THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 March 2011

Bila Hal Privacy Orang Itu Masuk Campur...

Ini blog sapa?? blog aku kan....bila blog aku ...boleh tak ada yang jangan mempertikai apa yang aku cuba catatkan dalam blog ini....blog aku kacau ke hal peribadi orang...takde kan....aku hanya bercerita kisah peribadi aku dan persekitaran yang berkaitan...okeh takpelah ...andaikata aku ni mulut cabul bacul ....aku mohon maaf...mungkin aku tak perasan ..tapi aku mohon jangan kaitkan dengan suami aku...tolong !!!!!!!!.....blog ini aku yang catat tak sepatutnya kalau ada rasa takpuas hati ..suami aku jadi sasaran....mungkin cara orang orang itu nak memperbetulkan apa yang patut...tapi jangan libatkan pihak ketiga...lebih lebih lagi suami aku....nak perbetulkan kan meh ngan aku bukan ngan suami aku...

Pada orang orang yang pernah berbuat demikian di atas...aku ingat kan yer....dengan cara melibatkan orang ketiga ingat boleh membetulkan keadaan kah?? perlu ke nak bercerita aku ni seorang isteri gini gitu..kenapalah tulis blog camtu...tak marah ke??..hmmmmmm aku rasa macam melampau skit la...walau pun suami aku tak bgtau sapa kah identiti orang itu...dan aku pun tak mau tau...sebab ada kes duri dalam daging ni bahaya...susah jugakk kann bila niat kita bercerita pasal suami...tapi dah jadi lain....aku terus hilang mood nak berbblogging...nak berfacebook-ing....serius aku rasa kalau sampai tahap libat suami aku...memang aku fedup.....bila dah kawen ni..ingat citer pasal suami...lengkap la story...at least sharing...tapi tak sangka jadi lain lakk...tak citer salah ..citer pun salah....dan rentetan itu......



BLOG INI AKAN DI PRIVATE BUAT SEMENTARA WAKTU MULAI ESOK...HATI PANAS NI NI...DAH SEJUK AKU OPEN BALIK YER....






19 comments:

Va Va Voom said...

Sabar ja la Mimi..just ignore orang mcm tue...sebenarnya dorang jelos tgk kebahagian kamu.

Eida said...

dengki lah tu,pelik betul org mcm ni tak leh tengok org lain senang dan hepi.

-oP_ida- said...

ishh pehal dengki sngt manuksia tuh...tak sokak laaa.....

sabaq erh akak..peduLik jaaa org camtuh....dia jeles ngan apa yg akak ada...sebab DIA takdak kot....=(

Nadine said...

Sape yg kacau kawan I ni???!

Saje dengki tau! Sbb dia now Mimy nk privatekan blog. X dpt I nak baca :(

Sabar eh Mimy, cpt2 cool down. Jgn tutup blog lama2 tau, I rindu nak baca nanti :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sabar nok..aku pun penah melalui pengalaman cam ko nie nok..kadang2 sampai jadi stress dengan manusia2 cam nie..tapi sebabkan kata2 semangat kawan2 lain yang masih sudi sokong aku..so aku teruskan jugak..dengan diri aku sendiri...abaikan manusia cam tue nok...menyusahkan kita jerk...

InaAchik said...

hmmmm... inilah hakikat dunia blog...
kengkadang tulisan kite ingin menceritakan lain... tapi lain pula org lain terjemahkan...
sabor bebanyak nok...
jika private blog itu dpt redakan kemarahan ko, buatlah... hanya kite yg boleh puaskan hati sendiri...

ratusiput said...

pstt kalau ko nk private jgn lupa aku nok inbite skali.tp pape pun ko jgn layanla org camtu.dulikkan.dia jeles sbenar takleh nk citer sal laki dia atau mmg dia takde laki.manusia cmtula.mane nk puas ari.sti nk dengki skit2.kalau ko private pun ko bg ruang utk dia lg mengata ko.eiii...jgn bg muke nok..

Queen said...

sape yang dengki sangat nok.... apela..org tu jeles dowh

Anjang Damia said...

sabar jer mimy..org mmmg xpuas hati bila lihat org lain bahagia.

