THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 June 2013

Peristiwa Fayel Berdarah Kepala di Kelantan

Ni citer masa pegi Kelantan....ada tragedi berlaku ....tengah berseronok pergi mengharung jauh perjalanan 8 jam...kami dikejutkan dengan peristiwa Fayel kepala berdarah...sampai sekarang aku tak pasti Fayel langgar apa....aku assume kena bucu katil..kejadian bukan depan mata aku...Fayel pun dia lasak sangat....nak salah kan dia..dia baby lagi...tapi geramm kelasakan dia tu membimbangkan so hyper...kita kata no, jangan lagi tu la dia buat...itu la namanya baby boy ...lasak , notty memang tak dapat lari...huhu...

Kisah kronologi kejadian bermula begini..kitaorang semua sampai Kelantan pung pang pit stop sana sini lebih kurang kul 6.30petang gitu la pastu terus makan ke rumah Zufar then Zufar hantar ke Homestay kat Pasir Tumboh..sampai pun dah kul 9malam....then rehat jap...perkara utama nak mandikan Fayel dan nak bagi dia tido..sebab dalam perjalanan dia kurang tido..tido tido ayam..15 minit dah bangun grrrr...tak mengantuk ke budak tu...aku yang penat giler  tak tido memantau dia dalam van....tu tak tengok sampai homestay..rumah 2 tingkat kan...kemain sedap dia turun naik tangga...urut dada mama ko ni...kat hall atas ada tuang tamu ...kat situ pun kemain dia berlari lari tengah tu..pastu main pusing pusing...pening kepala aku nengok....

Then  EA mandi dulu bersama Fayel..setel mandi EA kata nak keluar jap beli air kat simpang jalan....ok takde hal...Fayel kena tinggal ngan aku dalam bilik....dalam bilik tu dia dah melalak nak ikut EA...dah dengar melalak tu ...tok mak dia ketuk pintu...cucu dia nangis nak pujuk la tu...tok mak dia bawa keluar..so aku tengah kemban ni nak mandi...baru aku nak melangkah pintu bilik air...tok mak ketuk pintu bertalu talu..."dum dum bukak bukak..Fayel ni"...aku bukak ...tengok tok mak dah menangis...sambil dukung kepala fayel memancut darah keluar...habis muka Fayel penuh darah...aku panik ...tak tau nak buat apa...nak pakai baju pun sampai terbalik ....apa aku nak buat pun tak tau...yang aku tau jerit laki aku ...dia memang tak ada gi cari makan kan....aku tanya napa jadi macam ni...tok mak bgtau dia jaga tangga...tapi Fayel masuk bilik..pastu keluar bilik tengok kepala dah berdarah...yer aku syak kena bucu katil ni...

Aku memang blur nak buat apa pun pun...call EA haram nya dia bawa henpon....grrr lagi aku panas hati...sentap...Fayel dah menangis kuat..sakit kan...kitaorang takde transport sendiri lagipun tempat orang mana aku tau klinik terdekat....at last aku call Zufar ...kebetulan Zufar memang otw ke homestay nak hantar barang....terus Zufar hantar ke Klinik area situ paling dekat...nama klinik tu Klinik Perdana...Alhamdulillah nampak lambang PM Care...syukur panel aku...sebab aku panik sampai tak bawa wallet...just isi borang then check no. IC ada dalam sistem terus register....klinik pun tak de patient...terus masuk jumpa doc....terima kasih Ya Allah permudahkan segalanya....

Masuk Doc check ...aku takut sangat kalau kena jahit...berdebar sangat....luka tak dalam sangat..doc kata tak apa just lekat pakai gam je...doc sangat cool...dia cakap biasa la ni hero...masa nak pegang kepala ..Fayel tepis tangan doc...so doc kata perlukan orang lelaki pegang dia sebab hero ni kuat sangat...EA xde..Zufar la tolong dukung...dukung pun tak jalan sebab Fayel meronta dia tolak tangan doc...Doc kata Fayel too hyper...terpaksa la dibaringkan...baring pun sama dia meronta juga...akhirnya terpaksa di bedung...dan 3 orang kena pegang Fayel....aduyai ..sabar je la...apa lagi meraung meronta la...doc gam lekat kepala...doc cakap jangan bagi dia usik...then pantau takut bisa luka boleh demam kalau tak tahan...then ada satu lagi hehehe...doc suh Fayel ni kurang kan gula..dia tanya biasa bagi anak makan gula ke...aku kata tak..dia tak makan gula ...tapi dia feberet choc...doc gelak...ye sebab tu dia too hyper...mesti kurang tido or tido lewat kan..hmmm yer sangat doc...yer baik la doc..pasni no more choc ok...once a while saja Fayel...kamu sangat hyper ..sampai berdarah la kepala......

