THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 June 2013

Hai Kawan Baru DryPantz...Bye PetPet

Boleh tak nak citer pasal pampers anak pulak..hehehe...Fayel now dah pakai pampers seluar...dulu setia dengan Petpet...tak pernah tukar brand lain...petpet memang sesuai dengan Fayel sejak newborn....now dah besar pandai jalan kena kasi tukar pada pampers pants/seluar...senang ..sarungkan aje..dulu pakai tampal aku bergelut nak pakai kan pampers....sampai kena tangkap ...kalau EA ada sorang kena pegang kaki...kalau aku sorang hadoi matik la....setepek tampar manja kena kat bontot kan....sorry Fayel...hahaha...pastu dah pandai buka lagi aku geram grrrr...macam macam la ragam hero aku ni..lagi pulak dah makin besar susu pun banyak minum...kencing adalah banyak okay...

Kini tidak lagi ada masalah bergelut macam penyiksaan untuk Fayel....aku dah tukar kepada Drypers DryPantz pack oren ...dulu pakai MamyPoko Pants corak Pooh tu...pokai aku ko...memang la elok tapi mahal sikit...pastu tukar MamyPoko Easy Pant pack kuning tu...tu pun tak sesuai...kebocoran...Hugggies lagi la...tembus ...dah pakai Drypers Oren ni je...senang sikit aku...macam pakai seluar je pun...tahan kebocoran jugak...harga ok je...Fayel pakai XL 32 dalam RM25.90...jimat beli kat 99 Speedmart or Kedai Ubat Cina je...sebulan beli 3 pek...ok la ngam ngam soi untuk sebulan....itupun ada banyak lebih...yang aku pasan kelebihan Drypantz ni pampers berat tapi permukaan basah tu lembap je..aku sukaaaa....

Nak jimat boleh pakai CD..Cloth Diapers..tapi mama Fayel is tak rajin...pemalas...dan tak nak menyusahkan diri...mama Fayel ni mana boleh renyah sikit mula la tunggang langgang hidupnya...wowo...rileks mum baru anak sorang....huhuhu...aku ada 5 CD tak terpakai...present untuk Fayel masa baru lahir dulu...cantik la corak tu ..dah berangan Fayel pakai sure comel bercorak kartun bagai..tapi nan ado daya aku nak handle...baju baju kotor pun basuh 2 hari sekali itu pun lepas sidai nak melipat satu amik masa...aku salute pada mum yang go green go to CD...tabik spring habis....

Ok bye bye PetPet...Fayel ada kawan baru Drypantz namanya....huhuh...aku tunggu Fayel 2 tahun genap pasni kena training potty train....kena OT keje kuat la gamak nya mama n papa nya bila dah potty train ni...bukan senang hokeh banyak cabaran potty train kan anak...aku banyak tanya experience member member yang potty train kan anak..memang memerlukan komitmen besar dan pengorbanan....ok bersedia la untuk training potty train akan datang...whoot whoot...get ready mama papa Fayel...ok sementara boleh pakai pampers ni kita pakaikan dulu.....



Hi kawan baru fayel....size XL ni rugi sebab kandungan sikit...better M banyak pieces

Pakaikan pun dah senang...sarung aje

Walau kadang dia meliat lentok...tak la sesusah gam...Fayel dah pandai tanggal sendiri

Tengok tu pakai jenis seluar pun ada hati nak tanggalkan...ok ok tunggu awak besar sikit...mama training potty train kay..readyyyyyyyy







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

MimahAjil said...

dah makin besar makin payah rupenye ye nak sarung diapers...review yang bagus sebab memang tengah cari diapers pants untuk hasif pakai time2 raya sok InsyaAllah...thanks Mimi :)

With Julia said...

Mmg nak tukar cm kak mimy jenis seluar drypants...tp x tukar2 gak hahahha...nanti umur setahun cm fayel baru nk bertukor...masih guna drypers soletap tuh hahahhaha mmg bercinta ar nk tukarkan pampers hehhehe kita sama kak mimy hehhehe...tp kalo kesabaran x smpai maka kena next month tukar pkai cm kak mimi hehhehe fayel selesa nampak pakai :)

luvDriGhtOne said...

