THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 July 2011

Drama Annisa Dah Habis...tapiiii

Akhirnya drama Annisa TV3 dah tamat....pehh sanggup aku menahan mata tido awal semata nak tunggu kesudahan citer menarik yang penuh konflik ni...aku layan citer ni dari episod 1...tapi bila last...errrr aku tak dapat tengok...what theeeeee...takleh wat pe la..kebetulan semalam my BFF ann nak belanja makan...tapi aku frust la...aku punya la tak miss dari episod 1...sanggup korban kan tido awal...hihihi...aku memang tido awal...tak suka tido lewat rugi...aku selalu macam tu tau...punya la sakan tengok episod awal..bila episod akhir mesti aku miss...haiyaaaa...eh tonton ada kan..youtube ada kot...tapi aku tak feel la tengok dari situ..TV gak best...pastu ngan layan emo emo sambil hentak bantal....best woooo....cite ni dari awal memang melankolik...ada je konflik dalaman...unexpected apa akan jadi tau....semua watak ada peranan masing masing.....sebab tu mengapa aku tak miss citer ni...akan tetapi di akhir cerita aku tak dapat pulak menyaksikan pengakhiran babak..

Balqis, Shila, Sarah, Ana
Ringkasan cerita Annisa merupakan cerita 4 orang kawan baik di bawah satu syarikat. usahasama tekstil Annisa Corporation.....Ana, Balqis, Shila, Sarah...di sebalik kawan baik tersirat pengkhianatan antara mereka...Ana seorang yang baik hati, jujur tapi banyak dikhianati kawan baik dari belakang....terlalu mempercayai suami dan kawan baik nya...Sarah mengsonglap duit syarikat ...hebat tul taktik dia ni...Balqis lak kawan baik Ana...orang yang Ana sangat percaya tapi berkahwin dengan suami Ana, Farid dalam diam...pandai makan pandai sorok...Farid pulak suami Ana dan Balqis...sorang sayang sorang baby....pandai cover lak tu...haihhh...akhirnya mati akibat perangkap sendiri...Sarah awal citer melarikan diri kerana penyakit kanser...akhir cerita dia muncul membantu Ana yang dilanda masalah..banyak konflik yang tak terduga dalam citer ni...kadang buat aku geram rasa nak tumbuk je....tapi tu la..sekali lagi aku frust...tak dapat menghayati klimaks akhir babak cerita...huwaaaaaaaaaaaaaaa



TOLONG SESAPA YANG NENGOK EPISOD AKHIR SEMALAM MEH CITER KAT AKU








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

InaAchik said...

aku x follow citer ni...
tp mlm td aku tgk. hehee...

*ala... tgk jer kat tonton.com.my

cik xxx said...

mimy,

ko nak tau apa? balkis mati. faradiya gila.

last2 tu, tgh ana jaga haikal..dia loya2.pastu pi toilet muntah. pastu bibik jaga haikal tu cakap
'haikal, nanti dapat adik.yeayyy!'.

hah. ending dia camtu la..

pastu dia tulis TAMAT

liyana said...

sy x follow gak cite ni, tp mlm td tengok, tp x berapa fhm sgt pun, so xdpt nk cite kt akak, hehe

notti netti said...

si shila kan songlap duit syarikat.

Mrs. Norrie said...

citer2 lewat mlm tak follow ler...
kul 9 dah naik kayangan...hehehhe

Pepel BoNda AmaNi said...

aku xpenah tengok cite nie...sebab time cite nie aku dah selamat zzzzzzzzzzzzzzzzzzz di ulit amani masham....

Shu Shinju said...

kak mimy..last touching ok..sampai ade yg nangis teresak2 masa shu tgk ngan family..huhu...

Norazita Binti Ab Aziz said...

Ending dia mcm cik xxx cakap...
boleh tgk semula kat tonton.com.my
hehehhee....
Ending tak berapa thrill sgt...

mummysyafie said...

sib baik mimy bagi sinopsis, sebab nor tengok episod akhir je semalam. tak tahu plak apa punca farahdhiya jadi gila..pastu nampak RCW meninggal..and last macam Fiza muntah²..maybe pegnen kot.

MaRyD said...

ermm ko tgk la kart tonton,tak feel kalau aku cite..tp mlm td aku pun nangis tgk cite ni..so touching...

Bitt (double IS) said...

lohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh saya lagikkkk frusttt tak pernah tengok...bila baca sipnosis mimy lagikkk frusttt best rupanya cite tuh...haihhhh

Softtouch [Hanim] said...

sy mmg xpernah tgk cite i mimy..sellau ken yg ceritakan..follow dr apa yg kwn cite..heeeeee

Google