Balik tu EA agak sentap emo hangin yer la kejadian anak manja dia bukan depan mata kan...terus dia peluk Fayel....dia dukung Fayel pujuk...sampai tak nak cakap ngan aku...nak salah kan aku la tu kan...haishhh....itu pun Fayel nak main lagi ...aku paksa suruh tido...kepala berdarah pun nak main main lagi...malam tu dia tak berapa nyenyak la...mungkin sakit luka kepala kan...then esok tu aku risau kalau kalau demam....so far takde demam ..dia ok stabil...syukur ...tup tup ada kejadian lagi pulak petang tu...masa tu rumah mak sedara aku kat KB...memang hero betul la anak aku ni...boleh dia tergolek....tempat luka berdarah balik...aduyai Fayel Fayel...seriau la dengan dia sorang ni...sapu minyak gamat ...dah Fayel dont notty ...duk diam diam boleh tak ...takut la mama tengok awak ni....gitulah ceritanya budak "baik" sorang ni...tak memasal pegi kelantan nak happy ada pulak peristiwa...mujur tak mudarat...kalau la .hmmm tak nak teruskan ayat....Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana peristiwa itu juga mengajar kita ibu bapa sentiasa berhati hati dan alert dalam cabaran membesarkan anak...mereka dalam proses belajar dan explore.....ye banyak cabaran....benda sekecil kuman pun kena pantau ..sedetik tak boleh leka....


Kenangan Klinik Perdana Pasir Tumboh....mujur la panel...aku tak bawa wallet sebab panik

Aksi bergelut hero kena pegang sampai 3 orang sebab meronta






Hehehe sempat mama snap untuk memori masa depan...

Menangis hero mama

Doc gunting sikit rambut Kpop







Menangis la kamu hero...sampai termuntah la meraung...

Darah yang mengalir di baju tok mak...tu belum lagi darah yang di tekap pakai pampers...banyak giler macam period

Hero abg kawasan dan bekas luka di kepala...taiko sangat rupa kan posing gini..anak ooh anak...









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

PinKy MoMMa said...

muka mak abg kawasan tu nak nangis ke aper tu..serius pun ada hehehe..

fayel kuat! nak besar..pasni dah tak luka2 dah k..

Mila Ahmad said...

kuat sangat fayel ni kan...

Diana Aziz said...

haha.. normal bdk2.. usahkan lelaki. pmpn pun sama 2 X 5 nakalnye. sian fayel.. tp xpe, nanti kwasan tu berparut tanda abg kawasan.. heheh

amal said...

fayel fayel. boleh tahan melasak ye. tp tulah, anak2 nak membesar ni, terlepas pandang sekejap pun mcm2 hal bleh jadi huhu.. syukurla x demam ke ape. nanti besar esok leh cite kat fayel ni hehe

Aeen said...

makin besar makin lasak yeh fayel..fayel budak yg kuat...yeay...:)

Mrs.Farhana said...

lasak nye fayel...tu la ari tu tgk IG mimy..seriau tgk luka fayel..

betul mimy, kurangkan pengambilan gula @ menda manis. anak kita pun klu lepas mkn bende manis mmg super aktip!hihi..

gws fayel :)

Mally said...

Anak laki mmg cam tu kak Mimy...
Fayel ok lagi baby boy, Anak bongsu saya yg perempuan lagi lasak dr fayel...
Sbb tu ar mak sy larang bagi benda manis & coklat kat anak sy....
Get Well Soon Fayel...
Dun be notty ok sian mama...

Queen said...

yes,.. benda manis mmg boleh buat hyper.. choc pun kalau choc bar tu..mmg banyak kandungan gula..sbb hakikat sebenar coklat tu pahit juga.. bukan manis.. banyak gula letak dalamtuh utk bagi manis..

poor fayel..

bergelut tu yg tak tahantu

tapi boy.. kalau tak berparut tu tak sah..
=)

dont worry.. takde mak pak yg nak anak die jadi gitu.mimy dah try jadiyg terbaik.. =)

m@m@yAyA said...

huish ngeri nengok gambar nie kak..

lau zura nie da tntu ase nk pgsan pastu xsmp ati nak tgok ank nangis cmtue..huhu

nsb baik fayel xkna smp jahit luka tue..mmg btul "abg kawasan" tau fayel nie..hihi

mrs kayrul said...

anak lelaki macam tue la..klu kayrul kena kejadian macam mimy maunya panik tak ingat...


ooo...makan choc bebudak jadi hyper ye...nampaknya kena stopkan stok air choc kat rumah la...huhuhu

Google