THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 June 2012

BerCameron Highland SeFamilia - Tragedi ooh Tragedi Kereta Rosak Pulop

Tragedi apa..asik duk sebut tragedi aje...yer bercuti di CH memang ada kenangan ..nak kata pahit tak la sangat...kenangan masam la kot...benda benda yang tak dijangka berlaku mana la nak sangka kan...yer memang tak duga...tup tup tengah mood happy sakan ni nak berjalan sana sini di CH tetiba terbantut ...sedang elok nak naik bukit Brinchang...kete waja EA sangkut mati di tengah jalan..serius mood panik..ingat kan start balik boleh la jalan balik kan..ini nan hado..dah la sepanjang naik bukit tu jem sememdang panjang lak tu...kete stop di antara jalan jem mengiler konpom kena bahan makian kete lain la jawabnya...hukhuk...sian kami tau...kena maki oleh kete lalu lalang suh ketepi...woiiiiiiiii camna ner nak ketepi dah stop tengah jalan ..bengong...iskk sentap tul ngan drebar kete eksyen...hokeh takpe mementang la kete kami rosak kannnnnnnnnn..brengset...

Apahal lak ni..jeng jeng....serius ini bukan cobaan...memain...lakonan semata...oh alamak kete rosak !!!!!!!!!...huwaaaaaaa dah la ada anak kecik ni...menangis woiii...mak aku la paling panik...dia yang lelebih...tak tentu arah...asik ingat nak balik aje...opss sori nak gelak pulop..dia dah duk peluk Fayel jek...nak balik cemana mak ...kete tak leh start...dah dia pulak nak nangis..ahh sudahh..jangan mak...kang aku lak menangis...huuhuh......EA cool tak panik dia yang mencoolkan semua dalam kete...konon takde apa.....kesiann dia berpeluh peluh nak merepair kete sendiri..punya la dia buka itu ini.....tak juga boleh start...

Call geng kete Myvi suh cari mekanik...risau gak kalau mekanik tutup ahad. ..akhirnya jumpa gak mekanik tapi kat Tanah Rata la..jauh jugak..lama tunggu mekanik sampai...kepanasan oii..dah la Fayel berak pulak...macam macam hal..nasib Fayel tak meragam...dia ok je...macam paham je kete papa dia rosak...mekanik sampai...kata pakar...sekali dia tengok check je dah tau apa rosak...hmm nak tau apa rosak nyaa.?? yer timing belt putus!!!!!!!! oh tidak serius menakutkan..timing belt jangan buat main weh...serius bila mekanik kata itu yang rosak..kepala otak aku dah pikir nak balik KL camana..dah la barang banyak bak naik tongkang ni...gawattt...

Kalau dah tau itu yang rosak..harus la kete tak leh jalan..konpom.!! takkan nak stay CH lagi kot...alahai...serius otak tak leh pikir apa dah...berserah aje...Mekanik dah bagitau kete nak siap amik masa seminggu...so konpom kete kena tinggal CH..habis kami semua camana...dah la ada anak kecik weh....jeng jeng...tetiba mekanik yang baik hati offer nak carikan kot kot ada van sewa ke KL..meamng diorang baik ..sedaya upaya tolong call sana sini..dan akhirnya bernasib baik ada van nak turun KL..lega dengar...tapi kena caj la ..hapa ingat free ke?? bayor la sikit..caj sewa van yang dikenakan RM350..dan pemandu tu baik hati nak upah RM20 saja bawa meround sekitar CH yang nak sangat kitaorng jejak...okla setuju aje dari takde langsung kan..ini pun dah kira bernasib baik ada la jugak...ok mari mari naik Van Natasya Resort..

Memula kan perjalanan ngan tenang je...takde kete pun...

Eh eh sempat snap kenangan tetiba kete ini terstop...apahal ...mode panik

Hah ko ..kete rosak daaaaaa....kete kiri kanan macam siot je nak menjerit pulop..panas hati mak tau

Tersadai tepi jalan ..huwaaaa...

Zufar calling sana sini...TQ kat dia banyak tolong cari mekanik..

Tuan kete memikirkan duit oo duit..kete rosak oii..

Sedap pulak melepak tepi jalan eh...cool 


Tu dia tengok ar jalan jem menggila...

Time ni EA kelam kelibut Fayel berak pulop...iskk budak kecik tu


Van penyelamat dari Natasya Resort....dapat la merasa jugak nak meround CH..kalau tak mau kempunan


WALAU DUGAAN MELANDA...JALAN TETAP JALAN EH....TUNGGU CITER CH TAK HABIS LAGI...KE MANA DESTINASI KAMI BERSAMA VAN INI?? 




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

mamyharraz said...

syukur ada yg sudi bantu.
kalau bawak ank kecik mmg paniklah jadi kejadian mcmni..

teruk jugak jem kt CH hari tu ya.

SURIA AMANDA said...

nasib baik ada yg membantu...

GreenJade said...

oh syukur dpt pengganti transport..bagus Fayel x meragam.

teringat tragedi sy krem kaki dlm jammed di CH...langsung x boleh drive..mak pulak tak reti drive auto..so tersadai 3 jam tgh2 jalan tggu kaki ok..mmg kami kena maki gamaknye kasi lg jem kt CH tu hehehe..

Siti Shuhadah said...

alahai....kesian kat semua.. sib baik ade yg sedia membantu...

cherry_ijau said...

agaknya fayel nak bgtau mama abah dia yang dia pon panik gak .. so dia popolah .. heheh

Girl Girl said...

Nasib baik ada yg tlg.Timing belt ptus mmg xleh bt pe la...... kereta kompem xleh jalan.

DiDiLiA said...

Sy pergi CH awal May ari tue.. Jem mmg truk. last2 keta berasap siap bau hangit lgi.. Bwa ank kecik jgk. Nsib bek parking then tggu temperature turun baru jln.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dugaan kan, tengah seronok2.. duit lagi tuuuuuuu

PUAN SUE said...

su dah pi CH nayak kali sbb blajar kat ipoh dulu..Alhamdulillah xpenah jd pe..cume duit je habis hehhe..tempat dating kami laki bini mase bercintooo dulu..aloo...rindunye

Deqna said...

waduh time ni pulak lah kan timing belt nak putus....

seb baiklah masalah dapat diselesaikan kalau tidak terbantut terus mood nak berholidaying kan....

seb baik dapat laki cool kan...otomatik kita pun jadi cool tak gitu..

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah...nasib baik ada van...fayel pon good boy.

Google