THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 July 2011

Wedding Jiran Ada Ayam Golek

Cerita kawen lagi...selagi belum bulan pose ni kawen la korang...wedding kali ni tak jauh pun jiran selang dua buah umah kawen...buat dekat umah...so khemah pun pasang depan umah aku gak...tak sedap la kalau tak pegi..lagi pun yang kawen ni aku kenal bebenor..dari kecik dah kawan kan..masa kecik selalu la main getah sesama..time aku ketua la..kakak kan...kitaorang panggil dia Along Wahida...so sampai sekarang la terlekat Along, Along...dah besar sikit aku berlagak kakak ni tak kawan la ngan adik adik...aku main ngan geng kakak je la hehe..demand..hehe apaun itu kenangan zaman kecik ngan Along...kan Along kan..masih ingat kah...heheh..dah kawen ko yer Along..rasa macam ko muda belia je....tup tup lebih kurang akak je ko kawen...1/2 bulan je beza...tahniah buat Along dan Suami...Selamat Pengantin Baru ye...selamat menjalani dunia baru...oh yer apa yang aku suka kat wedding Along ni ada Ayam Golek....peh panas panas lagi tau....ramai orang duk tungggu beratur nak ayam golek...hamboi aku ni kalau bab makan no.1 kan...tapi memang betul pun...makanan kenduri dia semua sedap sedap belaka...mentang mentang la jiran ...aku kejap makan ...pastu kejap makan lagi...hehehe geleng kepala..


Along buat wedding guest book gak depan pintu masuk umah dia...

haruslah tulis...tulisan mesti pilih ikut warna baju yer..hehehe...vote hijau

gigih menulis..pastu suh Ekin snap kan paksa rela..bukti aku wrote something

siapa ini??? peneman aku...hehehe

Again......Encik Awak keje ....ini ialah adik angkat...bekas anak jagaan mak aku dulu...dah besor.....umur 20 tahun..pengapit Encik Awak masa kawen...

hadiah untuk along..huihh mak ko hamik tulisan besau nya..takde besau lagi ke

pengantin tengah makan aku naik atas jap tengok bilik perantin...simple n sweet aje..sejuk mata tengok...sedap la perantin beradu ni ada aircond

pelamin dalam rumah yang sweet dan simple..tak serabut....tema purple...

hantaran kedua belah pihak...purple tu opcos la dari pompuan kan

masa berarak sudah tiba...tersengeh Along yer...sweet color purple

Pelamin sedang bersanding....

Pengantin makan beradap...bersuapan pun dah sudah tu pasal sengeh..hehehe

kek untuk acara potong along simple je...amboi 2 jiwa 1 hati ...pewitttt

ayam golek ayam golek...panas panas....tumpuan hadirin

makan ayam sajakah?? tidakk..ini adalah pinggan ke 4...meratah ayam je la keje aku..tu ar pasal sedap sangat kannnn




TAKDE JEMPUTAN KENDURI KAWEN KE?? KEPINGIN NASI MINYAK NI HUHUUHH...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

nokkkkkkkkkkkkkkkkk aku pun ngidam nasi minyak nok...please..please....nok...motip "pelamin bersanding nok.." hahahahaha...

mamyharraz said...

jarang kenduri kawin ada ayam golek bagai nih.

sure bajet tinggi kan ;) hehe

mekchu said...

esem arr bekas pengapit ko tu.. hahaha.. sodapp ehh ayam golek niii.. kalo mekchu makan, harus x nmpk nasik..

syah9997 said...

Emy, sy adalah pembaca senyap blog anda .. terpanggil tuk komen bile tgk ayam golek tu ..waa syiok aa bole mkn sampai 4 kali .. wa pi wedding kat sini ade gak tp ayam tu dia bg sorang sekeping jer ..siap kontrol ko ..xdpt lah nak ngulang2 mkn ..huhuh

Mia-Ina said...

pergh ada ayam golekj tu..sedapnya

Just Call Me Bitt said...

perghhh lama takmakan ayam golekkkk...selamat penganti baru to kawan u...nice sweet purple gituw...

Google