THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 June 2012

Bila Stress Susu Merundum...Welcome 8oz milk!!

Semalam aku jiwa kacau..ntah apa kena pun tak tau...balik keje aku dah rasa hati sebak sayu..berdebar debar..jiwa tak tenang...pernah tak korang rasa macam ni..sampai balik aku nangis teresak esak tanpa sebab...emo tak tentu pasal...aku tak de masalah berat yang menganggu...nak kata gaduh laki bini pun tidak...stress keje...hmmm bos cuti tak de nak stress apa pun...serius melarat sampai ke malam..aku nak tido pun tak selesa...akibatnya...penghasilan susu terbantut..serius...sian Fayel semalam...nak menyusu direct tapi merungut rungut dia...mungkin susu kurang stimulate.....ahh kacau..tak leh jadik...Fayel susah tido kalau tak menyusu badan...dah memang habit dia...kalau tak dia merengek masa tido...kalau bancuh susu formula dia tak minum..habis terluak...demand kan Fayel...

Disebabkan semalam aku jiwa kacau...hari ni aku cuba pulihkan balik ketenangan..wahai jiwa kembalikan lah ketenangan ku...yer ibu yang menyusukan anak memang tak leh stress...konpom susu merundum...aku selalu elak untuk stress...tapi semalam stress datang pulak kacau..jahat la ko stress...syohhh main jauh jauh...jangan kacau aku lagi hari ni...hari ni aku nak tenang...sambil rileks dapatkan sumber rezeki makanan terbaik untuk anakku Fayel..sian tau dia ...malam tadi tido kehausan tak puas menyusu..tak leh tahan wooo tengok ....

Ok Fayel...today mama dah ok sikit...bukan sikit tapi ok banyak...hari ni mama mulakan hari dengan pam session macam biasa...sambil tu tatap muka Fayel..ingat Fayel nya keletah...amik masa sikit buat Power Pumping...nasib boss tak de kann cuti....dah ternyata berhasil...sekali pam hari ni dengan semangat untuk Fayel dapat 8oz untuk sessi pertama di pagi hari...syukur syukur Alhamdulilah...lega hati aku ni..biasa mengepam untuk sessi pagi jarang sekali aku dapat oz banyak ni...itulah pengajaran yang aku dapat...rileks...tenang kan diri...muahasabah diri ....pikir positif yang indah....sambil mengepam sengeh sengeh ingat gelagat cheecky Fayel...yesssssssss rezeki Fayel hari ni...ada 2 kali session ni...tengahari dan petang...sukses sukses mama Fayel....dont stress !!

Satu kelegaan nengok 8 oz today.untuk pam session pagi...rezeki Fayel...ini lah hasil rileks dan tenangkan jiwa....BISMILAH....YA MANTIN

EBM ready masuk botol...alamak bawak 3 je hari ni..tapi plastik ada standby..bila tengok banyak macam ni...seronok pulak...sure Fayel suka ni...

Kesian tau budak ni malam tadi tido kehausan...tapi dalam kehausan tu melasak jugakkkkk...bantal dah kemana...

Yeay yeay..mama jangan stress tau...balik bawak susu banyak banyak....Fayel suka susu mama....tak suka susu FM...ngeeeeeeeeee...(yer ar aku rasa mana lagi sedap susu..opcos la susu aku....natural sweet...patutla Fayel excited eh kalau BF)


SUSU MERUNDUM ADALAH STANDARD BAGI IBU MENYUSUKAN....PASANG SURUT ORANG KATA...JADI ITULAH PENTING NYA SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN...BAKAL IBU RAJINLAH BUAT STOK DALAM PANTANG YER..JANGAN JADI MACAM AKU NI..DAH KAIS PAGI KAIS PETANG...HUHUH...NYESAL...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

18 comments:

Jen Jen Izaicun said...

geramm tgk fayel... heheheh nk cubit2 jerk.. hehehhe

Mooniqueen said...

Takpe, selalu doa supaya ebm sentiasa ada untuk anak kita... Insya Allah, susu Akan sentiasa Ada... MQ, ank nak masuk 2 tahun, alhamdulillah masih menyusukan lagi.. Walaupun tak fully bf, atleast sedikit sebanyak dia masih dapat susu dari badan mak dia..

POSH76 said...

takper yg penting fayel dapat nenen yer...makin hencem!!!

Siti Shuhadah said...

mummy jangan stress lg pasni k..sian fayel..

eh mummy.. shu myb turun KL wiken ni..

Deqna said...

betul2... ada pasang naiknya susu nie... kadang2 tu melimpah ruah.. kengkadang tuh sikit jer... aku dulu pun kais pagi makan pagi jugak... memang sgt risau kalau tak cukup.. tapi alhamdulillah cukup2 makan jer lah...

mamyharraz said...

tgk fayel terus rindu kan harraz masa baby..cepatnya masa berlalu dah besar budak tu.

harap lepas ni susu utk fayel bertambah-tambah.

♥ ROS ♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥ ROS ♥ said...

Jgn stress yer kak.. Susu ikkdg mmg mcm tu, ade masa byk, ade masa sikit :) jgn lupa minum air masak byk2 n mkn tau :) bykkan selawat semasa bf anak yer :)

Nadine said...

Alhamdulillah, yup it happens babe. Anggap je itu ujian utk u lebih tekad lg. sentiasa doa, insyaAllah Allah Maha Mendengar... :)

noradzlina.kamdani said...

sweet jek fayel tdo...
mimy jgn stress.

Mrs. Norrie said...

susu aku sekarang klu pam malu2 nak kuar, klu direct tuh laju jer...sampai kekadang tersedak jugak budak kecik tuh...

SURIA AMANDA said...

alahai...cian fayel..x per la...sian mama jugak kan..kadang2 ibu2 ni beremosi...apapun fayel sgt2 hensem...

Qhaifa Nur said...

itu selalu terjadi air susu merundum..semua kena jaga...
comel fayel sekarang...

Wawa said...

terbace post akak kat kim smlm...yeay da dapat byk balik...takmo stress2..ntu cian fayellll

Mrs.Farhana said...

wow!!gd job dear..byk tu..sekali pump dpt 8oz..alhamdulillah rezeki fayel..:)
jgn stress2 ye..

Mommy_Cha said...

bobboi boy byk rezki susu dah sekarang..good job kakak :) proud of u, tingat dulu kakak selalu sedih susu kureng kan? lani? tengok..tengok..tengok..dah boleh lawan F&N tuh!

aTy _faRed~ said...

aku baru2 ni kene cirit birit..badan dehydration...satu hari pump sampai ke esoknyer stock takat tu jer..gigih aku mengepam..sudahnyer..biler tengok macam tu bertambah stress..hah..lagi ar tak nampak hasil kan..huhu..memang mengepam ni banyak bertenang...tak ley suker2 hati jer biler2 mase susu tu melambak kan..:)

Riri Yoorin said...

betul2 klu stress susu kurang.. sebab ramai2 ibu2 menyusu kat opeh nie.. hehe.. sabar ye kak mimy.. stress jiwa kaco tu mmg standard :)

Google