THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 June 2012

BerCameron Highland SeFamilia - Ke BOH Tea Centre Then Balik KL ....

Last last....aku nak habis kan citer perjalanan ke CH penuh pancaroba ni...serius pancaroba pancawarna sangat.....walaupun 2hari 1malam je pun kat sana...dengan dugaan kereta rosaknya...percayalah ada hikmah tau...namun begitu jalan tetap jalan...dah nama bercuti...van sewa ada moh la kita guna pakai sebaiknya...dah bayor kan...bukan free free...destinasi yang nak sangat pegi dan memang kena pegi adalah ke Ladang Teh BOH Sg Palas...yer sini jalan adalah berliku lekok dengan sempitnya...dengan tetiba bas pun sama lalu...huihh scary...nasib la kami naik Van sewa...eksyen la sikit....senang lenang la drebar Encik Awak...

Sepanjang perjalanan nak ke ladang teh dengan menaiki van...kami dah nampak hikmah disebalik kereta rosak..mujur la kerete rosak masih kat bahagian bawah...kalau kami kena kat jalan berbelok sini...nauzubillah...serius sapa nak tolong...pakcik drebar tu pun cakap...kalau rosak kat sini memang menangis la...jadi bersyukur la kete rosak masih kat bawah...ok mari tadah tangan berdoa..syukur...takleh bayang la kalau rosak kat jalan berbelit ular ni dengan ada anak kecik nya...aduyai nya pon...mau menangis...sapa nak tolong kami weh...jalan sempit giler...

Pegi ladang teh agak lewat gak ...kul 4 ptg baru la terkedek gerak...dah la ladang teh tu tutup pukul 4.30 ptg...ala sempat ke ni...pakcik drebar kata ..takpe dia bagi sempat jugak...sebab dia orang dalam...dia akan pastikan kitaorang menjejak jugak BOH Tea Centre...eh nak kepoci ni...kan kitaorang naik Van Natasya Resort..tup tup di persimpangan jalan sempit tu leh pulak ada satu kete mini cooper takde bumbung duk hon hon van...nak tau sapa?? bini jimmy weh....ala anak tokeh Natasya tu...Nursuhaila...pehhh tengok live gitu siap melambai tegur kitaorang dalam van....macam kenal sangat la...yer ar naik van kompeni dia mau la tak ramas mesra kan....psst dia cantik ok kulit putih halus mulus....kecik je orang nya....sytlo mylo bebeh....

Dah sampai jugak ke BOH Tea Centre..lagi 15 minit tau nak closed..tapi takpe disebabkan naik Van Natasya ni...haruslahhh dapat privilege...peh macam pelancong VIP la feeling...terus je van masuk sampai depan BOH Tea Centre...kalau ke sini kena parking bawah then kena menapak...kami tak payah uolls...van terus masuk tunggu depan BOH Tea Centre...selamat kaki aku nak panjat bukit...huhuhu...yer ini juga salah satu hikmah kete rosak....kalau tak maunya nak kena menapak tonggek ngan bawak Fayel nya...ngan Abah aku sakit lutut....huhuh...tak sanggup la...

Sampai sini terus la soping produk BOH Tea kat sini...bukan kat KL takde jual...tapi beli kat sini jadilah as souvenir....beli sikit untuk keluarga mentua aku...diorang kan suka teh.....lepas soping teh...nak pegi feeling ombak rindu pulak..eh apasal ombak rindu..sebab filem ombak rindu kat shooting kat sini di kawasan mengeteh BOH....kita minum minum petang dulu minum teh...isi perut sebelum nak balik KL...ingat dah closed tak ramai orang...rupanya ada lagi orang tak berganjak sedang menikmati angin angin sambil minum teh..pehhh layannnnnnnnnn.....

Setel hajat mak abah aku nak kesini...masa untuk pulang KL...eh tapi nanti dulu...mak aku nak beli sayur sikit bawa balik KL..so turun kejap singgah beli sikit sayur mayur..hamboi mak kemain borong banyak kannn..mementang la naik van...humban segala dalam van kennnnnnnnn....hover tau...aku dan EA dah malas nak turun....ingat nak balik KL je..mood sedih kete rosak dah menjelma...so bebaik la duk dalam kete diam diam...huhuhu...kami balik ikut Simpang Pulai...woo aku rasa jauh pulak ikut sini tapi jalan tak berbelok ok la jugak..rasa selamat...syok jugak jadi penumpang...tido aje la dalam perjalanan...paling rileks Encik Awak....yang pasti kami selamat sampai ke home sweet home jam 11 malam ....fuhh percutian perjalan yang penat dan tenat jugak....walau apapun happening yang meninggalkan seribu kenangan...


Jalan sempit berbelok nak ke BOH Tea Centre...aduyai sempit giler...nasib naik van tau..tak la takut sangat....


Tu dia ladang teh ....ku lihat hijauuuuuuuuu....damai nya...tapi sayang tak sempat nak turun petik teh la...kekangan waktu

Kilang Teh BOH sempat snap papan tanda je..nak masuk kilang dah tutup daaaaaaaaa

Takpe tujuan utama nak ke sini....jom mengeteh petang

Posing sebelum memborong teh kat Kedai Teh BOH

Kafeteria BOH Tea yang ramai giler orang petang tu....best ni nak mengeteh sini...aku suka BOH Tea dari teh lain

Dapat pulak menikmati Scones...aduyaiiiiiiiii layan la weh...sambil minum teh BOH yang sedap...Fayel menikmati susu nya jugakkkkkkk

sampai juga keinginan mak abah aku nak kesini...sonok la tu kan...meh posing sesama

harusla family kecik nak jugak...mana boleh mercu tanda BOH ni

Beramai ramai kami di sini...we all family yooo...berposing tandanya sudah sampai dan jejak di sini...tu nampak tak tepi plastik berbonjot hasil sopingan teh disini...

