THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 June 2012

BerCameron Highland SeFamilia - Memulakan Perjalanan

Roger roger citer kepam basi tersimpan percutian ke Cameron Highland dah masuk....mari mari baca ini cerita...tak mau baca pun ada aku kesah ke....tak baca pun tetap nak tayang kat blog jugak...dah nama blog "disini tercipta momen suka duka klasik masa depan"...maka dengan itu mari kita cipta momen perjalanan percutian keluarga ke Cameron Highland...ahhh dekat sangat...huhuhu dekat pun dah nama cuti...ngan family lak tu...mak soooka okeh...dah la percutian pertama bersama Fayel...i like super kebabom...

Macam biasa tetiap tahun setiap bulan end April -1May  ..kitaorg family akan bercuti cuti Malaysia...apasal bulan ni...sebab May adalah bulan kaya anak Pak Hamid dan Mak Pah...memasing dapat bonus...jadi kena la merasa rasa kan mak abah bawak jenjalan...last year trip ke Langkawi..tahun ni destinasi Cameron Highland...semua destinasi pilihan adalah citarasa mak abah....ke mana saja diorang nak pegi bawakan saja...asalkan mereka suka,puas hati yer dok....tahun lepas dah puas kan hati diorang naik flight...tahun ni kata nya nak ke tanah tinggi sejuk...mari kita ke Cameron Highland beramai jommmmm....

Tahun ni tambah sorang ngikut..boipren Ekin follow..lagipun gi tempat tinggi tak konpiden nak bagi ekin drive..suh la boipren nya Zufar follow...kami pegi 2 kete je...trip macam biasa abang dan kak ipar aku tak ikut...jarang diorang follow kan...mengapa?? dah tak nak ikut nak kata apa...diorang just ganti anak anak buah aku je follow; boboi n tasha...walau tak cukup korum...tetap meriah hokeh...lagi pulak tahun ni diserikan dengan FAYEL....orang baru pertama kali nak jalan jauh kan....lagi nak bawak ke tempat sejuk...cuak gak la sehari sebelum dia demam panas...esoknya nak gi CH dia dah ok pulak...orang paling awal siap..jam 5 pagi rileks dah mandi wangi...yang lain lambat giler..

Pakat konon nya nak keluar awal pagi lepas subuh...nan hado...yang tepati masa adalah mak abah saje...yang lain silit menyilit kata mak aku..baru  nak mandi la..baru nak kemas beg la...hadoii...Encik Awak pun siap awal....aku siap lambat hihih..eh mesti la nak urus Fayel...itu paling utama dulu baru diri sendiri.....siap sedia susun barang dalam kete...at last kul 7 pagi baru mulakan perjalanan..huhhhhhhh...biasalah janji melayu sangatt.....bermula la perjalanan ke tanah tinggi Cameron Highland...jommmmmmmmmm



Fayel yang siap paling awal...kul 5 pagi dah bangun ehh...baru baik demam...nk berjalan dah sihat

Abah asik tengok jam...anak anak nya bersiap agak lembssss

ready ready...check enjin segala mala

berposing seketika ...Fayel dah selamat masuk kete

EA tukang kemas bonet....sumbat segala mala..penuhhhhhhhhh

Fayel dan tok mak ...sila amik tempat memasing

Fayel dah rileks dalam car seat nyaaaa....senang tak payah nak dukung....

Sempat posing enkorang ehhhhhhhhhhhhhhh....

Geng kete anak anak dara...bebudak....sure kecoh ni

Bye KL..sampai tol sudehhhhhhhhh

Fayel duk depan jap...nak menyusu kannnnnnn

letss go..percutian pertama Fayel...hoyehhhhhh

Ketiduran dalam kete...nyenyak bebetul ...bangun pagi kann

 singgah sebentar R&R....tido lagi...bagus..senang kitaorang nak bekpes

Perjalanan lalu Tapah...jalan aduhai..berliku banyak selekoh...tetiba nampak air terjun lata iskandar..tak singgah pun

Lega akhirnya dah sampai jam 10 pagi......Hello Cameron Highland

Waaaa di tanah tinggi CH laaaaaaaaaaa...ku lihat hijau...nyamannnnnnnnnnn

Dah sampai awal kita singgah mengeteh dulu....jom Cameron Valley Tea House...


MACAM BIASA CITER PERCUTIAN AKU ADA CHAPTER....NEXTTTTTTTT....HAHAHAH ..BOSAN LETTEWWWWWWW




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

mamyharraz said...

percutian pertama sy lepas dpt harraz pun kt camaron highland :) mmg teruja dpt bercuti pertama kali dgn ank :)

tak sabar nak tgg sambungan entry mimy :)

Siti Shuhadah said...

waaa..bestnya... tempat peberet acu tuu....

Girl Girl said...

Citer lama berkepam kot... hehehe...... update cepat2!

Mrs. Norrie said...

hahhaha....aku pun sama . setiap kali anak keluar jer, destinasi pertama mesti CH.....

Riri Yoorin said...

memang best la kat ats tu :)

ana liyana said...

cepatla kak mimie update... x sabar ni.. hehehehe

D Yatie said...

uwwwaaa~~!!!arissa tak sempat lagi nak naik atas nun! :(

Ann Ishak said...

update dulu...ai menyusul kemudian

~ NANA ~ said...

wahhh fayel dh pegi tempat sejuk..percutian pertama farish masa dia 30hari, kitorang pegi kelantan..hihi

La dOLcE mEa_nAtt said...

waaaa cepat2 next xsabo....

noradzlina.kamdani said...

can't wait to read more...all about fayel...

SURIA AMANDA said...

Rindu nak ke CH la....bila nak sampai lagi ni...

Bitt (double IS) said...

yeayy 1st percutian fayel!!! possing pening ke fayel....hehehe comell sangat2

Eri-chan said...

gila lamat tak pergi sejak tahun 2005 kita p ramai2 tu....huish... masa tu ramai lagi geng stagno yg bujang..ngehhhhh

Google