THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 July 2011

Musim Durian Buat Aku Meroyan La

Sana sini baik FB, Blog semua citer beli Durian...sekarang kan dah musim....aku errrrrrr hanya mampu tengok sambil menghentak kaki....meroyan tetiba....huawaaaaaa sedih.....aku tak leh makan...aku adalah hantu durian....sebarang bau durian tertusuk kat hidung pun aku tak leh bau...menangis tak hengat wehhh....dugaan betul di kala mengandung ni...pengorbanan terbesar rasanya...hehehe...aku memang hantu durian...bagi la baper banyak biji...kasi langsai bebeh....now nampak je gerai jual Durian aku leh menangis kat Encik Awak...lepas geram tak dapat beli dan makan kan...menangis je la aku mampu...haha mengada giler..lempang kang......

Durian adalah pantang larang bagi orang mengandung di awal kehamilan...sebab panas....tapi tengah kehamilan..hujung kehamilan aku tak pasti lak...boleh la kot makan..tapi mak aku tak kasi...dia kata jangan makan 9 bulan...huwaaaaaaa menangis lagii...sedih  ni weh...ngan tengok isi kuning pekat..nak nak yang musang king...aduhhhhh meroyan la gini...tengok telan air liur je...mana yang baik ikut yer dak...tapi aku tetap meroyan...meratapi hiba ni...paling tak tahan dugaan bila lalu kiri kanan tepi jalan durian berlonggok jual...pastu pagi tadi pegi keje leh pulak lori durian berhenti kat TL betul betul belakang kete...ngan bauan nya menusuk....hukhuk ...


sumber GOOGLE.COM

Durian yang berlambak nyaaaaaaaaaa......gerammm aku

beserta ngan isi isi dalam nya yang kuning....manis...lemak berkrim di sukai ramai....huwaaaa mampu tengok saje



 BAWA BERSABAR YER HATI....DURIAN TU TAK LARI ....TUNGGUUUUU






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

NeenaAnuar said...

alahai.. siannyer kat makyong nie.. takpe beb... skg memang tengah musim nie.. aku pun dah draft dah entry pasal dorian.. nanti kalau ko nampak aku publish.. ko jgn tengok taw! ehehee...

btw rasanyer boleh jerk makan durian biler kandungan dah besar skit.. sbb dulu Zaa waktu preggy kan Irisy.. dia memang giler nak makan dorian.. memang dia lantak sakan lahh.. tapi since mak ko dah kata pantang.. baik ko ikut yerr..

takpe.. tahun depan ade jerk lagi musim dorian niee.. time tu pulun utk yg tahun nie punyer sekali! :D

Eri-chan said...

ko mmg kesianla mimy...sila bersabar...9 bulan bukn lama....

Mia-Ina said...

demi baby kak...kasihani dia & juga diri akak..bkn mudah nk dpt zuriat ni..dah allah bg ni kak..kena jd dia dgn baik2x.....bkn mdh nk dpt chance mcm ni....take care

Softtouch [Hanim] said...

xpe mimy...durian tu xlari....demi bby ok..igt tu jer...tp ada org kata kalu nk rase2 kat lidah tu boleh kot tp jgnlah smpai abiskan seulas..sbb kdg2 ada yg xtahan ngan durian masa peknen ni...kalu ikt sy Alhamdulillah oklah perut ni tp sy berani mkn bila bby dah 5 atau 6 bulan keatas...

mamyharraz said...

ini dugaan utk awal kehamilan.

sabar ya mimy..mungkin awk boleh gantikan mkn pancake durian ke tak pun cucur durian ke ;)

apapun demi baby kena banyak2 pantang :D

nUR_rOsALiNdA said...

Nok.....bg tau aku kat mana durian yg selonggok dalam gambar tu..Aku nak g serbu...Sila bgtau cepat

cik xxx said...

mimy,

takpa takpa.. aku da tolong makan kan tuk ko..huahuahua

liyana said...

ala cian nye die.. xpe kak, berkorban utk baby, hehe

ratusiput said...

inilah pengorbanan seorang ibu nok...demi anak2...totop mata ok :)

Mrs. Norrie said...

sedapnya yg kaler oren pekat tuh.....

Mrs. Norrie said...

sedapnya yg kaler oren pekat tuh.....

Pepel BoNda AmaNi said...

xpa nok...kejap jerk masa berlalu...taun depan ko khatam makan durian hoke....

farahfatihah said...

baru minggu lepas mkn durian,..takut gak tp selawat byk2 sbb teringin kan...kalau u dah teringin, mkn lah seulas...sian plak sekat2

Bitt (double IS) said...

bawa bersabar nokkk....penantian tak sia2 gituw...

CidaZam said...

tak pa.. awal2 ni jangan la... sila tahu durian buat kita senang beranak. Aku pernah baca artikel and pengalaman tengok kawan2 aku sendiri. Sok nak dekat2 hari bersalin try makan. Cepat anak kuar. Hehehe... apa pun nak buat, mintak nasihat gyne ye. Pakar tau...doktor biasa jangan!!! lain plak jadi. Rasa tak ada masalah makan durian sbb doktor tak mention pun not gud. But pantang org tua elok ikut. Nothing to lose pun kan? Take care

Google