THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 June 2013

Apa Nak Buat hmmm Bila Ahad pun Laki Keje

Tak bzz sangat maka nak update cerita weekend...sabtu ada event party birthday Ekin..cerita birthday kanak kanak nanti aku update lain...ni nak cerita pasal hari ahad….biasalah ahad adalah hari ahad mak mak bekerja macam aku ..tapi kan tidak bagi laki ku EA…geram nehh…orang Ahad berehat…ini tak sibuk keje…grr…cari duit lebih sikit…bukan keje opis pun…adalah sikit part time…EA ni kan pandai wiring, maintenance…ada  la job menanti panggil dia pegi la make money.ok jangan sentap..laki cari rezeki tu…

Kalau orang kata best la husband stay bersama bukan pjj..ye tang tu aku bersyukur la…dia outstation pun takde tapi tu la…macam EA waktu dia keje tak sama macam aku…keje jauh nun cyberjaya…kadang masa kitaorang berborak adalah terhad….kadang dia balik keje lewat kul 9 malam dah krooh tido…adakala aku tido awal…masing masing penat…..pastu keluar keje 6.30 pagi baru la EA bangun……waktu tak sama….gitu la rutin..nak sembang apa pun selalu time kat opis aku call la dia…itu pun nasib kalau tak bzz..orang keje site kan…berpanas terik..

Kalau ikut fedup memey arr…lagi kalau weekend ada event kena attend..pastu dengan game bola dia yang tak leh miss tu..sbb dia dah main liga jadi fees berbayar rugi kalau tak pegi nanti nama kena tarik……tu pasal kadang aku gi sendiri je ..better…mujur aku dah biasa independent ni…tu la orang laki ni bukan boleh ko independent sangat…jadi macam aku la…heheh…lagi ada kereta memasing…lagi sedap arr dia alasan keje + bola…sayang kalau u free baca entry ni …sila la ketahui I nak bercuti …walaupun agak payah u nak bercuti ..huhu takpe la buat buat paham…

Sambung balik citer ahad tu…aku berdua je ngan Fayel…EA keluar rumah kul 12 tengahari…satu hal dia takde aku pun malas masak heavy…abah aku sms datang rumaha da masak nasi lemak dan kuih cara….yeayyy…ni best rumah sebelah..datang jap makan makan lepak …tapi tak lama…sebab aku nak balik kemas rumah dan golek santai rumah ku syurga ku…ok balik nap kan Fayel ….aku tertido jugak..bangun teringat nak buat carbonara…so jadi la menu western 2 beranak makan sesama…then layankan hero manja ni tengok tv ….sampai la malam kul 11 baru la EA balik…aku pun dah ngantuk bye esok isnin keje ..horror budak dah masuk sekolah kena tido awal nanti jem menggila…gitula cerita ahad ku yang kesunyian..hukhuk…ngengada kan…nak minta lempang je…haha…ok sekian laporan luahan ahad...


Assalamualaikum..atok n tok mak Fayel datang ni nak makan nasi lemak n kuih cara

ehh cair di mulut manis jangan cakap la...mekasih mak buat..puas makan 10 biji aku telan..hahaha..lupa diri

Budak ni orang makan dia buat ragam...main chop chop pam..macam takde benda lain nak main

Dah makan balik rumah kita...mengantuk setel makan nasi lemak sepinggan...huhu

Anak tido aku pun ngantuk sambil tengok rumah tak kemas lagi ...gigih aku bangun jap

Bangun cargas menu untuk 2 beranak minum petang...Carbonara nyum nyum

Abang besar nak makan sendiri..ok lantakkan dia..janji nak makan...bersepah jangan cakap la...menjegil mata aku...

Masa merehatkan diri tengok tv...rumah dah kemas sikit boleh la tunjuk huhu

Budak manja tengok tv pun nak kena teman bersama...

Sambil usap kepala...manja nauu...takde adik lagi boleh la...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Miss N and Mr N said...

akak.. husband akak bley tarik point plug dari DB tak? nak tambah point plug kat dapur. huhu.. lg satu.. bilik tido nolly pon tak pasang lampu lagi ni..sbb nak kena tambah suis baru and tambah wiring lg. hihihi. rumah nolly kt cyber.. kalo husband akak free..leh la bg quotation kt nolly dulu. 0194554820.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

best rumah mak sebelah je. alala, manja nak tengok tv berteman.

ameris said...

terliur tgk kue cara tuh..

CikNaa said...

comel giler fayel depan pintu umah tuu..

Siti Haslinda Sadiken said...

wahh..dappnye kuih hijau iteww

Chekgu Azrine said...

comel fayel manja2 dengan maminya..jeles tgk ek

Aeen said...

aeen pn dah biasa dah kak kene tinggal sndri hujung minggu...lg la husband keje x tentu masa..kite cuti dia keje..dy keje kite cuti..kite gi keje dy tdo..kite tdo dy g keje..haih la naseb....huhuhu...

eniwey nice to meet u kak mimi n fayel...fayel sangat cute..:)

miazara ina said...

cite akak ni mcm hubby mia gak.sibuk keja cari rezki wp jd guru..byk komitmen..sbg isteri byk kena sbr..kte la yg byk bersama anak kan..kdg2x bkn pe..kte rs nak amik sikit ms suami dgn kita & anak..

D Yatie said...

Hehehe. Husb sy akan tak ad kt umah bila dia ad job amik gambar. So ms tu mmg bercinta berdua gaduh manja dengan arissa. Hahaha.

~ NANA ~ said...

Alahaiii susah gak ek kalau waktu tak sama..tp kalau x buat part time, tolak rezeki pulak..hehe
Kita kaum isteri ni mmg kna byk bersabar kn ;)
Yg penting hari ni dpt mkn sedap2 kat rumah mak ;)

m@m@yAyA said...

akk faveret zura gak kuih cara tue..sedap manis orr bila gget kua gulanya~

amboi abam fayel kemain eh manja2 ngn mama..xper manja puas2 skrg nti da dpt adik xleh mnja da..

Mr n Mrs Zaidi said...

sme mcm sy ah kak....husben keje jer..ssh tul kalu nk ajak join mne2 event..sbb tu sy suka gi sendiri... tapi bila dh biase buat sendiri nie, nnt2 dia pun asyik suh kita wat sendiri jer....hohohoohoh...

Diana Aziz said...

Kelakar gile tgk fayel duk depan rmh tu.. hahaha.. comel jek.

With Julia said...

Carbonara? wahhh pandai lah sis mimy mendeco masak2 kt dapur hehhe...fayel bambam...sedap buat bantai peluk fayel nih....makin becar makin encemmm abg fayel hehhe

Google