THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 June 2012

Tiada Nyamuk Dengan Bugs Lock...

Break kejap sebelum sambung citer chapter cuti cuti ..ni nak bagitau...untuk mommies kat luar sana yang kadang risau nakjalan jauh especially balik kampung kan...sure risau dengan NYAMUK...yer aku juga sama risau nya ...balik kampung pikir habis lah Fayel kena gigit nyamuk..biasa kat Kg memang banyak nyamuk kan...ewahh kondem kampung la..oh tidak...bandar pun ada...cuma tak la merengit...kalau kampung tu kan tido malam sejuk ya amat...nyamuk pun merengit kat telinga sana sini...esok pagi bangun nah ada bintat merah sana sini...kalau kulit sensitif macam aku kemain sedap garu dah jadi sticker ...ngeeeeeee...

Fayel ni aku pasan ada kulit macam aku gak..kalau terkena sikit apa cepat nya naik merah berbintik...so baru baru ni nak balik kampung moyang dia...benda utama berlegar kat otak...nak elak kan nyamuk...ntah cemana pegi la kedai baby...nak pi beli benda spray Pureen Reckito tu..tetiba budak sales tu promote aku produk baik punyeeeeee....namanya BUGS LOCK...katanya mudah dan senang...just sarung macam gelang kat kaki or tangan...nyamuk tak dekat...eh menarik nak cuba la...beli satu ni..RM9.90 je...try dulu...kot kot ok sok lusa nak balik kampung beli lagi...

Aku pun pelik apasal nyamuk tak hinggap...sebab tak bukak lagi kan...then malam menjelma nak tido harus la pakai kan...ooo baru ku tau patut la...bau semerbak lol ala ala serai wangi..pekat bau nya...patut nyamuk tak mau dekat...memula pakai kat tangan tapi Fayel duk gosok kang masuk mulut lak..aku tukar pakai kaki...dan hasil percubaan 2 malam di kampung...benda yang bagus...harus kena share ngan all the mommies ni...so mommies tak payah risau dah pasal nyamuk...balik kampung harus beli BUGS LOCK...pi cari memana kedai baby..cakap je gelang halau nyamuk...sure tau la...Fayel pakai ..mama papa pun tumpang sekaki nyamuk tak hinggap tau....bagussssss...ok minggu ni Fayel nak balik Kg Tganu lak...nak beli satu lagi BUGS LOCK...


Gelang penghalau nyamuk....nyah ko nyamuk........Bugs Lock terbaekk


Fayel yang kesedapan tido sampai pagi...tido kampung kan sejuk melampau...2 malam tu tanpa gangguan nyamuk...tengok kaki bergelang Bugs Lock gitu





p/s : katanye BUGS LOCK boleh bertahan sampai bau dia dah hilang...sebulan tahan kot






IKLAN INI TAK BERBAYAR HANYA BERKONGSI PENGALAMAN....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

noradzlina.kamdani said...

cop2x...
bug lock tu bole pkai brape lama? brape hari?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

amboi, lena betul fayel tido..
bagus lah kan, ada produk2 macam ni.. senang mudah dan efisien ;)

Mrs. Norrie said...

bagus nih, kg aku pun banyak nyamuk, nnti boleh carik. musykil lahhhh...fayel tdo duit berlambak atas perut tuh...hehehee

Riri Yoorin said...

hamboooi memang nyaman tdo.. ada tak utk orang tua2?

Girl Girl said...

Produk bagus nih.... ye, mmg btol pun. Kt kg nyamuk byk... tp kat KL ni nyamuk sikit tp ramai yg kene denggi. pelik kan?

mamyharraz said...

ok tq mimy bg info.

sy pun guna produk penghalau nyamuk setiap kali balik kpg..tp yg spray.yg jenis ni belum pernah try.

kakal taip kali kt kampung mmg satu badan sy spray.mmg berkesan.

SURIA AMANDA said...

si bulat ni time tido pun comel kan...bugs lock tu x bahaya utk baby eh mimy?

POSH76 said...

ada nampak promo ni...kalu berkesan leh cuba...sedapnyer fayel titon yer

Emynz said...

Ye eh...aritue balik aku tgk kat mother care ade mende nie....igt kan cam tak jalan...rupenyer ok yer ..next year balik akan ku beli..thx for sharing.

Liyana said...

bagusla kan.. harga pun murah je...

amal said...

waaaa barang wajib ada ni klu travel. kat kg mmg byk nyamuk. besar2 plak tu huhu..

Bitt (double IS) said...

owh bagus la benda tu...kenkadang dekat resort2 pon selalu ada nyamuk...

Eri-chan said...

sesuai utk percutian ke pantai2..hehehe..mlm2 tdo bising jek bunyi nyamuk

kayrul-shah said...

nie wajib beli nie..dah la tahun nie blk kg penang..kompem nyamuk banyak..thanks mimy share benda nie

Hajar Munira said...

Nasib sy tebace ni.... br ingat nk beli kt fb... mahal sgt die jual 1 gelang 30 ringgit.... beze nye ngan harge di kedai

Google