THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 September 2009

Tart Nenas Clear Out Sebelum Raya

Biskut ini telah di buat oleh Mem Besar tapi aku juga kena bantu jugakk yer..especially nak menggulung jem…bersengkang mata la jugak nak menyiapkan tart nenas ni..untung gak beb dapat buat sendiri..sebab ramuan dapat banyak...so banyaklah juga boleh diagihkan pada orang kampung, abang aku dan tak lupa juga ehem ehem...My Encik Awak..*wink wink* eh mesti kena bagi Encik Awak sebab dia telah tak tido semata nak temankan aku yang ngantuk nak siapkan tart nenas ni..sambil buat tart ..tgn sebelah sms okeh sampai pukul 1.30 pagi..…TQ Dear !!


Setelah siap dapatlah 3 balang ni lebih kurang dalam 100++ biji ..tapi tak sampai 1 hari!!..esoknya tart nenas tu telah di makan oleh peminat tart nenas di rumah seperti Adik Dira, Tasha & Abah…sebab tu umah aku ni biskut raya better buat sendiri..kalau beli habis la duk balun perabih..…cannot control maaa…kalau buat tu jimat sikit..bahan pun banyak leh prepare again..cuma satu la penat gilerrrrrrrr + ngantuk…mmg dah clear out ni before nak raya..nampaknya kena sengkang mata buat tart nenas again…





Encik Awak kena teman kan sekali lagi boleh???..**




15 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

laa apsal tak bgtau buat jem tat?jual ke buat sdri neh?sy peminat tegar jem tat hehe

Nanie-Izailani said...

i pon tokey tart nenas jugak...muahahhha...

POSH76 said...

bestnyer nak oder bley....hehe

daela said...

ko x nak suh aku teman kan ko ker nok??aahahahaha...

TinTaDariHaTi said...

Encik awak tu sure akan temankan... X payah tanya dier.. Hehehe..

aRaBeLLa said...

aiyarkkk dah tetiba teringin tart nenas..huhu

Mimy Hamid said...

d.a.m.i.q.u.l.a : buat makan je wehh tak sanggup nak jual..patah pinggang aku

Nanie-Izailani : oh tidak le..i bukan tokeyy

POSH76: banyak ko order...aku buat makan sndri la..

Mimy Hamid said...

daela : ko tak nak la..jantina ko tak macam encik awak..wakakaa

TinTaDariHaTi : kena tanya gak..nnt dia tito..zzz

aRaBeLLa apa lagi gi beli or buat la kalu rajin.

busyuksayang said...

wah!!! nak skitt bleh??? :p

Eri-chan said...

en awak lagi..kesian, aku peminaat tegar tat nenas jugak, jd bila aku p raya umah ko pastikan ade ye..jgn melantak sampai habis

tHEoNeANDoNLy said...

mimi nak jugak...

Mimy Hamid said...

busyuksayang : boleh datang umah yer

Eri-chan : encik awak lagi..ehhe..khas utk ko aku simpan

tHEoNeANDoNLy : datang umah..lalala

encik awak said...

mesti kena teman klu tak tart tu tak siapnyee..nti korang gak yg rugi tak leh nak makan....bukan senang tau nak mkn tart mimi yg buat tu

Kaseh said...

waaaa taun ni aku tak beli tart pun..nak kena carik gak la nati.. tak complete raya tanpa kueh tart...
mmg peminat tegar tarts eh ahli rumah ko tu..sebalang dah abeh b4 raya tuh..hehhe kalau aku mak aku da sorok dah..kalau tak mmg abeh.

Mimy Hamid said...

encik awak : eh yer ker?? heheh..

Kaseh : nak sorok cemana..tak sempat..dah habis..heh

Google