THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 March 2011

Bulu Landak...Ko Ada??


Citer pasal landak wat pe ...landak real pun aku tak pernah tengok tau...gi Zoo bukannya jenguk landak tapi suka tengok harimau ngan gajah je....tau tak korang bulu landak tu rhoper camner?? jangan jeles mak hade bulu landak..the real one key...huyooo first time nengok agak jakun dan terkebil kebil....keras okey bulu landak...sila tau yer bulu landak adalah keras macam buluh...bukan macam bulu rerambut kita...huhu..sah aku jakun kan..memang la keras kalau tak cemana dia nak mengawal diri dia dari ancaman musuh...kalau gini nya tajam sah..harimau, singa pun takut dekat...penghujung bulu nya tajam runcing ....caya la landak...

Ada budak opis aku ni, Kak Daleena...dia bawa bulu landak yang dah mati...ala sian ..laki dia rajin berburu kat hutan ...takpe landak mati meninggalkan bulu tajamnya...daging landak pun hade tau...tekak takleh terima nak makan ...hmmm jadi amik jangan tak amik...buat kenangan...harus...bulu tajamnya tu boleh buat penunjuk mengaji..orang suh amik satu...aku amik 10 batang... ko nak wat pe hahhhhh....buat hiasan pun cantek gak kan.....nah sila la tengok bulu landak the real...













Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

10 comments:

kella said...

iyelah... teringat zaman kecik kecik dulu, kalau ada penunjuk ni memang sangat sangat best.. siap menunjuk lagi.. :)

Zallyna said...

aku ader bulu landak kat kg ler..mak aku wat hiasan cacak2 kat bunge...hehehhehe!!!

ratusiput said...

trus teringat citer ZOO yg muke azlee kena serang ngan duri landak.ehehe...

marie said...

dulu masa akak kecik-kecik..sapa yg ada bulu landak ni, bawak pi mengaji..kira kaulah umat paling hebat dlm kelas mengaji tu..sebab akak pakai kertas lipat-lipat jd tajam je...

DiDiLiA said...

Btol la... duri landak kite buat penunjuk masa mengaji al-quran....

Eri-chan said...

nak 3 batang..hehehe..
eh mimy pasal nak tukar font kau tu aku rasa kau tukar pada tools. pergi options. masuk content. cuba tukar kat font situ.tapi maybe hanya pada laptop kau sahaja yg jadi. org lain tgk mungkin tak..tapi try jelah...ekk..

liyana said...

nak 1 kak! hehe
akk pgl bulu landak ke? sy pgl duri landak, hihi
teringat zaman kecik2 ngaji tunjuk muqadam pakai duri landak ni.. hehehe

Kaseh said...

dulu aku kecik2 ngaji pakai bulu landak ni sbg penunjuk...hehe

lina said...

aah, ingat masa kecik, buat penunjuk mengaji... tapi time ngaji bukan tgk kat quran tu, lebih kat penunjuk tu...

penyisir rambut said...

huishhh...
bhya tuh...
ni boleh wat cuck sanggul neh..

Google