THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 June 2013

Mama Fobia Fayel Menyakat...Lariii

Errr bengang ni nak upload pic gathering tak lepas dari pagi tadi...maka entry draft terpaksa la di keluarkan...aku nak cerita pasal perangai Fayel yang suka menyakat mama nya....muahahaha....ada yang tau dan tak tau kot kan...aku ada satu fobia sejak dari kecik sampai la sekarang....fobia nya aku takut ayam !!!!!...yer takut tengok yang real....tapi makan takpe ngeeeeeeeeeeeee laju aku habis kan....lagi lagi KFC kan....tak takut pulak...coiii...

Masalah fobia ni memang bukan main main eh...so ko jangan mencuba nak try tunjuk ayam real ke gambar ke....ko nak aku pitam pengsan sila buat ...huuhuh...selalu masalah bila balik kampung ...ayam kan banyak berkeliaran..serius aku cuak ketakutan....satu hal la selalu jadi diva duduk dalam kereta till semua ayam ayam dah di syoh syoh kan kena halau...hehehe..

Sebab fobia ayam...tengok ayam dalam tv pun aku tak rela..lagi lagi kalau drive tetiba nampak lori ayam dalam bakul tu..auwwwwwwwww seram ko...mau gigil kaki tekan pedal minyak...kasi pecut la....hahaha...kalau boleh pecut...tak boleh pecut tetiba traffic light merah memang tak toleh kiri kanan la...kejung la dalam kete....berpeluh basah bagai la...tahan takut...

Dengar macam pelik kan..fobia ayam tapi ini lah hakikat nya...betul bukan cobaan...sometimes akan menjadi bahan usikan kawan kawan yang tau ...iskkk geram hoiii...aku paham kadang diorang nak bagi aku berani...tapi aku tetap tak berani menghadapi fobia ayam itu...dulu aku nak pegang ayam masak pun aku takut...now dah ok sikit tapi aku dah bgtau EA pastikan ayam tu dah siap potong..kepala dan kaki jangan ada...kalau tak aku buang ayam ...hehehehe....

Kini aku dah ada anak...semakin dia besar semakin dia suka explore...nak pulak pasal binatang...aku pasti semua budak suka kan binatang...aku kononnya tak nak bagi Fayel kenal Ayam heheh kang tak memasal nak bela Ayam ...pitam aku oiii...aku lebihkan kucing kat dia ...tapi Fayel tak minat kucing ...dia sangat suka Ayam....huwa huwaaa...why why ayam??? pleaseeeeeee....ni EA la ajar....

Sampai aku pernah cakap kat EA...kalau Fayel tanya ayam apa ma....cakap je KFC habis citer...ko tengok la sampai gitu la fobia aku...yang aku pasan dia memang suka Ayam...kalau tengok ayam mata ralit je...hoii mama tak sukeeeeeeee...dia pun semacam tau mama dia takut ayam..apa tak nya asik la duk baca buku Animal ..buku animal ni gambar binatang bukan kartun tapi real punya..seramm...tapi selak punya selak tang Ayam je dia tengok...satu hal lagi...saja je datang kat aku .."Ma yam"...erkkkkkkk no Fayel please...kelibut la aku tutup mata...lagi aku tutup mata lagi la ggih dia bangun duk tunjuk ...papa EA kemain kan saja gak nyakat...gi kat mama..."ma yam"...sudahnya sampai sekarang dia akan gelak kalau bukak buku Animal tu...kadang nak gelak pun ada sebab anak pandai nyakat ..dalam masa yang sama nak menangis sebab takut huhuhu....fobia oh fobia



Percubaan mama halang baca buku Animal hahaha..teruk ar mama ni

Apa gelak gelak eh...nak start kaco la tu

Mulut tu tak habis habis sebut "yam yam...ma yam"....

Aku tutup mata...dia gelakkan aku...selak la selak tetap pic ayam

Sudah sudah la tu book Animal ..book lain ada

Haiyoo gigih bangun nak tunjuk pic Ayam..larikkkkkkkkkk


Itu dia Fayel start bangun dah....lariiiiiiiiii mama lari...Ayam kejar












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

ctmah said...

hahahhahaa
terkekek kita gelak.hilang ngantuk taww..akak takut ayam?mcm kelakor aje bunyinye..lalalalaa

ameris said...

kisah benar ke mimy??
tak sangka plak awk takut ayam, biasanya cicak ke, ulat ke, katak ke, lipas ke...

SweetLikeWhat said...

hahahahahahhahahahaa...akak gambo yang goyang tu memang kelakar...beria fayel nak nyakat mama nye...wakakkakakakakaa...geli hati sorang2 depan pc ni ha..

intandayani said...

semakin besar semakin pndai die.Nasib la Mimy tak dok kat kampung.Abis kalau balik kampung cane lak tu?

e k i n ♥ y u s r i said...

hahahahahaaaa
pandai die dengki mama die
comel je

MimahAjil said...

gitu ke kisah fobianye...yang Fayel tu bijak pulak duk nyakat mama dia....kecik2 dah pandai nak nyakat mama ye....:)

Aeen said...

pandai fayel sakat mama dia..hehehe...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lagi mama lari, lagi seronok Fayel kejar. haha

Emynz said...


hadeehhh fayel ..

luvDriGhtOne said...

Kak,bear mis r part yg akak fobia ayam.jenuh da korek2.blog akak.nk tau pnce kjadian..nt akak share link leh?heee

Nadt said...

Kehkehhh..kelakar la fobia ayam. Nadt fobia labah2. Anacrophobia kot namanya. Eiii..serius takut kan bila jumpe benda yg kt fobia.

With Julia said...

HAhahhaha fayel bertuahhh nihhh....pandai menyakat mama dia yer....mmg fayel nih bijak lah...jumpa ari tuh masa gath daddy dia suh fayel salam gan Qi...mmg pandaiii ar dia salam mama fayel...good job...mmg nk ajar Qi slm bila dh faham nanti yeyyy

m@m@yAyA said...

hahahahah notty eh fayel sakat mama..
pndi plak tue kak,dia thu mama tkut ayam asikla dia dok bljr psl ayam sesaja..~
asenya akk penah cite sb apa akk tkut ayam,tapi lupala..
akk citela balik nape akk takut sgt ngn ayam..

mrs kayrul said...

dahsyat betul fobia ayam ye

Aty_Fared said...

Heheh..pandai menyakat yer....

Google