Aah kan..mamypoko mmg bcor.ape kne ntah..nk try drypers lak pasni.qaleesya siang gne cD.Hoho...ok r kak,xde r ssh sgt.blk klas ptg tu trus bsuh cD.

luvDriGhtOne said...

Aah kan..mamypoko mmg bcor.ape kne ntah..nk try drypers lak pasni.qaleesya siang gne cD.Hoho...ok r kak,xde r ssh sgt.blk klas ptg tu trus bsuh cD.

luvDriGhtOne said...

Aah kan..mamypoko mmg bcor.ape kne ntah..nk try drypers lak pasni.qaleesya siang gne cD.Hoho...ok r kak,xde r ssh sgt.blk klas ptg tu trus bsuh cD.

luvDriGhtOne said...

Aah kan..mamypoko mmg bcor.ape kne ntah..nk try drypers lak pasni.qaleesya siang gne cD.Hoho...ok r kak,xde r ssh sgt.blk klas ptg tu trus bsuh cD.

yUmiE AzuRa said...

gerammmm tgk fayel.hihi
iman dlu cmtu jgk perangainye.kira struggle gak le mamanye ni.tp lme2 dh ok dh.xde dh nk buke sndri ke or nanges.kekdg jela die wt perangai meliuk lentuk.huhu
so stick jela kt pampers pelekat.xtuko pn pkai pants.kihkih

Mrs.Farhana said...

betul3x!sama la dgn anak kita tu..klu nk pki pampers kena berperang. klu keluar g jln2 mmg pki pampers pant je.senang. tp kt rumah pki je la petpet..hihi

amal said...

wahaha bergelut utk pakai pampers tu adalah lumrah! shaheem pun sama. grrrrrr... berpeluh ketiak mama nak pakaikan cd kat dia. nasib cd ni button. klu yg jenis velcro tu mmg laju jek dia nak bukak. grrr kuasa dua huhu..
err akak, cd yg 5 keping tu xmo letgo kat saya ke? haha ada hati nak tmbh cd walhal anak dah patut pt jugak dah huhuhu

ameris said...

nak try jugak lah utk yaya. dari newborn 2 beradik tu dgn pet2 je.

ctmah said...

badan meliuk hiruk piruk tu yang tak tahan..hangin je kadang2 tu...bila haip haip sikit mulalah buat2 muka nak menangis..gugugu

Aeen said...

Raees pun pakai drypers drypantz ni jugak..tp pakai time keluar gi jalan jer la...pakai pampers biasa kejenye nk bukak je..kalau pkai ni x pndai bkknye...heheh

Chekgu Azrine said...

Hehe..cerdik fayel..nk bkk pampers tuh

m@m@yAyA said...

eh cantik palk gmbo kat pampers drypers drypants nie..
Nti nak try kat yaya la,sebab suka nengok gmbr kaler2 tue..

akk mamypoko easypants yg kaler kuning tue mmg xbpe elok sb tue hrga murh ckit..
yaya pki adlh lam 3/4 jer pastu sedekah kt org sb cutting kecik ckit..

Tuelah yaya nie mmg dr bby smpla skrg pkai mamypoko jer papa dia tnya gak xnk tukar brand lain ke da mula ase senak la tue nak bli..huhu

bukan apa kesian nak tukar sb dia pun bknnya minum fm jd duit tu ada lbeh apala slahnya pki pamopers yg ok ckit kan!~

tp nti nak trla yg nie akk ckp ok..lgpun tergoda ngn design dia tue kalerful..

CikNaa said...

nak kene beli jgak ni.stress wo nak pakaikan pempes dia. kene bg enpon dulu layan katun.. huh!

mrs kayrul said...

kayrul pakaikan drypantz nie bila keluar jenjalan jer..senang nak tukar kat mana2 pun boleh....stok pun dah abis kat rumah nie nampaknya kena refill stok la...

!k@ said...

Takat ni ammar xde mslh lg pakai pampers letak..drypantz pakai bile kuar jejalan je..senang kalau xde tempat baring,,tu pun senang sbb ammar dh pandai masukkan kaki sebelah2 mcm pakai seluar..hehehe...

Google