THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 July 2011

Balik Muor Melawat Tok Mak

Rentetan dari cerita entry ini pasal tok mak ku ---> http://nurmimy.blogspot.com/2011/06/satu-nya-yang-masih-ada-tok-mak-ku.html ....hari yang sama FJ benjamis sales tapi aku balik kampung nak jenguk Tok Mak ..hati tak keruan pikir keadaan Tok Mak...nak balik ngan Encik Awak dia tu bzz bangat...Kg Tganu pun dah lama kami tak balik...ohh rindunyaaa....kali ni aku balik tanpa husben huhuhu..husben sangat bzzz....ahad pun keje..so dia suh aku balik ikut family yang lain....kebetulan semua nak balik 25 June tu...ok la aku ikut je...lagipun ekin dah boleh drive long distance ..tak de masalah buat aku...aku leh tido dalam kete dan tido...yeayyy...

Perjalanan KL-Muar tak jauh sangat ...dalm 3 jam je dah sampai....tujuan balik kg kali ni untuk melawat tok mak kat Hospital pakar Sultanah Fatimah, Muar, Johor...sampai je terus pi jenguk tok mak...tak lengah lengah masa ...masa melawat hospital kerajaan kan terhad...ada waktu yang telah ditetapkan..so sehari suntuk la kitaorang semua berkampung kat hospital...makan pun beli kedai kat dalam hospital tu gak..tapi tak kisah lah janji kami dapt jenguk tok mak...waktu ini tok mak memerlukan sokongan anak cucu bagi dia semangat atas kesakitan dialaminya..macam Encik Awak even dia tak balik tapi dia call tok mak...bagi sokongan dari jauh pun tok mak dah nampak hepi.....jgn memain cucu baru tu..huuhuh...


tok mak di masukkan di sini...Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar, Johor

mencari katil tok mak...owh tertera nama nya...Aminah Harun

memula sampai tu dia tido jee...syhh jangan kejutkan...supriseee

eh tok mak dah bangun...mari tengok kamera..tok mak bangun je terus makan anggur..buah fav

nampak keceriaan....anak cucu dah mari kann

tag pesakit...umur sudah 75 tahun

tangan bengkak....sakit lain bengkak lain...doktor pelatih buat silap salah cucuk air...nak kena saman ni...sian tok mak

tok mak tunjuk bekas jahitan yang dah operate...auww takuttt..

driver sudah terbaring...penat yer....hamik ko...akak ko dah pencen bawa kete...skrang turn ko lak yer

sorang lagi ngengada nak jadi pesakit

tok mak kembali ceria....sudah sihat la yer...asik sebut nak balik je ngan nurse...sabar tok mak

anak cucu nya menjenguk...tapi tok mak tak pandang kamera...sibuk nak makan anggur

oppss tetiba nak balik terpandang kan ini...NO CAMERA plss....nasib tak de nurse nampak..haru



ALHAMDULILLAH SEMAKIN PULIH..TERIMA JUGA ATAS DOA DAN KATA KATA SEMANGAT KALIAN TEMPOH HARI...APPRECIATE  :))







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

ratusiput said...

amboi tok mak feberet buah anggur lg...kelas...isk ngeri tgk tangan dia yg salah cucuk tu...ni la salah satu kekurangan gomen kan...

Mia-Ina said...

tu dia...last2x akak ternmpk warning camera ek...

PinKy MoMMa said...

hahahaha kalau dah gigam kan nok..simbol pun wat tak nampak je hehehe ;)

smga tok mak pulih sepenuhnya..
bestnya ada tok mak lagi..kite dah tak de ;(

Mrs. Norrie said...

wah tok mak ko nampak cam gagah lagi kan.....

yg tahan tuh feberet buah obersea...

semoga cpt2 sempuh, tak lama lagi nak sambut cicit!!!

Just Call Me Bitt said...

semoga dipermudahkan semuany..eh mimy u muar dekat mana...mak tok u yerr

marya said...

kak, buli jek si ekin tu...g mne2 suh jek die drive...lgpon org ngh bersemangat bawak kete tu..huu

Eri-chan said...

haha ekin dah jadi driver rasmi skrg...bgsla kan..

wah panjang umor tok mak ko boleh dia tgk cicit baru kan...

alhamdulillah.

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah tok mak mimy makin pulih..nmpak mudalah tok mak mimy...

Pepel BoNda AmaNi said...

tengok tangan tokmak yang bengka tue...teringat kat arwah ayah aku....habis bengkak2 badan dia...

Google