 Encik Awak dah surrender bergambar...mood hati sedih di dah dtg kete kena tinggal CH kan...lalu dia naik van paling awal...


Sedangkan yang lain masih galak berposing sakan ...tak dapat petik teh gambar membelakangi latar belakang teh pun jadi laaaaa

 Fayel budak baik sepanjang perjalanan percutian CH...yer sangat menyenangkan tak banyak ragam.... matik laaaa pasni dah besor nak ajak berjalan cuti je...kecik kecik dah nampak ni 

di pangkuan papa ....ok nak balik KL dah...Fayel tercengang tu sebab naik Van napa bukan kete papa ku

Fayel masa ni di umur 3 bulan....kecik lagi yawwwwwww

Kami anak beranak bertiga je dalam kete...yang lain dah menyinggah turun nak borong sayur...aduhai...mentang mentang la naik van kan...sakannnnnnnnnn ...terutama mak aku la

Beli beli jangan tak beli...abah aku dah bebel ...macam kat KL takde jual sayur la emak kau ni.....huhuhu

budak dua orang sengal pantang nampak kamera...pit stop sayur pun jadik...

ehemmm...tumpang snap gambar je la...ni bukan bunga aku...EKin dapat bunga dari Zufar ...wahh mak menjeles ni nengok..nak jugak...rugi aku lepak dalam van..murah weh bunga ni

 Ok dah nak balik KL...here we go lalu Simpang Pulai...jalan yang okey tapi agak lama nyaaaaaaa nak sampai

 Bersenang lenang dalam Van...kalau kete boleh begini..nan ado....abaikan muka EA sayuuuuu...hati sedih tu..kete ku tertinggal di CH untuk repair....



BYE BYE CAMERON HIGHLAND YANG PENUH BERDUGAAN PANCAROBA....WALAU BEGITU TETAP HAPPENING ...


SEMINGGU SELEPAS ITU ENCIK AWAK NAIK CH BALIK...KETE SIAP 2 MINGGU KO....SIAN LAKI MAK...MELAYANG RM2K....FUHHH KALAU LA DUIT TU SOPING SAKAN KAN BEST...NAK BUAT CAMANA...ITULA NAMANYA MALANG TAK BERBAU...SELEPAS INI BERHATI HATI DI JALAN RAYA...ADIOS...


DENGAN INI CITER PERCUTIAN CH INI TAMAT....
(HOREYY SUKE LA TU DAH HABIS KAN !!)





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

POSH76 said...

mmg dugaan betul perjalanan nak ke CH tu...tapi takper yg penting semua nyer ok...benda dah rancang kalu tak pi rugi pulak...setiap kejadian tu pasti ada hikmahnya

mrs kayrul said...

dah banyak kali naik cameron highland tak pernah lagi jumpa tempat nie...adoi la

dugaan kan mimy kalau kereta rosak, kayrul dulu tayar keta pancit, mujur la ada workshop kat situ...

Siti Shuhadah said...

bestnyeeee..suka la tgk bunga rose tu... segar bugar... bila la dpt naik cameron lg ni..huhu..

berangan nak ada rumah persinggahan sebijik atas cameron highland....hahaha..

Qhaifa Nur said...

memangpun jalannya sangat sempit...kena berhati-hati
syoknya dapat naik CH, sejuk...

kalau difikir duit kete boleh pi shooping best tapi nak buat macamana itulah adat berkete..sabor jela

mekchu said...

fayel yg botak dh tumbuh blk rmbut. entry baru up.. hohohohhoo..

aku tak snggup la wei bila terkenang jalan putar belit naik CH tu.. time 2-2-an dulu tak rasa apa..

mamyharraz said...

fayel tetap menten comel.geramnya dgn budak sorang nih..

2k melayang..haduhhh kesabaran je kan..takpelah nnt pegi lain kali boleh soping habis-habisan..

seronok tgk bunga berdozen tu..nak jeles jugaklah T_T hehe

Mommy_Cha said...

kak bestnye kan jln sana. cha tak penah pegi CH lagi :( sedeyhh kan? hehehe

Mrs. Norrie said...

yg membaca pun penoh pancaroba nak tunggu habis...hehehhehe

raisa_81 said...

sy pon x penah smpi kt CH kak mimy...whatever yg terjadi kak...at least jadikan memori..hee3...wlau x smanis buah strawberi (mcmlah strawberi tue manis kan..kan)..kwang2...^_^

noradzlina.kamdani said...

bunga....cantik.

SURIA AMANDA said...

takpe la..pengalaman kan sib baik pihak resort bg van..dapat gak jalan2..buatnya xde..lagi haru kan..

Ann Ishak said...

make sure service kereta dulu sebelum berjalan jauh, sekurang2nya boleh mengelakkan dari kerugian berganda kan.

Bitt (double IS) said...

bawa baby jenjalan...syok...cousin saya ati pon p sana bawa baby jugak hehehe baby2 tak banyak ragam, bagus bawa tempat2 sejuk hehehe

eynda said...

Fayel sangat comel...
Bunga ros tu cantik sangat...
Kesian dugaan kete rosak... takpe pasti ada hikmah :-)

Google