THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 June 2013

Drama Addicted Akasia Kembali Lagi - Teduhan Kasih

Slot akasia jam 7 petang dah kembali fenomena orang ramai...hehehe gara gara drama Teduhan Kasih...start cerita mula la siaran TV sama rancak dengan status FB update...kalau citer adaptasi novel selalu gini kan...penangan skrip novel terbaik....jangan cakap orang aku pun sama demam Teduhan Kasih...lagi lagi Ady Putra berlakon...before ni lelaki idaman igauan Seth Tan, Zain Hakimi..now Ehsan...auwwwwwwwwww....cair ko tengok muka...terus feeling geletis heroin tu aku kan..muahahaha....giler over...

Dah terjebak tu kan mula la balik keje punctual sharp..5.30 angkat beg cabut redah jem......sampai rumah 6.15 ptg gitu la...amik Fayel bawa ronda taman dulu seround dua...pastu masuk rumah...sepantas kilat masak nasi ....selak peti ais bahan haiwan dan tumbuhan nak makan malam...siap siap menyiang apa patut..sementara tunggu kul 7 petang drama nk start....sambil menyambil la...kang aku ngadap drama satu hapa keje rumah aku tak siap buat....siap menyiang bagai....stop jap amik wudhuk nk tunggu azan maghrib...masuk je azan terus solat...huhuh...selesai solat sambung balik drama...habis cerita nak memasak pulak...huhu sejak ada drama best ni waktu makan malam dah jadi lewat hehehe...sorry my EA...ala kejap je...habis drama sedap ni makan awal balik ye...TQ coz memahami..wehooo..dont worry Fayel pun memahami gak dia tak kaco pun..buat hal sendiri main sorang..yeszaa good anak mommy



Faktor tejebak cerita ni first sebab ady putra berlakon...kalau ady putra berlakon memang tak pernah mengecewakan...confirm meletopppp....pastu faktor kedua adaptasi novel...biasa drama adaptasi novel buat drama memang best boleh layan...maybe skrip drama yang kuat buat jalan cerita menarik...contoh tengah top satu lagi Sebenarnya Saya Isteri Dia...I likeee ..nasib la seminggu sekali...banyak lagi la...Nora Elena, Setia Hujung Nyawa, Adam dan Hawa, Sehangat Asmara...semua confirm kebabom dan meletop jadi aku dah tau Teduhan Kasih adalah adaptasi novel..harus la layan jugakkkkkk....walau dah baca novel tau ending tetap nak tengok drama...

Cerita permulaan je dah memula emosi..walau ada phd..biasalah drama melayu...gitu ar..ahh takpe.....watak kuat ada saiko si Nabila Huda...Abil kan pandai berlakon...watak mak n kakak tiri yang terpekik pun jadi lawak kelakar pulak nengok nya...hahaha dalam emosi terselit humor...hahaha...nak feeling sedih kat Ifah tetiba keluar watak 2 orang ni terus gelak guling...dialog spontan selamba arrr...so pada yang tertanya apa best ke drama Teduhan Kasih ni ..korang try tengok sendiri la...tak pun baca sinopsis kat sini lagi clear kot...http://eizzara-eizzaty.blogspot.com/2012/06/novel-teduhan-kasih.html ..apapun i dah jatuh cinta sama watak papa ehsan...hewhew....aku tau ramai korang menonton gak kan kan kan...kalau tak masakan newsfeed FB mencanak naik ...hehehe..selamat menonton Teduhan Kasih lagi petang ni sambil bergelak ketawa bersama 2 si tiri itu...eh macam citer Cinderella pulakkk tetiba...samaaaaaa...

Balik terus bawak Fayel seround dua ronda...


Sambil menyambil menyiapkan bahan untuk makan malam dan berteduhan kasih

 Sibuk dengan hal dia ...tapi buku tu errrrr book ayam hokay...asik la tunjuk mi..yammm...huwaa saja kan dik..tahu mama takut ayam..gigil ko

Selamat memasak menu dinner lewat malam tadi...Nasi Goreng Kampung lawan Serunding...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

missayu said...

ayu husband yg semangat..balik keje dia siap2 panaskan lauk,masak nasi while ayu nenen kan Nia...pukul 7 nnt dia yg panggil,Ayang,dah start....kuar la...hahahaha

ameris said...

aduhhh...dh lama tak masak nasi goreng 4 diner.

eizzara eizzaty said...

tak sangka blog akak ada disini ... thanks yeeee .....

yUmiE AzuRa said...

mmg giler duk dpn skrg.nsb husband pn layan jgk.haha.tp daku lps tgk tv le bru terhegeh2 nk msk.hoho

btw,bgsnye fayel nk main sndri.iman nan hado.keje nk mengempeng je.mama die nk msk die sebok nk berdukung plak.acane nk buat ni??

fifi said...

Akak takut ayam?hihihi...lawak la..

Mooniqueen said...

MQ pun kalau termiss rasa stress je.. hahahaha...

Aty_Fared said...

Aku tak sempat nk layan..huwaaaaa....

Google