THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 June 2013

Kerana Lirik nya Itu Ada Persamaan Dengan Suamiku

Entry ini bukan sempena annivesary, birthday tapi sebab aku suka kan lirik by Fynn Jamal ni ...serba sedikit ada kena mengena dengan my suami Encik Awak...motip ...biar apa orang nak cakap yang penting hanya kami yang rasa dan tahu pahit manis rumahtangga kami...


Seratus Lima Puluh Juta Kali


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
“Dia mungkin bengis seperti singa” - muka ganas
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea” - fav citer EA...KBS channel suka kemain
“Dia mungkin keras bila bersuara” - cakap macam gempita
“Tapi dia jelas jujur apa adanya” - yes he is
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi
Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
“Sayang mungkin baran tak kira masa” 
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya” 
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua







SAYA KENAL SAYANG SAYA.....












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

ciknana said...

aik..takkan la EA tgk cite korea ni...hehehehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

tu lah lirik kak fyn jamal ni memang superb senang paham dan maksud beribu tersirat...ihhih comel je gambaq tu kak mimi n abg megat dalam rela x rela tabah ajer la bini kaki camwhore kan ihihi.

amal said...

hehe akak dan EA sangat comel together gether.. semoga bahagia selalu kak! :)

m@m@yAyA said...

sweetnya akk ngn abg megat..

semoga kekal hingga ke jannah~

Sue Lynnda said...

Aloooo, lomantik rupanya mimi nih.
kawan-kawan,

Jemput join first time GA saya yer.

http://syurgakasih.blogspot.com/2013/06/saya-buat-giveaway.html

Misz Pinkie Winkie said...

sweet,
suka jugak lagu tue.
salam kenal ;)

e.t.t.y said...

semoga berbahagia selalu hendaknya. ni betul betul muka abam kawasan kakkkkkk....hahahah sorry bam!!!

Siti Haslinda Sadiken said...

wowwww..touching nie

ct shah said...

assalam,..

first time leave comment

my hubby pun sukeee sgt lagu nih.bila dia asyik mention sedap tu,saya pun bukaklah youtube tgk.mmg best!

by the way,cute sgt fayel.

Aty_Fared said...

Laki aku kemain suka ngn fynn jamal tu..selalu dok puji2 anak die...*tetibe

Cik Puan Rara said...

oeminya fayell.gerammmmmmmmmmm.

Google