THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 July 2011

Istana Bambu...Patut kah Kena Bambu? Boooo

Sapa pernah makan Restoran Istana Bambu, Jalan Duke Highway...hmm aku ni baru first time gak jejak kaki ke sini...selalu lalu je..tak tersinggah...masa memula baru bukak tu...sana sini duk kepoh ar ada restoran baru...dan akhirnya kami semua telah makan disini..kami?? kami la the BFF geng...kali ini rezeki murah lagi...Ann dan Bujal sepakat membelanja kami makan makan disini...so semua di galakkan membawa para suami dan pakwe memasing...weeeeeee....moga murah rezeki lagi laki bini ini ...amin...acara makan besar ini telah dijalankan pada malam episod kemuncak akhir ANNISA...huwaaaaaa...tu pasal la aku tak dpt tengok...makan makan adalah malam weekdays...memasing tak sedar kan esok keje...huhuhu tak puas lepak Istana Bambu lepas tu ke Pelita Mamak pulak...

Semua ketidapuasan hati kebambuan nya pasal...kasi booooo...sori pertama dan terakhir la aku ke sini...maaf cakap makanan adalah tidak berpatutan ngan harga yang mahal...memang la bukan aku yang bayor...tapi kesian kat Ann...harga melampau sangat...kuantiti tak la seperti yang diharapkan...kami malam tu ada 8 orang kepala...makan pun berdikit dikit...tapi tu la nama Istana kan...suasana very the ...cantik alaa ala istana lama...kalau bergambo tu puas hati sebab cantik....tak dinafikan cantik pun faktor tarikan ke sini...tapi biarlah harga makanan itu berbaloi dan setaraf dengan kualiti rasa makanan itu.....ini tak hampeh...makanan untuk 8 orang alahai ciput ..tapi bila turn Ann kena bayor RM248.00..giler tak...makan pun tak cukup..kesian aku tengok...memang tak cukup especiallu orang lelaki...diorang kan makan berulang...sesuai ar nama ko kena bambu jekk..


selamat ke restoran Istana Bambu..tepi jalan dah nampak satu kawasan luas

apenda nama benda alah ni lupa...time sekolah terror tu...hihi

suasana dalam restoran semua bercirikan buluh

makanan dah sampai ..yang pertama lemon chicken..8 org makan...cecite

Blackpepper Beef - 8 org makan jugak..

mushroom brocoli - 8 org makan

tomyam - 8 org makan..

acara makan makan dah start....

geng lelaki bila dah jumpa...bola 24 jam

makan sambil bercerita..non stop

tengok tak habis lagi tu...zcat gak cool ngan psp...dia tak suke bola

bayor..alamak blur..baru nak tunjuk bil mahal..RM248 hokehh

abg besar sudah mari...kasi inteprame...

beramai ramai

selamat datang anis dan zcat...weeewitttttttt

the tukang belanja somi isteri cutest....Ann dan Bujal

somi isteri datang makan je...gedik tak laki aku posing...ishhhhhh dia ni tau

peposing somi isteri pepeluks skit..wooo perutku..

kami the girls...kamera byk tu yang jadi gitu

ready kamera dari belah sini lak...

the guys yang posing hover tepi kete

pilih pilih somi sapa..pakwe sapa...thanks guys support bini join together...heheh



 PUASA TAK LAMA LAGI ..HAGAK HAGAK NAK BERBUKA ALA BUFFET SINI ...CER TRY HARGA RM49++....HMMM RASA NYA TAK MO KOT...SERIKK..TAPI TAU LA KALAU BUFFET MENU MENARIK KOT





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

harus kena catu la sorang2 amik makan...memang feeling istana sangat kan....

mrs.spicy said...

makanan orang-orang istana cik mimi. orang istana diet makan sikit. pastu harga mahal bebeno. hoho..tak berbaloi2 betul

Mia-Ina said...

wah mcm istana lak mkn kat situ....

PinKy MoMMa said...

tempat macam menarik utk bergigam je nok huhu..tapi tak tau lak mahai ngehhh ;p

NeenaAnuar said...

kiteorg and the geng pun penang gak singgah nak makan kat sini dulu... dah masuk dudduk.. tengok harga makk aii bukan main mahal.. tapi for first time nak cuba.. ingat nak makan lah yg a la carte menu cam mee goreng ke nasik goreng ker..

boleh diaorg kata.. utk makan malam menu a la carte nan hadooo.. yg ade menu makan2 besar berlauk cam yg korang amik nie la.. teruss aku angkat kaki blah! tak koser aku nak makan kat tempat yg berpaksa-paksa nak makan ikut ckp diaorg pulak!

Softtouch [Hanim] said...

syg makannanya xseindah tnpat tu..patutlah sunyi spei jer tgk...kedekut betul dornag ni yer...

Bitt (double IS) said...

wohohoho tq for info...

Mrs. Norrie said...

memang giler mahal....
aku pun dah terkena

benda tak sesedap mana pun...
ciput jer....pegi 4 org, mknan sampai tuk 2 org...harga cecah
RM200, klu gi pak tam dah boleh mkn sampai muntah!!!!

Sekali jerlah ke situ!!!!

athirah said...

mak aiyh macam tu je dah dua ratus lebih . mahal tu .

visit my page if u like
http://athirahshariffudin.blogspot.com/

Eri-chan said...

ni maksudnya bayar untuk dekorasi gak...itu pasal la mahal. sekali dah merasa dahle kan..

lann lebah said...

restaurant bamboo jalan ulu klang dekat dgn zoo....makan 10 org...2 ekor ikan siakap masak 3 rasa, 2 mangkok tomyam, 2 pinggan sotong goreng tepong, 2 piring kongkong goreng, 1 telur bungkus, air oren 2 jak...harganya....RM600 lebih....pehhh...mahal gile....dah la masakan macam kedai tomyam biasa je...xde yg special...nasib baik resit hilang...tobat la nak g sana...

Google