THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 June 2012

Fayel Sudah 4 Bulan

Hepi besday 4 bulan Fayel !!!!...semalam 31 haribulan..tepat sudah 4 bulan Fayel di lahirkan...time flies cepatnya...kejap je dah 4 bulan...lagi 2 bulan dah boleh makan...hoyehhh...4 bulan Fayel yang sudah pandai menghiburkan hati papa dan mama...ragam dan peel dia dah macam macam ...panjang akal...walau kadang aku mengeluh merungut ngan kerenah Fayel ..itu tak bermakna aku tak sayang dia...standard ar kan dalam melayan kerenah anak kecik ni...kena sabar banyak banyak....yer Fayel..mama sabar banyak punyeeee ngan awak yer.....aku rasa kalau Fayel leh cakap dia akan cakap...mama garang huhuhuh...yer aku ni mama garang....garang ada sebab tau Fayel...mama tak mau Fayel manja mengada sangat....dah la dengan Papa, Fayel manja terlebih...jadi mama kena amik peranan garang sikit...tak leh dua dua berlembut...payah nanti..mama garang takde la sampai setiap masa nak marah Fayel kan...

Semalam bawak Fayel checkup 4 bulan..bila checkup ni ...aku paling suka bab timbang berat badan...tak sabar nak tgk progress Fayel ...yang semakin tembam bulat...teruja nya pasal kecik dulu Fayel lahir kecik...dah la kena jaundice berpanjangan...berat turun...lahai tengok kesiannya...orang datang melawat tengok mesti cakap kecik nya Fayel..anak ko ni kecik la...aku tak amik hati apa orang cakap tapi sikit sebanyak aku kesianya ngan Fayel time tu...alahai anak ku...sana sini orang cakap kecik....nah tengok sekarang...Alhamdulilah...Fayel membesar dengan bam bam yang aku tak sangka...syukur syukur...semoga Fayel di berikan kesihatan yang baik ...amin..berat bam bam atau kecik bukan persoalan yang penting dia membesar dengan sihat sempurna...setiap orang nak yang terbaik kan untuk anak anak...


Fayel meh pandang kamera meh....Fayel sombong arrrrr.....grrrrr

Fayelllllllll...meh la pandang sini...dah bosan tgk kamera eh...

Meh la pandang....Fayel pandang apa tu la....

my baby yang dah 4 bulan ....banyak ragam dah ni...best buat kawan

halooo muka kerek...macam nak cari gaduh je,..tengok ar tangan genggam tu...apa tengok tengok...ngeeeeee....mentang mentang la dah 4 bulan kan

steady ready nak kena bogel timbang...macam dah biasa je Fayel...

Fayel nak kena ukur ketinggian

Fayel dan ukur lilit kepala





Summary Checkup 4 Bulan


Berat - 7.5 kg

Panjang  - 65 cm

Ukur Lilit Kepala - 41 cm

Tindakbalas - Aktif

Imunisasi - Tiada






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

youramirah said...

4bulan dah 7.5kg fayel?? ikut jejak abang acad nampaknye ni. hehe. penangan susu ibu nampaknye. syukur Alhamdulillah. =)

D Yatie said...

wow! wow! wow! semangatlah fayel! arissa takder check up 4 bulan. mak nyer sedih aje bila tak dapat tau 4 bulan berat berapa. :(

PUAN SUE said...

fayel ni hensem lah!!

e k i n ♥ y u s r i said...

kejap je dah 4 bulan
hehehehe

fayel sgt tembam
geram....
hehe

-cinta soFiaSafiya- said...

serius nida geram tgk si budak montek nih......

dagu tak menahan..pandai MAMA jaga..
xlama dh fayel nak makan bubur yer syg..pasni lagik bam-bam laa..

zainab pesen panJang..so sukar jaa nak nampak ketol-ketol mcm fayel ^_^

Riri Yoorin said...

amboi2 putih mancung.. cantik fayel ni tau.. hensem..

nanti cepat2 bercakap pula yea.. then boleh gi main bola dengan ayah :)

NeenaAnuar said...

makin besar makin bamm bamm dah fayel! biler lahh Untie Nin boleh ngomol dia nie! huhu..

btw aku sokong bab salah sorang kene garang ngan anak tuh.. kalau tak garang nanti dia over manja.. pastu nanti dia leh jadik degil and silap hari bulan leh jadik kurang ajar jugak.. so kite kene garang berpada so that dia pun leh dengar ckp kite kan! :)

Siti Shuhadah said...

fayel nak gado ngan sapa tu??? ya allah..geram ngat aih aci tgk...gigit2 kang baru tau...

Wawa said...

encem la dak kecik ni..lg2 tang idung die...

Qhaifa Nur said...

bila checkup berat meningkat buat kita hepi...

comel dah fayel sekarang...

Mrs. Norrie said...

geram tgk budak bam-bam nih nih!!!!
topi sama cam topi nana lah....RM8 kat manjaku....cewah kasi promote pulak!!!!!

♥ ROS ♥ said...

Wah fayel..cpt yer mbesar... Hihihi... Jd anak yg baik yer :)

.:Mama Dhia:. said...

fayel makin encem la..

Mommy_Cha said...

hengsem siot budak nih :)

Bitt (double IS) said...

suka pic yg muka kerek nak cari gaduh tu...hahahahha sangat cute hokkeh...mimy kalau rajin join my giveaway http://b1tt.blogspot.com/2012/06/tips-dan-pengalaman-langkawi-2012.html

Emynz said...

gamba last sangat mengoda. Nasib jauh..kalo taaak :D

Emynz said...

gamba last sangat mengoda. Nasib jauh..kalo taaak :D

ana liyana said...

masam2 muke pon still cute. sweet je. hensem plak tu.

~MyLady~ said...

SALAM MIMI3...

Nice to b here again.. Dh besar dah Fayel..leh dating dgn Mama dia selalu..;))

Do visit my blog. Featuring ur blog dlm entry saya... Gi la tgk :)TQ

http://blogdearlady.blogspot.com/2012/06/maklady-terblogwalking.html

Google