THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 June 2012

Weekend Kena Bawak Boss Kecik Berjalan..

Setiap minggu aku yang bekerja ni akan tertunggu ketibaan sabtu ahad..yahooo..hari bersenang lenang..bersantai golek ngan anak dan somi juge....walau dah ada anak jangan lupa somi ek...tetap juga nak kena beri perhatian manje manje gitu..auwww ..euwwww ...tapi yang pasti sejak ada anak ni...keutamaan kami laki bini dah tentu la Fayel...bila 3 beranak ni berweekend together...terasa nikmat kebahagiaan dikecapi....amin...

Biasa weekend aku plan nak duduk umah...tengok tv santai...sambil tu dapat la melayan gomol si Fayel...di samping tu juga dapat la menikmati tido ala "Sleeping Beauty"..huhuh...tapi nan ado jugak...Fayel dia paham kalau mama papa dia ada umah...mengamuk tak tentu pasal...merengek...ada aje benda tak kena...dah la payah nak di tido kan...nak tau tak kenapa?? sebab dia nak berjalan !!!...mana tau lak dia nak berjalan...bila berdukung bawa jalan tengok luar depan umah ..tengok kucing burung..kerete lalu lalang...diam dan sangat eksited dengan mulut bunyi ...

Kesudahannya...terpaksa la...mama papa nya kena bersiap ready ...pergi la mana nak pegi pun...kadang tak terplan nak pegi mana...redah aje...janji Fayel diam nak berjalan...isk isk...Fayel lebiu la ...memang ikut peel mama sangat la...hahaha...aku kan masa pregnant tak reti penat berjalan kesana kemari...nah hamik anak dah ikut....yuhuuu....padan muka papa...dia kan tak suke berjalan...nah kena tang anak sorang ni yang suka berjalan ...tak leh wat pe la...kena keje sabtu pun skip...hahahah...sanggup....

Fayel dia pun macam dah paham...kalau dia nampak mama papa dia depan mata...bersiapkan dia wangi wangi ...maknanya memang nak berjalan la..dia pun apa lagi sangat cool la...excited...jalan bwa anak kecik ni....satu je ...beg diapers serba serbi kena sedia cukup...ok semua ready to keluar...yang pasti 3 benda wajib mesti ada...CAR SEAT, STROLLER dan CARRIER...yer 3 benda ni akan menyenangkan mama papanya...3 benda sekaligus akan diguna pakai sepanjang berjalan...sangat berbaloi digunankan untuk Fayel...so far Fayel belum ada songeh lagi la ngan ketiga tiga benda ni....thanks kepada pemberi hadiah...car seat by Ibu zura...stroller by keluarga mentua dan carrier by keluarga aku...


Fayel kalau dah kata duk car seat...memang dia cool la...maklum la mamat suka berjalan kan

Fuyooo muka serius giler..hai nak kemana la tu ...sepanjang duk car seat...dia tak akan menangis..sebab dia suka....siap la kalau kena angkat dari car seat...terus melalak...

Bos Kecik duduk depan...berlagak eh dengan mama kena duk belakang ni...

Dulu duk belakang ...now dah duk depan jadi bos kecik teman papa dia drive

Papa dia syok la tu ada co pilot sebelah..huwaaa aku jugak duk belakang...tak aci tul...

Muka excited dalam car seat...berbaloi baloi Ibu Zura hadiahkan tau..Fayel suka 

Letak dalam stroller pulak...ini bukan stroller hadiah..stroller hadiah tok ki & nenek kasi simpan pekasam huhuh..sebab besar...ini stroller macam buggy je...ini sepupu Fayel punya...abg Boboi...aku lagi suka stroller ni ringan...kecik aje..ingat nak beli Buggy la untuk Fayel dia suka duk stroller...awas kalau bawa stroller jangan sesekali ko stop...mula menangis sebab dia nak bersorong memanjang...

dah bosan bersorong stroller .....nak duk carrier pulak...tengok ar....papa dia hantu game betul...ngan anak sekali dia hangkut game menembak...tak senonoh

Yang aku tak tahan geram tu ..elok pulak si budak kecik ni diam aje...cool rileks yer di pangkuan carrier papa....dasar anak papa...!! biasa carrier akan dikendong papa dia....aku tak kose la nak memangku...baik bersorong stroller


HMMM MINGGU NI NAK GI MANA EH BERWEEKEND...NOW SEJAK ADA FAYEL MEMANG KENA KELUAR...BOSS KECIK NI NAK AMIK ANGIN LUAR...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

Siti Shuhadah said...

minggu ni fayel nak jumpa acu shu dia cakap... hehehe..

