THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 March 2011

Jumpa Puan Doktor Lagi Bagus Kan.....Legaaa

Pasal kes miss peyed semalam...terima kasih yang bagi pandangan...tengkiu sesangat...korang mmg prihatin ar....love uolls....i like....setelah mendengar komen komen...aku terus nekad ke Klinik ..check apa yang patut...takut kan uolls...manala tau pape kan...nasib klinik dekat je...berlari kejap ke bawah opis ni ha...mak aii tunggu lama giler okeh..takpe sabar ...masuk je citer masalah miss peyed ni...terus doc scan perut apa yg patut....huhuhu sejuk je perut letak gel...hehehe....lega aku Puan Doktor cakap aku takde masalah seperti cyst, bleeding, bengkak or sebalik nya....rahim aku sihat dan kuat dan ovari juga ok...


Alhamdulillah...cuma cuma aku mengalami masalah hormon tak seimbang....agak tunggang langgang sudah giler la....itu pasal la period agak tidak teratur.....dan miss peyed yang tak benti ni aku kena benti kan nya untuk menstabilkan semula kitaran haid.....ohh bagus gak pegi ek.....tak pegi tak tau....asik la dok mengeluh je....dan tak lupa aku nak ucap terima kasih pada pengomen di bawah...sebab komen nya ada bernas sama sekali...terima kasih nya mensharing caring apa yang patut.....appreciate sesangat...fakta anda adalah tepat ....apapun usaha tanpa jemu,berdoa tanpa henti dan semua nya berbalik pada rezeki Allah swt..tunggu aje yer...thanks uolss


"Ummi to NAJLA and EMRAN said...
Assalamualaikum
Just to share the info as a pharmacist..Period tak regular disebabkan oleh irregular hormon..one of the factor mcm stress, medication also menyebabkan perubahan hormon..

The natural way ambil Evening Primrose Oil 500mg 2x per day untuk regulatekan balik hormon..insyaallah ot helps to regulate balik..

if using medication)( Drug) the best one is to consult gynae first yang akan buat either ultrasound or vagina scan untuk tahu keadaan uterus..

ada rezki insya'allah akan cepat dapat baby cuma jangan too stress out k.. :-)

take care"





7 comments:

farahfatihah said...

fuhh lega dengar..sib baik xda apa2 kan...

kamu telah di tag ..sila ambil yer hehehe

liyana said...

kena amik EPO la kan kak. free je kt klinik tu.. sy pun dh start amik dkt 3 botol gak dahm, semangat sungguh ni, hehe
gudluck kak! ;)

ratusiput said...

aku bace entry ko smalam tp tak smpt drop komen.anyway lega la dah kan...takde yg serius2... :)

Liyanaroxx said...

Alhamdulillah takde pape..btw mmg bagus makan EPO kak mimy..saya pon kadang2 amalkan sebab takde masalah senggugut if kita makan EPO.. ;)

PynGees said...

alhamdulillah...

u already made a good decision to c the doc... akak dulu pn masa bebujang mmg period pain yg m'gila bila best friend dtg tiap bulan... baru2 kawin pn agak sama, smpi mak mertua introduce mkn pil bidadari... alhamdulillah..hormon kembali ok...sbb hmpr setaun gak la kosong... then bila dh b'salin... alhamdulillah..NO MORE period pain... mcm x caya jerk...

-oP_ida- said...

alhamduLillah......
so...akak..take care yaa

Kaseh said...

betol2 ko jgn stress bebehh..enjoy marriage life.. :) ada rezeki tak kemana..

Google