THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 July 2011

Mee Bandung Muar Terbaekkk Sedap Bebenor

Alang alang dah pulang ke kampung halaman Muar...kitaorang nak singgah makan Mee bandung..since nak balik umah kampung pun takde orang...nak masak malas...hihihi lagipun balik kejap je..1 malam...esok ahad nya dah nak balik...kitaorang pagi tu jenguk tok mak dulu kat hospital..pastu plan nak makan mee bandung muar tengah bandar muar tak jadi...tutup la pulok....pastu cari pot lain pulak kat tepi jalan area Tanjung Agas...yeahhh sini pun orang agak ramai....kalau datang muar sila la pekena mee bandung muar...rugi tak rasa...kesedapannya tak terkata...rasa dia amat berbeza ngan mee bandung lain.....kuah dia pekat...manis...pehhhh alamak aku teringat...ahh sudah..jangan mengidam ek..kang payah laki aku nak pi muar pulak.....layannnnnn....kat sini ada jual rempah dia gak..tapi bila buat tak sama la...for sure ada rahsia masakan tersendiri ni...apapun tak boleh..takpe balik muar aku nak makan 2 pinggan...huhuu..lepas geram


kalau gi Muar..singgah area Tanjung Agas lalu tepi jalan nampak kedai ni..fofular kedai ni...orang super ramai..

suasana dalam kedai yang simple tapi pengunjung setia ramai...tak menang tangan pekerja nya

ada rojak buah jugak...RM3..tak sempat rasa..sebab fokus mee bandung

rempah mee bandung muar aku beli gak..hehe tapi buat  kat umah tak jadi..aku tercampur sos tomato la...huhu..

tak suka makan mee bandung?? menu lain ada..ramai gak aku tengok makan Soto...sedap kot..lain kali rasa la

memasing muka kelaparan sebelum mee bandung tiba...tak ceria je...hehe

huisshh sedap..penghilang dahaga...soda bandung....terasa sampai tekak..pure johor mari...

muka kesedihan teringat kat laki...wakakaka....tak de makna...aku lapar la weh...tersangat...tu pasal muka seposen

sesudah dapat makanan...ceria dia lain macam sikit...makan cepat...

Mee Bandung Muar hot  hot...pehhh sedappppp nya...uikk jangan ngidam yer nak..pls pls...kang kena balik muar payah....harga tak mahal pun RM4 je...konon nak tambah tp mee ni cepat kenyang la...sepinggan dah cukup...

mereka mereka sedang menikmati keenakan Mee Bandung..langsung tak pandang kamera...sedap berganda kan..thumbs up

jemput makan yer...muka terus jadi ceria bertukar gembira bukan seposen tapi dah 50 hengget gitu...dapat makan nya pasal

licin aku kerja kan...ngan kuah kuah sekali aku hirup...kan aku bilang ..MeeBandung Muar terbaekkk...

bukan aku je...meja ini adalah lapar tahap tertinggi ...kuah habis jugak...burpp kenyang Alhamdulillah

tak cukup makan kita tapau la bawa balik KL...hehe Encik Awak sudah booking satu...Aku pun sama nak buat bekpes esok hari...yang pasti kuah nya tak basi okeh...

masa untuk pulang ke KL..babai kedai Mee Bandung Muar yang sedap...tengok tu berjinit bawa bungkusan..org nengok aku cam PATI je...huuh

dan muka kenyang camni la jadi nya...hohohoho...moncong terlebih ahaksssss




 Resepi Mee Bandung Muar yang asli tak letak sos tomato..tak letak sos tiram...kemanisan rasa dari rebusan daging, rebusan udang bersama ubi kentang atau ubi keledek..nyum nyum







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

liyana said...

aaa sedap nye... belum penah rase mee bandung yg betul2 sedap..huhu

my.mastura said...

aku, kalau blk Muar, selalu mkn kt Abu Hanifah tu..kt tgh bandar..

aku rasa, kedai yg ko gi ni, aku penah gi la dulu..tu npo sbb Abu Hanifah ni tutup..tp, aku rasa, yg ni lg sedap kot sbb Abu Hanfah tu, kuah nye pekat sgt..mmg sedap kan!

