentekedarah siang malam sampai la raya biskut tinggal habuk...semua memang kaki makan biskut raya..sahur 10 ketul..berbuka 10 ketul..korang kira la nak sampai raya...tak de ketul dah..


Maka diciptakan aku sebagai perempuan..kena la membuat biskut raya....aku decide buat 2 jenis saja..lebih tak mo..penat aku..itupun nasib tahun ni bertuah ada Encik Awak yang sentiasa teman dari kejauhan.. tolong teman sms jee..Encik Awak lagi!!..dah nak buat camner..memang betul pun takkan aku reka cerita pulak..tak pasal bulan pose aku dapat dosa kering..habis tak reti-reti nak kena bagi sikit ke..kan dah tolong..ni ha habuan untuk Encik Awak..comel je..sesuai la orang bujang kan..eh jap jap dan keluarganya jugak..hehe

Hasilnya berbaloi baloi...tahun ni biskut ciptaan menjadi..aku buat biskut semperit chips..ceri yang telah diganti ngan chip..buat 4 adunan hasilnya berlambak-lambak..dan satu lagi of course favvy seisi umah..biskut chocolate chips..biskut ni memang kegemaran ramai...buat 5 adunan pun habis..apa kes...tgk gambo nampak cantik je..tak tau krup krap duk sebok makan..penat mak bakar ok..yang tak bakar makan sedap je...itu untuk tetamu wahai adik adik aku...tapi aku puas sebab berjaya membuat biskut dengan jayanya walaupun penat sepanjang masa...nak rasa datang umah yer semua..








13 comments:

tHEoNeANDoNLy said...

mimi buat kuih raya sediri biar betul..?? hehe

Mrs LVoe said...

nmpk menarikkkkkk..

Kaseh said...

ko ni kans.. anta kat en awak jek.. apa kata ko anta kat umah aku gak.. aku suka semperit chips tuh.. takper2..raya nati aku serbu umah ko..

busyuksayang said...

dappnya biskut chocolate chips tue :D

Eri-chan said...

mimi rajin titibe tahun ni sebab jumpa en awak yg pandai masak...jd sebagai persediaan menjadi teman sehidup semati..mestila mimi menunjukkan skil ala2 ambil hati bakal suami dan mak mentua seadanya..
alhamdulillah...

nOllY dOllY said...

adoi...5 adunan?
kematu jari nak tekan kueh semperit tu. huhu

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : yer awk..percayalahhh

Mrs LVoe : tak tau la rasanya..hehe

Kaseh : sapa suh ko tak teman kan aku buat kuih kan encik awak yg dapat

Mimy Hamid said...

busyuksayang : favvy yer..

Eri-chan : eheheh ko ni beb ada2 aje..

nOllY dOllY : sibuk menekan dan sebelah lg tgn sms..tu tak rasa kematu

Emynz said...

1st day masuk opis ko kene anta kat aku,sbb umah aku jauh ngan ko kan kan kan *jauh ler sgt lol*

daela said...

rajinnya...aku belum lagi siap nok biskut raya..kot2 ari ni dpt blk halfday..terus aku nk buat biskut raya...dan2 jer..

POSH76 said...

beb bagus2bertuah MR Awak dapat ko...serba serbi pandai...hehe

Mimy Hamid said...

Emynz : aku kena tunggu en awak aku teman la..buat baru..huhu

daela : rajin ke..itupun nk perabih memacam hal

POSH76 : aku yang bertuah dapat dia..

aRaBeLLa said...

uih semperit tu sama cam semperit kite ...huhu ..

peh cayelah, kite kena buktikan gadis urban2 cam kite ni masuk dapur jugak ..(statement poyo..ekekek)

Google