THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 July 2011

Terasa Ngidamnya Nasi Kandar

Makanan mengidam pertama sejak mengandung sudah selamat terlaksana...huhuhu..apakah..ala Nasi Kandar je...kecur liur rasa sejak 360 tayang nasi kandar...tekak aku dah rasa nyum nyum...mau jugak...bersuara gak kat Encik Awak...nak makan Nasi Kandar...dia kata nanti weekend...aku sabau je...dia pun pelik kot...padahal before ni aku bukan la suka sangat Nasi Kandar ni...rasa Nasi Kandar ni pun aku tak tau...dulu rasa nak makan pun tak de sebab aku tak minat...sebab aku tak suka masakan kari....tup tup mengandung ni  teringin nak nasi kandar...alahai nasib la mengidam nasi kandar je..senang nak cari tapi kalau mengidam makanan pelik ..habis laaaa...

Rasa macam tau tau je tup tup dapat panggilan dari sorang akak Secretary Exec nak ajak pi pekena nasi kandar kat bangsar...actually dia tak tau pun aku mengidam...dia memang berniat nak ajak makan situ...rezeki baby la....wow....terperanjat aku...camner la ek rasa nasi kandar tu...teruja nak rasa....memula malu malu kucing ar kak fini ajak...segan pun ada...tapi tekak meronta mau mau kann...ahh lupakan hal segan silu..janji tekak idam terisi.....pegi ngan nurul n kak fini satu kete ke tempat dituju...oh rupanya kak fini bawa tempat top nasi kandar area bangsar ..pehh aku tak tau..kak fini kata tempat ni tak kira pangkat...ceo, chairman, md memang serbu sini nak pekena nasi kandar...lasi lagi hari jumaat pehh beratur...tapi tempatnya bukan lah restoran hebat ..hanya tepi jalan je...gerai biasa...mari kita test sket apa rasa nya...jom jom


Nasi Kandar area Bangsar yang top...tepi jalan je..tapi keglamoran nya di kenali ramai..harga pun berpatutan

ok ok sila beratur....bersabar yer tunggu giliran

pandangan dari meja orang yang dapat makan...hihi

terima kasih kak fini atas ehsan belanja mu...murah rezeki

nasi kandarr.....oohhh gini ek...sempoi jekk...

lauk pilihan amik 5 sotong, 3 ayam, 1 ikan...sotong tu terbaekkkk


sabar dulu sebelum makan snap gambar dulu..excitedd...tima kasih again kak fini

ok aku nak try rasa apakah rasa nasi kandar ini...bismillah dulu

tengok makan pun sambil senyum senyum...hati happy sangat weh tak tau napa

hasil rasa ?? wow nasi kandar sedappppp...suke suke

hampir licin untuk disetelkan..walau mengah tetap nak bagi habis...terbaekk rasanya

taraaa licinnnn...burppp kenyang...lepas tekak diidamkan

thumbs up kan nurul...naik tangan sikit...hehehe mak buyung gak sebelah tu second baby....:))


BARU KU TAU PATUT LA NASI KANDAR BERATUR KAT PENANG TU ORANG BERATUR...SEDAP RUPANYA NASI KANDAR NI....TAPI DAH TAK RASA NAK MAKAN LAGI PUN...HUHUHU







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Shu Shinju said...

sib baik KL ade nasi kandaq..kalau tak kena turun penang la yer...hihi..

ratusiput said...

aku pun tak bape gemar ns kandar.tak tau pun apa yg sedap.se g kl aritu sana sini nasi kandar.mak aku ade try makan n tanye apa sebenarnya ns kandar tu..org tu kata nasi kandar adalah nasi putih yg berlaukkan sme jenis lauk yg kuahnya diambil sikit2 dr setiap jenis dan dicampurkan...pastu baru tambah nk lauk apa sbg lauk utama.taktaula ye ke tak...org jual ns kandar tu yg kate...

Mrs. Norrie said...

aku nasi kandar kat KL nih yg ok bagi aku kat NZ jer...api kat penang bersepah...wallahhhh

farahfatihah said...

sib baik nak makan nasi kandar yg kat area kl je kan, kawan i ngidam nasi kandar yg kat penang tau mmg haru tp sib baik hubby dia ok, so bawak la c isteri cari nasi kandar kat penang tu huhu

Just Call Me Bitt said...

bangsar nasi kandar tempat tu memang tip top melatopss hehehe memang sedap gilerrrrkannnn hahahah kaww tauk dia punya mandremmmm

Mia-Ina said...

selesai juga edisi mengidam....x sbr nk tau lps ni akak ngidam pe pulak..suke baca cite org tgh preggy ni

Girl Girl said...

nana penah pegi sini dgn team SAU zaman en. khadzar. besttt... org panggil gerai ni gerai Mamu. Mmg besttt...

Eri-chan said...

aku tak minat ngat..masa kat penang dulu aku makan sekali jek...kekekekek

Softtouch [Hanim] said...

rezeki bb tup2 ada org blanja....itu mmg ngidam lah tu mimy...lepas ni ngidam apalah yer?

mamyharraz said...

masa ngangdungnilah dpt merasa sumer mknan..

silap2 yg kita tak suka boleh jadi suka sgt time ngandung nih.

POSH76 said...

shedapnya nasi kandarrrrrr

Pepel BoNda AmaNi said...

ohhhhhhhhhhhhhhh nasi kandar.....

Google