PinKy MoMMa said...

wahhhh tersedak sedak tgk ni nok huhu..sedap tul sampai licin tggal pinggan je ;)

ratusiput said...

bkn main bengkok jari..bukan main panjang muncung kenyang makan mi bandung ekk...ehehe..

Mrs. Norrie said...

klu mengidam nak mkn mee bandung best kat kl, ada sebelah Haslam Cafe jln pahang...terbaikkkk!!!!

mamyharraz said...

yg tak ngandung ni dah mengidam =P

alahaii jauhnya nak ke johor *lap ailio jelahh :(

dari : penggemar mee bandung ;)

atoyis said...

mimy len kali kalau der sale ko buat la pre-entry dulu cam beg guess RM50 tu..takder la kitaorg miss sale tu huwaaaa..maner nk dpt..meroyan kang

Alin Marlini said...

selalu dengar jek mee bandung tersedap ni..tak taulah bila dapat merasainyer..sib baik tak pregnant..kalau idak..kempunan makkk...

Just Call Me Bitt said...

saya pon selalu makan situ bila balik muorr...selalu order mee rebus..akekeke pastu satay..pastu tapau apam balik...uwaaaaaaaaaa rindu nak balik kampung......

Delicious-Cuppies said...

meroyan weh tgk mee bandung koooo!!

noradzlina.kamdani said...

ko buat aku kecur beb..dh lama xmkn kt muo...
nnt balik JB nk cari la mee bandung yg ala2 sama sedap mcm kt muo...

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama xpekena mee bandong muar...dulu masa zaman berchenta ngan kekasih lama...selalu la makan mee bandong...huhuhuhu eh tetiba teringat kisah silam motip sangat kan....

MEMPROSES DAN MEMBEKAL REMPAH MEE BANDUNG ( Pak Man Odeon ) Tel/Sms: 012-7474039 Elias said...

Salam puan,

Saya terjumpa blog puan ni tadi dan dapati puan adalah seorang penggemar mee bandung :)

Jadi... atas sebab itulah saya nak memperkenalkan mee bandung kuah kacang Batu Pahat pada puan. Resepi warisan keluarga saya yang telah dikenali sejak 1960an lagi

Harap puan boleh mencuba kelazatan resepi Mee Bandung Kuah Kacang Bt.Pahat di lokasi Rakan Niaga kami yang berdekatan -

SELANGOR -
Restoran Afiqah Biryani Best
G81 Jalan SG 3, Prima Sri Gombak
Batu Caves
[Belakang Sekinchan Ikan Bakar, sebaris Kafe Pappa Rich, sebelah Myhome Hotel dan bertentang dengan Bank Islam]
Tel: Encik Muhidin 019-3237923

KUALA LUMPUR -
Restoran Ghani ( Mamak )
Pekan Sg.Besi, Sebelah Pasaraya KK
Sg.Besi, Kuala Lumpur
(Stall Puan Aniza Muhamad)
Buka 6ptg - 12mlm / Rabu Tutup

JOHOR -
Adik Beradik Kopitiam,
No.10 Jalan Besar (Simpang Bukit Besar – Sungai Sayong)
Felda Bukit Besar
Kulaijaya

Restoran Syahirah
NO 8L&8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi
(Sebaris Ambank, Berhadapan Hotel Mayres)

NEGERI SEMBILAN -
Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, Garden Homes
Seremban 2

PAHANG -
Warong Hijrah
10. Medan Selera Sebelah LHDN
Jalan Pak Sako
Temerloh

KELANTAN -
Restoran Purnama Tomyam
Lot 2915 Bt.4 Jalan Pasir Hor, Kota Bharu, Kelantan

TERENGGANU -
Warong SNE
Simpang 4 Jabur Kubur
(depan balai raya)
Kemaman, Terengganu

SABAH -
Kedai Makan @ Kompleks Polis
Batalion 17 PGA Lahad Datu, Sabah

Terima kasih

Elias/www.facebook.com/meebandungbp

mrireus said...

Saya dh pernah makan mee bandung tuan yg di prima sri gombak bt.caves tu, mm x beberapa kick lah, xdpt buatkan sya terus nk beli kt situ, stakat ni kalau mengidam terus drive ke muar, xder lg d kl ni yg sya jumpa boleh menghentikan tabiat sya terus ke muar

Google