Jangan la private blog ni..sbb sy suka sgt baca blog mimi

Nailah Azman said...

bodoh betul sampai nak libatkan abang megat.
kalau neklah pun panasssss!
kasi pangggg sikit kakkkkk! =_=

NeenaAnuar said...

eeeeiiiii.. nie mesti ade org yg suke memusnahkan kebahgiaan org lain nie.. haih! diaorg nie memang sah takde keje lain..

btw, nie pendapat aku la beb.. sbb aku pun blog out about en. teman.. so pokok pangkalnya antara ko ngan hubby ko yg perlu mainkan peranan & membuat keputusan.. if hubby ko sokong & tak kisah on apa yg ko buat & blog out.. aku rasa ko just ignore org2 yg vunggukkss ituu.. but if apa yg ko blog out kan tu ade membuatkan hubby ko tak berkenan.. so disitulah ko perlu capai kata persefahaman antara ko dan hubbyy.. so that biler org2 vunggukss kat luar tu sampaikan kat hubby ko.. ko & hubby takkan ade masalah sbbnya korang berdua dah come to the agreement! so end up biarkan kan mereka2 yg budusss tu menyalakk sendirian..

aku just share ngan ko apa yg aku apply in my life.. so kalau ko rasa ianyer boleh diguna pakai.. ko amik lah.. if not just ignore it beb... ;)

take care ok.. *BIG HUGS*

Mia-Ina said...

sabar kak...mia pun pernah kena...tue la..ble kte dh kahwin ni, kdg2x kte x niat pun nk cite pe2x...+ melibatkan suami...pulak2..org lain lak yg sentap..alahai, manusia nie...mcm2x jenis...dh namanya blog..klu dh x suke, x yah la terjah blog yg dia x suke tu..ni nk adu domba lak..susahnya klu begini..

ble menulis pun cam2 gak..lain yg kte maksudkan..lain yg dia bilang...konon2 kte cite hal suami sana sini la..walhal kte juz share our life in our blog...ada lak yg rajin mengisah..ish ish..

klu nk private, mesti jemput mia tau...

elanie*Q said...

alamak kak mimy,jgnla privatekn blog akak ni:(
biaq p la depa nk kutuk2 akak. Manusia ni mmg cmtu, sket2 nk phd aje. Kalo kak mimy private2 ni,lg dorg suka sbb dh bwt akak sentap. Chillax kak mimy.life akak,life akak.pedulik org nk kta ape.selagi kt hdup,slagi tu kt akan dkelilingi org ada phd ni.
Kak mimy kna kuat ok! Dia la yg sengal,kalo xske nape msh bc blog akak kn..sj nk cr silap org.apadaaa..

Annaster said...

huishhh.. ngapa nie dik..
sabar k dear...

cik xxx said...

mimy,
whats up...
marah benar tulisannya.

yg pasti bukan aku org ketiga tu. sebab aku kenal ko je.. laki ko aku tak kenal..

sabar ea mimy ea. jgn lupa senyum

Just Call Me Bitt said...

wowww sabau mimy...betul ckp nik mereka tu jeles

Liyanaroxx said...

Lerrrrr...ada lagik LALAT ke yg kepochi life akak ngan abg megat?apa daaaaaa...sibuk btol~ akak,jgn private..nnt camne saya nak bukak di awal pagi since blog akak daily dose saya? =(

Norazura Zainul said...

Sabar mimi...itu semua hasad dengki je lebihnya..kalau betul dia kawan ko & sayangkan ko pastinya dia tahu cara nak menegur ko secara terus dan tak perlu nak libatkan laki ko kan...nampak sangat saje nak memporak-perandakan kebahgiaan ko..

Norazura Zainul said...

sabar je lah mimi...semua nie hasad dengki je...kalau betul "kawan" ko tu sayang & kenal ko pasti dia tahu macam mana cara nak tegur atau bercakap terus dengan ko kan...tak perlulah guna laki ko kan...yang sebenarnya dengki tengok kebahgiaan ko kan...

Google