THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 June 2013

Tudung Lilit Shawl vs Tudung Syria Sarung...

Seperti sedia maklum sejak bertudung hijab ni...aku adalah pentegar tudung syria je la manjang...takde tudung lain ke ko?? takde...hahah sedey takkk...orang lain sibuk berfesyen tudung jenama al humaira ..aidijuma..sugarscarf…radiusite…banyak lagi kat pasaran ni…pastu dengan lilitan shawl warna warni….aku?? Hanya Syria plain jugak yang aku pandang….ntah napa…adik aku DIra cakap no taste…muahahah..takpe ar…jimat sikit duit kannnnnnnnnnnn…sehelai tudung Syria dalam RM15 je…inner baru RM5…kalau beli Outer je RM10…so dah murah boleh beli banyak banyak…tak gitu kann...

Pada yang Tanya mana aku beli Tudung Syria plain colourful …aku beli dengan kawan baik aku kak Fura..dia ada buka booth setiap weekend kat StreetMart The Curve…Kak Fura la memula pencetus imej ini buat aku memilih bersyria….dia pakai dah lama…since orang belum sibuk bersyria lagi…masa awal 2003…tu dia lama tak…now dah jadi tokey tudung…proud of u my kakak…dah glamer pun ko…dia pun part time job model….pernah masuk iklan rania….kalau berminat nak beli tudung Syria or apa je la…now dia dah jual shawl lawa lawa….pegi la jenguk kat streetsmart the curve cari kedai nama SAFURALIFESTYLE…kak fura tak kedek..beli banyak boleh diskaun…then dia boleh tunjuk ajar pakai tudung syria..wah aku promote Free je kak fura oi…hihi takpe tolong kawan kawan bisnes katanyaaaa..

Sebenarnya aku nak citer ni…asik tudung syria je kan…aku pun feeling nak stail lilit….dan telah mencuba stail itu baru baru ini ke opis….sebab bajet nak pakai shawl …malam nya dah prepare pin…takut kelam kabut lambat…biasa aku pakai Syria zass sarung je…pantas….shawl pun mudah kalau reti lilit dan caranya…tapi aku tak biasa tang berpin ni…kekok lagi…walau teringin nak shawl ko…nengok orang pakai warna warni lawa je…ai is jeles ko…masa testing tu pagi aku dah bangun..lilit la kepala apa yang patut…jadi apa pun tak tau…then upload kat instagram untuk feedback…kemain kan…hahah…eh ramai pulak mengkomen positif…suka la..sweet la… auwwww…kembang la vontot aku kah kah…tak tau punya la rimas leher aku kena pin ni semata nak bagi sweet berlilit…hahaha…ni pun dira yang ajar cara pakai..hmm sekali tu je la aku pakai…pastu back to Syria…I love tudung Syria…syria is sinonim with me…lalalala…




Tudung gaya dari Kak Fura....gaya dia pencetus buat aku memilih tudung syria...tak syak lagi...
  
Kak Fura featured in newspaper..kakak glam uolls


Booth Kak Fura di Street Smart The Curve setiap weekend sabtu ahad

Kalau tak nak gi The Curve boleh pegi Wangsa Walk ada kiosk comel kat dalam pretty teasor Ground Floor...harga sama 

Tudung Lilit testing....kemain ramai kata sweet tapi tak tahu aku menahan kerimasan

Percubaan lilit tudung stail hijabista...ni Dira la ni punya tangan duk bikin kat kakak dia...serik aku...dah tak mo dah gaya gini...

Aku akan setia dengan stail tudung syria....senang simple pantas....weehoo...



SO TUDUNG LILIT SHAWL VS TUDUNG SYIRA ...MANA OK ??







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

m@m@yAyA said...

Comel la kak pki tdung lilit2 tue tp cam rimas ckitla bla ada ank tgh melasak nie..
Zura ska tgk akk pki tdung syria tue sb akk brni main byk kaler jd cantik..

Zira perasan kdi akk tu dekat curve nti launpegi nak blila try satu..

Nadt said...

2-2 nadt suka! syria sangat pantas tapi cantek. shawl cantek tapi kena ambik masa nak melilit bagai. kalau fefeeling rasa nak vogue, nadt pilih shawl..huhu..tapi selalunya syria or tudung sarung biasa je bila pi keja.huhu..

ameris said...

mimy, ai pakai lilit ni time gi opis je.kalu kuar dgn anak2 pakai yg xpress je. senang. kalu tak anak2 tarik2 je. tp bila terlambat sarung je yang syria jugak gi opis.

yUmiE AzuRa said...

kte pn suke syria sgt sbnrnye.sng n ringkas!tp teringin jgk nk pkai lilit2.huhu.

Asz Miza said...

lagi suka syria kot...tapi yg xde awning keras sebab klo yg keras nmpak muka peliks..slalunya pakai bawal je tapi kalau da malas nk iron haruslah syria..pernah pakai shawl 2 3x tapi rasa rimas plak plus rasa berat je kepala kena lilit2 banyak..terus rasa fening..

Ros Anis Rusli said...

mana2 ok..suma comey kak..yg penting bertudung..ttp aurat..hehe...akak lg comey bila btudung.. :)

~ NANA ~ said...

dua2 ok! sbb bentuk muka u dah cantik, pakai jenis macam mana pon sesuai je :)

Aty_Fared said...

Aku pon tak kose sekarang nk pakai tudung lilit2...lelagible nk kene bkk pasang balik kalau singgah solat kannnn...tdng2 syria ko warne mmng cun2...:-)

Rasp said...

i rasa both u sesuai...
tapi shawl ni amik masa skit lah nak gayakan...
syria zap zup zap siapppp....

Mr n Mrs Zaidi said...

comel akak pakai tudung ape pun sbb muka akak bujur...sy teringin nak pakai syria nie tp bila pakai nnt muka sy jdi bulat mcm bola..pastu kan mula la rerambut kuar hohohoho....skrg lebih suka pakai bawal dan tudung awning tu jer...

With Julia said...

Sis....heheh suka la tgk sis pakai tudung lilit2...nampakkk so vogue...lawa sesangat...tudung syria pun cantik...haiiii la semua cantik lah pada sis mimy...untung sis !

Dian Meidiani said...

dua duanya terlihat cantik... selamat bertudung!

nazhatul shima said...

salam..

jom singgah
https://www.facebook.com/farshiapparel

Google