THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 June 2013

Fayel Demam untuk Kesekian Kali nya Ini Tahun 2013

Setelah antibodi badan bertahan selama 6 bulan tak demam...akhirnya demam datang juga pada Fayel semalam....balik keje Tok mak dah bagitau...Fayel dedar....tadi muntah...badan panas...ahh sudah memang demam....sian nya anak mama....:(...walau demam tapi dia nampak aktif lasak lagi tapi merengek aje la....tapi kaki tangan tetap sama tak duk diam...

Fayel last demam masa bulan 12 2012..masa tu pun dia baby lagi tak pandai jalan ....so peel demam dia lain la sikit...agak behave la melepek je....now 6 bulan dah berlalu dah jadi toodler...kira pengalaman pertama aku la handle anak demam dah pandai cakap sikit sikit...dah boleh berjalan...kira cabaran gak la...nak bg makan ubat dah pandai menepis...pastu cakap nanak...hamboii

Lama tak Overtime tengah malam anak sakit...malam tadi overtime bergilir gilir dengan EA...memula aku tido dulu kul 10 malam dah lelap...Fayel still melasak lagi....kul 1.30 pagi aku berjaga...lap lap kan badan dia...huishh susah nya alahai...dia menepis nya siap mengamuk...Fayel ni kalau demam dia tak nak aku...dia lebih ke papa dia....papa dia pun lemah ar anak duk sebut...papapapapaap....hahahah...so tak dapat la dia menkrooh tido....

Sampai kul 3 pagi aku pantau Fayel...nak tunggu dia nyenyak tido aku nak basahkan kepala dan badan dia....tetap la tido celah ketiak papa dia ...angkat baringkan pun dia sedar nak juga papa..hmm ok baiklah...bau ketiak papa dia baru la nyenyak sampai pagi...dah nyenyak tu memang keje aku la lap satu badan...basahkan kepala...

Untuk demam kali ni aku mencuba kaedah natural remedies....baru berkesempatan mencuba sebab Fayel baru demam ini kali...kaedah pertama aku bakar garlic lumatkan dengan minyak zaitun ruqyah sapu kat tapak kaki dia sarung stokin yang direndam....kaedah kedua aku masak air barli cengkih gula batu bagi Fayel minum ganti air suam...harap nya mujarab la...kalau still panas tinggi nampaknya petang ni kena gi jumpa doctor la...di kala anak demam ni pun aku still keje...harapkan tok mak tolong pantau...apa pun tunggu mama balik petang ni sayang Fayel....cepat sembuh tau....lama tak demam kan...sekali demam teruk deritanya...sian dia...poor baby



Petang semalam budak demam pun tangan tak reti duk diam

Hmmm bersepah jugak merata makanan...nak marah tak boleh kesian kat dia demam..bertabah la

Muka Aaron Aziz masa baby ehehehhehe....opssssssssssssss

Demam demam pun nak melasak....tak reti diam

Kaedah Natural remedies...garlic bakar


Lumat lumat dengan minyak ruqyah zaitun kasi tampal kat tapak kaki

Keadaan pagi tadi ...kesian nengok...:((...tengah nyenyak tu boleh letak kain basah kalau tak mengamuk

 Susah hati papa dia nak gi keje...anak duk sebut papapapapapapapa...alahai


 Budak manja...nak papa je...mama tak nak...Fayel kalau demam dia lebih suka papa dia dari mama....

Walau anak sakit tetap ke opis...sebab malas nak dengar bos aku argue asik mc la al la...nasib EA hantar today...take a nap kejap dalam kete...




SEMOGA ANAKKKU DIBERI KESEMBUHAN DARI SEGALA PENYAKIT...AMIN...TAKE CARE FAYEL....MOM LOVES U







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Siti Haslinda Sadiken said...

dear..kalau anak ataupun kita yg dh berumur nie demam jgn di pakaikan stokin..biar je walaupun sejuk mengigil2..sebenarnya kita rase sejuk tp dlm badan sebenarnya panas..biar panas tu kuar kot kaki :)sbb masa lin demam kt spital pun doc x kasi pakai stokin..padahal dh gigil2 tu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

get well soon ye Fayel

e k i n ♥ y u s r i said...

get well soon abg long!

With Julia said...

Ya Allah...nak nangis rasa tau kak mimy....bila boss x sehaluan bila time mc atau el...bukan saje2 nk cuti...tp ini perihal anak kan sis....fayelll kuat tau fayel...moga fayel cepat sembuh...suka tgk fayel sbb comelllll tgt...mmuahhhhh

ameris said...

mmg... kalu anak sakit kita pun kena tempias jugak. iyer la malam pun x tido dok monitor diorang.

mimy, kalu tak kebah bawa ke hospital ok.

ctmah said...

get well soon si kacak!
sebijik ah muka aaron aziz..hihi

Chekgu Azrine said...

cepat sembuh ye fayel..demam2 pun fayel maintain encem..haihh

mrs kayrul said...

cepat sembuh ye fayel...sian mama susah hati

m@m@yAyA said...

alahai ciannya kat abg fayel..
semoga cepat sembuh yer syg~

Norhasniza Khalid said...

semoga cepat sembuh ye..

luvDriGhtOne said...

Sbar je r kalau bos jns bsing nk amek cuti tme anak sakit..i feel u wlupn bear msh lg stdent.mcm bear,lcturer still cnsder kalau bear x g klas,as long xskip clss more than yg d benarkn..huuu...ssh ati sorg mak ble anak skit hny mak2 je yg tau.

~ NANA ~ said...

Mujarab x natural remedies tu? Selalu dengar tp tak pernah cuba..hehe..abg long kawasan ni dah baik demam ke blm? ;)

chuya - the mother of A's said...

sama la mimi.. anak sakit pun gigih g keje bila mengenang asyik MC.. bos bising kang hua hua hua...

Google