Mooniqueen said...

Amboi fayel, suke berjalan ye? Agaknya asyik ngadap ceiling je, rimas kot... Hehe...

mamyharraz said...

amboiii boss kecik tu muka serius je nak jalan2 yeh..kiut.

hujung minggu ni kalau tak kemana jom kita jumpa nak.mana2lah nnt kita set jumpa satu tempat.

aTy _faRed~ said...

hahahaha..same macam anak aku..suker berjalan..;p
steady jer si fayel duduk dalam car seat tu..aku tak de car seat lagi..tapi pakai jogger..[dah sempit giler sekarang]-anak aku tak mo..asal letak jer muler ar ek ok ek ok..aku ni pulak memang tak kental biler dengar die merengek..huhu [macamane nak di ajau tu]

Bitt (doubleIS) said...

alang2 u dah jenjalan bawa fayel kan mimy, i cadangkan u buat satu entri list baby room...i tak sempat nak terjah bila doubleIS dah besar ni...percaya la entri tu konpem meletops u sebab ramai yg dok tanya i..mana laaaa nak cari baby room yg best...so u jenjalan dengan fayel u review semua baby room tu hokeh...i will share it later ;) muachhh kiss to fayel...tak tahu entah bila dapat jumpa dia...

Mrs. Norrie said...

kitaorg tak pakai dah carrier tuh....lasak sungguh! klu duk diam2 cam fayel tuh senang jer...nih tak....kaki dia hayun2 sampai dah putus tali...

Qhaifa Nur said...

memang begitu bila dah ada anak ni..jenjalan memang wajib sambil tu kita pun dapat cuci mata sekali......

Nadine said...

Fayel suka pegi jalan ye...hmm, ikut sape la tu kan? hehehe :D

Nurul Aziz said...

Baby sy sekarang dah kenal orang, kalau bawak tempat crowded, ramai orang, mesti dia nangis. Stress mak eh! Kalau dia tak nangis pun, mesti muka ketat gila. Hahahah. Padahal makbapak eh suka je keluar jalan-jalan, anak taknak lak mengikut perangai camtu :P

Mommy_Cha said...

homlah..wiken nih mikha nak balik kampong penang yeayyy! :)

Kyra said...

wah cukop lengkap kan bila ada bb ni...
fayel comel

psssttt
mimi tolong pakaikan cap cam meher zain dekat fayel..nampak lagi la macam dah besau!
cute sngat

Riri Yoorin said...

memang best la jadi fayel ni hehe.. kak mimy fayel ni comel n sangat gebu :)

LoVEaQshA said...

hihihi smla cam adelia..
Dia tahu mama dia xkeje lg,lagi parah sebab ari2 nak bjln..:-)
Nanti bole abg fayel jln2 ngan adelia lak pasni..

Ina Khairina said...

haha fayel dah ikut perangai abg aqil n abg aqif dah ni,weekend wajib berjalan...kalu dok umh je depa meroyan!

Girl Girl said...

Fayel dah naik pngkat dh jd co-pilot... mama, sila duk belakang!. hahah

mia-ina said...

best juga ek fayel suke jln..dgn mamanya sekali dpt jln...ni yg best ble suami lak suke melayan...

hi, klu kte yg xde suami dekat ni..kena la pandai2x wat sendiri semua...bertuah fayel...dpt jln selalu

Norazura Zainul said...

Waahhh berbaloi car seat tu ye....baju tiger tu pun Fayel dah leh pakai...padahal for age 1 year tu....

D Yatie said...

fayel semakan segak plus tough~ arissa pulak semakin slim~ haish! huhu...

Google