THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 March 2011

Selesai Sudah...Terima Kasih Mentua ku

Salam uollsss....mak baru balik kampung laki mak ..balik ganu deh...baru je sampai pagi tadi kul 2 pagi...dan mood aku sekarang adalah keadaan ting tong...walau pun bukan aku yang drive tapi aku mengantuk giler ni...pahal...sepanjang perjalanan 6 jam tu aku asyik membuta je...sian laki aku bawa kete...huahaua...

Kenapa balik kampung..bukan hari tu bulan 2 baru balik ke?? untuk kali ni nya balik ada majlis kesyukuran menyambut menantu belah mentua aku...terharu okeh....kesanggupan keluarga mentua nak buat jugak majlis sangat aku hargai...ikut plan asal ..majlis sepatut di buat pada bulan December hari tu...tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan..majlis di tunda....sebetulnya bulan december kan memang pantai timur hujan dan ada certain tempat tu banjir...walau umah mentua aku tak effect banjir tapi laluan nak ke rumah nya banjir so camner majlis nak berlangsung dengan suasana hujan...tak sesuai la kan...

Bincang nya bincang...majlis nak tunda ke bulan feb...tapi masalah bagi pihak keluarga aku pulak...abah aku ni dia keje susah cuti sikit...kena plan awal...mak aku pulak kena time cuti sekolah baru leh cuti ...mengapa.?? mak aku cikgu kah?? oh tidak...mak aku baby sitter je...mostly budak jagaan dia semua anak cikgu..tu pasal kena ikut time cuti sekolah....pada asal nya belah keluarga aku tak kisah pun majlis sebelah pihak lelaki...lagipun kitaorang dah selamat bernikah...selamat semuanya...heheh...tapi keluarga mentua nak buat juga walau sekadar majlis kesyukuran ....dan akhirnya....Alhamdullilah majlis sudah berlangsung bulan pada 19/3/2011...

Terima kasih keluarga mentua ku...atas susah payah menyempurnakan majlis kenduri sambut menantu...terharu sangat....walau tak la sehebat segah majlis besar besaran macam orang lain..bagi aku majlis yang ringkas inilah yang paling bermakna buat aku...keberkatan majlis yang aku nak...diterima keluarga mentua cukup buat rasa dihargai....yang penting restu dan penerimaan dari ahli keluarga baru...


Tunggu eh citer disebalik majlis........

10 comments:

Shu Shinju said...

ok la tu kak.... biar majlis kecil2an..tapi bermakna..tol tak?

nUR_rOsALiNdA said...

Alhamdulillah..
Selesai jugak tau
tak kira la besar ke kecik..Yg penting berkat & doa org ramai..Kan??!!~

ratusiput said...

alhamdulillah kan nok...gambar takde nok..?

Zallyna said...

alhamdulillah....selamat dah semuanya!!!! up lah pic .....

Kaseh said...

alhamdulillah semua dah selamat... ko g rest nokk..

-oP_ida- said...

alhamduLillah.....selesai suda...

kecik pn best janji bermakna...ehehe

mimie1678 said...

kecik tp penuh makna... lagi best... :-)

InaAchik said...

aku dulu pon camtu gak...
plan xder majlis belah mentua tp diorang nk jugak wak majlis kesyukuran. even xder pelamin segala... xper... tetap hargai niat murni mereka. :)

nway, tahniah nok semua dah selesai... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

biar kecik nok..janji sangat2 bermakna kan..keluarga mertua ko menghargai ko la tue nok..sebab tue diorang nak jugak buat majlis tuk ko...bestnya nok...

Ann Ishak said...

okay lah macam tu...tak banyak sangat nak keluar belanja, lagi pun yang pentingnya KABARKATAN dari ahli keluarga

Google