THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 September 2009

Gegambor Raya 1 Syawal -1430 (2009)

Ha ni dia gambo raya yang di tunggu -tunggu ramai...ada ke?? ke aku gedik perasan nak mampsssss...ah pedulik la...aku pun raya juga macam korang...maka dengan itu blog aku pun bersepah ngan gegambor raya...sila sila sila jamu mata ngan baju raya aku yg serhopa baju guni tu...memang sakit hati mengenangkan baju aku ni...takpelah raya nya pasal aku pakai je...yang penting baru hot from the oven bebeh....yang pasti leh ngam ngan pasangan CIK OREN..opcos!! first raya penat giler weh...raya kehulu kehilir sewaktu dengannya iaitu di area Kg Serom Satu, Sg Mati, Muar, Johor....pada yang tau mana tempat ni..tahun depan di persilakan datang beraya...aku tetiap tahun ada je muka glam tercongok depan tangga tunggu tetamu...kalau tak der tu maknaya aku turn raya tempat lain maybe ke PANTAI TIMUR kot tahun depan...oh apakah???heheeh tetttttt



** intro baju raya paras dada cukup...yang penting ukiran di baju tu...baru nak feeling divas sekali kalau fokus ke bawah mmg dah serhopa guni...tak sanggup weh


** feeling gedevas tok tin..sopang la weh...walaupun tang rambut ciput jojol nampak...weh mak sedih ok rambut fringe kontot...maka bersepit la aku sepanjang masa....sgt menyesallllllll

** adik beradik ke anak beranak?? kain material dah sama... ah lu pikir la sendiri..mem besor sungguh glam di pagi raya..kalah aku weh...konpius jap macam akak la plak..hehe
** sila baca ayat ini dengan nada lagu apa yang korang suka...."3 dara mengedik di pagi raya bermacam bentuk"...korang nk yg mana..semua ada...gemuk tembam..kurus kering...kecik giler....pilih saje....paling tak tahan si ekin ko siap berbunga raya la...mentang2 la di hari raya...ko memang semangat raya...

** ada lagi aksi hipopo...biasala tu...sawan kamera itula penyakitnya...yang tengah dira tu sungguh menggedikkan sangat....tak kose la


**jiwa berbunga kebangsaan @ raya yang sudah kelayuan di pagi raya...kengkonon gadis kampung yang sopang menunggu tetamu di tepi tangga...konpom bakal mak mertua terus amik jadi menantu hantu...berserta rambut ciput sejemput...waaa sgt sedih tul ngan rambut aku tu...sadis mengenangkan fringe kontot

**iklan selingan..Cik Orengy bersama Cik Chocky...wedgie wedges in da house!!!!!!!..ada peristiwa bersama Cik Orengy...aku leh plak terjelepuk jatuh ...cuba bayangkan Cik Diva mcam aku jatuh mcam nangka busuk..waduhhh

** dah siap nak pegi beraya bersama pasangan cik oren sedondon...nasib ada penyelamat miss diva gedevas ni...kalau tak saham jatuh merundum okey....tetap nak maintain vogue la...iskkk sakit mata nengok baju guni ni...debab nya akuuuuuuu
** ini abah & emak aku yang tetiba di pagi raya sangat meromantis kan mata anak-anak...so shweet okey....aku lak yang sengeh sampai telinga sampai rahang kejang...

** tema coklat tak memacam jenis coklat ada...aku lg la mmg tak nampak coklat langsung...baju guni oh baju guni...dira gedik dh pandai melaram tahun ni..maklum la dah anak dara...sudah pndi berkebaya nyonya...ekin konpom ikut tema habis...chocolateeee

** gambo wajib satu family di pagi raya...ini tak cukup lagi..abg aku & family tak der dalam gambo...turn beraya keluarga mentua nya kat penang...maka gambar2 ini dipenuhi wajah anak dara yang belum mempunyai keluarga mentua

** amik angin luar pulakkkk...kasi berdiri penuh....cheeze smileyyyyyyyyyyyy...mak tak suke okehhh baju guni mak begitu ketaraaaaaaa ...mereka semua sungguh kecik berbanding aku yang besor ni...mengapakahhhhhh aku terlebih makan ni...


** posing berdiri versi potrait la plak...ni ok sikit..aku tengah2 nak cover baju guni aku tu...isk kan best kalau abang aku & family ngan anak- anak buah aku sekali enterprame...baru raya raya 1 malaysia pak hamid


** aksi beraya di 1 syawal...poyos je ekin dapat duit raya..
**tu dia aku makan kuih raya umah orang tak sedor habis satu balang..tak malu betul
** sesi menghabiskan kuih raya umah orang...
** anak dara berkebaya menunggu boypren tak kunjung tiba...kesian
** perlula nak tunjuk duit raya sebanyak itu??

** ha jelas sekali baju guni aku tu....rajin tak aku tolong habiskan makan umah orang??
** adik beradik gedik tayang muka kengkonon ayu la sangat di pagi raya
** wow dira banyak nya duit raya...pinjam buleh?? hehehe
** Cik Orengy & Cik Chocky ...mana satu pilihan anda??
** ekin dah bangun tu gi basuh pinggan sekali..
** kami mahu beraya...yang duk belakang tu ingat aku mak supir diorg la ni
** dipeluk manja oleh emak & abah aku...anak dara yang paling degil tp tetap tersayang vasss
** dira minta ampun ngan akak nya aka aku tapi mata pandang kamera...ikhlas ke tak ni?? baru minta maaf pastu esok buat hal lagi ngan aku





9 comments:

daela said...

sweetnya...nok..kampong ko dekat ngan kampong akk ipar aku nok..dia dok kat BAKRI..wuiii....aku tau sg mati tu nok..

busyuksayang said...

i paling suka kasut & handbag raya tue...cantik :)

Ms AiReEn MoHd said...

amboiiii naik juling kan aku tgk kowang berposing kan..ayuh mlm ni kite posing jugak ekkk

TinTaDariHaTi said...

sweetnye posing dgn adik bradik... Pagi raya nie semuanye jd baik. Esok lusa cari psl semule. Next raya, minta maaf balik. Hehehe...

Nadine said...

wah...adik2 u pun posing sakan yea mimy. takmo kalah ngan akak diaorg..hihi :)

POSH76 said...

lawa2 belaka....suker aku nengok..hehe

Mimy Hamid said...

daela : dah tau tawun depan ko mari ek...


busyuksayang : penyelamat la dear..klu hancus ngan baju guni


Ms AiReEn MoHd : aku mau posing sakan umah ko nok

Mimy Hamid said...

TinTaDariHaTi : adik beradik ginila..tak gaduh tak sah..pastu baik balik


Nadine : diorg gedik macam kakaknya


POSH76 : heheeh baju guni aku tu lawa ke

eKiN said...

adik bradik mmg gile camera...msing2 muke sume nk interframe..haaha..nsb baik comel..cewah!lalala ;)

Google